Isuzetor 2108

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
BohousSPE

Re: Isuzetor 2108

#1531 Nový příspěvek od BohousSPE »

Z místa mého současného bydliště k Aťasu je to 33km a z místa, kde stavím Isuzetor je to 36km :) Né, kvůli každý ptákovině nejezdím na mašiny....už jsem to tu psal, když potřebuji vytočit nějaký malý čep nebo podložku řeknu zdejšímu kamarádovi, ten to v práci spíchne a většinou ještě ten den to mám :) Mě to nevadí, že nejsem v každodenním kontaktu s obráběcí dílnou, mě stačí to vědomí že je mám k dispozici a jsem nezávislý na ostatních - to je ta svoboda. Já na žádný termín dokončení traktoru nespěchám, takže je mi jedno že nebudu mít součástku ten den ale třeba za týden. Většinou třeba čekám až se nakupí víc věcí, sjedu si tam a udělám si je všechny najednou....nebo potřebuji jen nějakou drobnost, tak to spojím s návštěvou rodičů či ostatních příbuzných na chvíli odběhnu a je to :ano: Ale jak jsem podotkl - primární je pro mě ta nezávislost na ostatních ;-)

BohousSPE

#1532 Nový příspěvek od BohousSPE »

Tak po několika měsících si mohu říct, že jsem zase dělal "na traktoru" :wink: Včera se dělala příprava dřeva na zimu, tak já jsem v mezičase pěkně dělal na táhlech plynu :prace: Mám hotovou část pod vstřikovacím čerpadlem a teď půjde jenom přímé táhlo pod kabinu, kde bude srdce všeho - tam se to bude sbíhat od nožního i ručního plynu a povede to právě dopředu k čerpadlu :)
ObrázekObrázekObrázek

Dnes jsem dělal takové podložky mezi nádrž hydraulického oleje a kapotáž, protože tam jsou asi 8mm mezery a chtěl jsem něco pevného, ale zároveň měkkého, takže jsem to vyřešil takovým gumo-kovovým sendvičem ;-) Uprostřed je 3mm plech a z obou stran to má 2mm gumu ze starého dopravníkového pásu :) Tím jsem vyřešil další kousek a konečně budu moct nádrž přidělat i zespodu (ty silentbloky), aby sebou nemlela :ano:
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Včera jsme dokonce provedli po hodně dlouhé době (několika měsících) start a naskočil okamžitě :potlesk: Velice mě to překvapilo, protože nafta nepadá, na ruční pumpičku jsme ani nešáhli :) Nastala taky taková malá kuriozitka - z výfuku motoru taky vylítlo pár jiskřiček až tchán jednu koupil za tílko :smich: Podle mě jak mám sundané svody, tak do prostoru válce se dostal prach a piliny ze dřeva, tak to potom hořelo a vylítávalo ven :) Taky na kapotě ležela otevřená gola sada, já jsem to nadlábnul a než jí stihnul tchán sundat, už byla na zemi a ořechy všude okolo :vztek: Dnes jsme start zopakovali, ať je vidět, že to ještě žije ;-) Ve videu je taky vidět pohyb plynového táhla....

Zde ve větším rozlišení (doporučuji)

Taky už máme u traktoru teploměr, takže třeba dneska tam bylo 33°C, což bylo lepší než venku :vztek: Je to hnus, tohle počasí :(
Obrázek

Tady je ještě pár fotek, že traktor už tam stojí hooooodně dlouho...už aby vyjel.... :(
ObrázekObrázek

vlk25

#1533 Nový příspěvek od vlk25 »

Nooo hezky zadudlal :D Ten kulatej komínek se mi líbí,ale vůbec se nehodí k hranatýmu traktoru.asi uděláme nějakej kšeft :) :wink:

BohousSPE

#1534 Nový příspěvek od BohousSPE »

No já mám na Isuzetor připravený hranatý zetorácký, tenhle jsme dostali zadara, ale kulatý bych tam nechtěl....kdybys měl o něj zájem, tak dej vědět Honzovi a nějak se domluvíme ;-)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1535 Nový příspěvek od McPeci »

ten kulatý se mi líbí :)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

BohousSPE

#1536 Nový příspěvek od BohousSPE »

Ale tak ten kulatý není špatný, ale je fakt, že k tomuhle traktoru se hodí spíš ten hranatý....navíc ten má i lepší zvuk :ano: Kulatý jsem měl na fotkách už několikrát, ale hranatý jsem ještě neukazoval. Dnes jsem je sfotil a dokonce jsem využil ženu, která se opalovala opodál, aby mi udělala na chvíli "Miss Agro" :D :kiss: Nakonec jsem jí řekl, ať mi ty výfuky pěkně podrží, že už se na vlákně pěkně dlouho neukázala (kromě fotek ze svatby), tak si toho važte, pánové :friends:
ObrázekObrázekObrázek

jawis

#1537 Nový příspěvek od jawis »

Ahoj, ja osobne doporucuju trn hranaty. Ne kvuli vzhledu ale proto ze snazis traktor pripodobnit jakemusi vzoru. Mam ho na traktoru taky. Na volnobeh je to peugeot 1.9D ale kdyz tomu do kopce nalozim a jedu pod plynem je zvuk dost podobny zetoru rady 72xx. Nezkuseny posluchac to na dalku nepozna.

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#1538 Nový příspěvek od pinkygsx »

ja si těch komínů málem nevšiml :shock: 8)

Daddy

#1539 Nový příspěvek od Daddy »

pinkygsx píše:ja si těch komínů málem nevšiml :shock: 8)
:) :) , tak "Květulku" (jak hezky ji oslovuješ :ano: ) pozdravuj :friends:

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1540 Nový příspěvek od McPeci »

nevim co je to za módu fotit si baby s laufem :D pěkná ;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

BohousSPE

#1541 Nový příspěvek od BohousSPE »

Nový trend... :321: Ty vole a to to včera ještě tchán zazdil takovou hláškou, až jsme z toho všichni uchcávali.....byla tam i tchýně a on ji povídá, ať tam jde taky a každá podrží jeden, ať chlapi vidí pořádnej rozdíl mezi novým a starým vejfukem :smich: :smich: Obrázek

vlk25

#1542 Nový příspěvek od vlk25 »

Joo tak to se mu povedlo!!! :D No já se chlubil doma jakej má Bohouš pěknej stojan na vejfuky a že mi takovej zatim nemáme...a hádejte jak to dopadlo :pohlavek: :pohlavek: :pohlavek: No tak hold zvostanou v regále... 8)

BohousSPE

#1543 Nový příspěvek od BohousSPE »

:D no ty krávo, Ty riskuješ :smich:

Včera jsme si udělali opět výlet do Aťasu přestěhovat pár věcí a založit pásy na další kus zdi. Šeping jsme posunuli ke zdi na svoji finální polohu a na vzniklou plochu uprostřed betonu jsme přesunuli ponk 8) Nejdřív se muselo vykydat milion krámů okolo a asi po 5 letech se konečně odkryla moje nejsilnější svářečka :potlesk: Na káře jsem přivezl zapůjčený paleťák, který nám usnadnil stěhování ponku a dalších pár drobností :) Až se nahodí a naštukuje zeď okolo oken, ponk se jenom převeze ke zdi a začnu už to zezadu konečně rovnat a čistit - teď se to tam furt musí jenom přendavat :vztek:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Jakmile jsme dokončili stěhování, jeden taťka stoupnul k míchačce a druhý k hoblu a já začal přemýšlet co budu dělat, abych pěkně využil čas.....nakonec jsem se pustil do hopsalky, aby už si taky mohla konečně zahopsat :typek: Při kydání věcí pod ponkem jsem totiž našel poslední chybějící součástku - trapézový šroub na utahování svěráku pily. Tenkrát když jsme ji začali generálkovat, musel jsem konec uříznout flexou, protože to nějaký dacan zavařil a já to potřeboval nějak rozebrat :hm: Stoupnul jsem tedy k soustruhu a do uříznutého konce vyvrtal díru, vytočil čep který uříznutý konec prodlouží a až to zavařím, mohu to dát konečně po X letech dohromady. Dokonce jsem musel nahodit i lunetu s kterou jsem dělal poprvé v životě - luxus, užil jsem si to :potlesk: (omluvte kvalitu fotek, nebylo moc světla)
ObrázekObrázekObrázekObrázek

BohousSPE

#1544 Nový příspěvek od BohousSPE »

Hoši, nemá někdo z Vás zkušenosti s chemickou kotvou do betonu? :help: Chtěl bych ukotvit k podlaze strojní pilu a obrážečku a zvažuji jakou kotvu zvolit...vůbec s nima nemám zkušenosti :-/ Na trhu jsou dostupné buď v kartuši a píchají se do nich obyčejné závitovky:

Nebo jsou speciální patrony(ampule), které se strčí do vrtu a kotvení šroub se zašroubuje do nich:

Na ty ampule si člověk musí koupit speciální kotevní šrouby a asi i nástroj, kterým se zašroubujou....ale když bych koupil kartuši a zamažu s ní max.8 děr, myslím, že mi dost zbyde a pochybuji, že by to vydrželo bůh ví jak dlouho :zapomel: Už jste něco dělali na chem.kotvu?

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1545 Nový příspěvek od Ondras83 »

osvedcilo se mi bud tohle: https://www.google.cz/imgres?imgurl=htt ... FAodEsYMWg

nebo tohle: https://www.google.cz/imgres?imgurl=htt ... FAodEsYMWg

s tema lepidlama moc dobry zkusenosti nemam (chteli jsme neco pridelavat na dilne, nakonec jsem provrtal celou zed a dal tam zavitovou tyc a velky podlozky a stahnul jakoby do sebe

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“