Isuzetor 2108
Re: Isuzetor 2108
Tak paní mi dnes dala opušťák, tak jsem vyrazil k soustruhu pohnout s nábojem To je první pořádná fuška (de facto jediná) za těch 14 dní, co se doma válím (né že bych nemohl, nechtělo se mi) Protože náboj má, jak už jsem psal, poměrně složitý tvar, budu ho muset několikrát otáčet a obrábět z obou stran. Budu jej tedy soustružit mezi hroty. Dnes jsem ale bajlát upnul do sklíčidla a ohruboval ho z jedné strany. Nechal jsem všude malé přídavky, které začistím až na trnu. Trochu jsem měl obavu z toho čelního zapichování, ale nakonec to šlo super - taky jsem si na to pořídil speciální nůž, jinak bych to nezvládl Nakonec jsem vyvrtal a vystružil díru na trn a sundal obrobek ze sklíčidla. Příště to upnu do univerzálky obráceně, do díry strčím trn a srovnám to hodinkami, takže všechny průměry budou pěkně souosé a ohrubuji druhou stranu náboje, začistím čelo na finální rozměr, udělám osazení s přídavkama a potom už se bude soustružit jen mezi hroty dokud nestočím všechno na rozměr Až bude vše hotové, středová díra se převrtá a vystruží na 32H7, což je rozměr na hřídel kuželového pastorku. No a až dodělám děličku na šeping, hodí se hotový náboj na obrážečku a vyštochá se 10 drážek 5P10 a budu se modlit, ať si to celé neskurvím
Jenom z toho dnešního hrubování vzniklo skoro celé kolečko špon
Jenom z toho dnešního hrubování vzniklo skoro celé kolečko špon
- Laslou
Jako vždy perfektní práce Vybavení dílny - jen čumím s otevřenou hubou a tiše si v hlavě přemílám to bych taky jednou chtěl mít
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
vybaveni dilny si troufam tvrdit mam jeste vetsi u dedy, ale vyuzit jeji potencial (rozumej - umet s tim vsechno), tak s tim jsem na stiru...neco si vysoustruzim, ale je to jen takovej zaklad...uroven 1.rocniku automechanika
Prác je dokonala ako vždy a tie špony môžeš zrecikovať a máš doživotnú zásobu dráteniek na riad a pani manželka bude rada že robíš aj niečo užitočné
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
spony vykupuji v kovosrotu
ale teď se nevyplatí tam s nimi jezdit - ceny se pokazily (pod úroveň 4,- Kč/kg).Ondras83 píše:spony vykupuji v kovosrotu
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
jj...skladujeme hromadku, az se to vylepsi
Tak v pátek to byly čtyři týdny co jsme betonovali, takže jsme hned ten den přestěhovali všechny stroje na beton a založili jsme pásy pro nahození dalšího kusu zdi Teď už je nahozená, takže to bude pár dní schnout (je to kamenná zeď, takže vůbec nepije vodu a je to dlouho mokré) a pak se naštukuje. Šeping je dál od zdi, aby nezavázel při zednických pracích a pak se jenom šoupne ke zdi. Taky jsem vyštrachal všechny věci z už několik let rozebrané strojní rámové pily a snosil je pod pilu, takže už se snad taky dá brzo dohromady, aby se mohla využívat
Dnes jsem opět soustružil náboj. Nejdříve jsem ve sklíčidle ohruboval druhou neobrobenou stranu, poté upnul šestihran - "pevný hrot", přesoustružil povrch kuželu, aby byl pěkně soustředný a začal obrábět náboj mezi hroty. Vše mám již osoustružené na míru, takže příště mě čekají ještě nějaké čelní zápichy z druhé strany a náboj bude de facto připravený na obrážení, takže se vrhnu na děličku
Dnes jsem opět soustružil náboj. Nejdříve jsem ve sklíčidle ohruboval druhou neobrobenou stranu, poté upnul šestihran - "pevný hrot", přesoustružil povrch kuželu, aby byl pěkně soustředný a začal obrábět náboj mezi hroty. Vše mám již osoustružené na míru, takže příště mě čekají ještě nějaké čelní zápichy z druhé strany a náboj bude de facto připravený na obrážení, takže se vrhnu na děličku
neni ta dilna cim dal vetsi, zprvu sem si rekl ze je mala ted uz vyrostla 3x, vypadalo to jak 5x5 metru a ted bych rekl ze se tam vejdou dva traktory i se strojema co tam mas
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Kdepak, Aťas je od začátku stejně velký - 16m délka, 6m šířka. Nejvíc jsem tam zatím měl 3 osobáky + přívěs (ale to bylo na začátku, když tam nebylo moc věcí). Tady je foto zvenku a zevnitř, jak to tam vypadalo, když jsem to koupil
Velká dílna byl vždycky můj sen, takže si dovedete představit, jak se cítím při každé práci na ní Rádi se kocháte fotkama, tak jich sem pár dám. Každičký detail jsem si užíval a dělal s láskou (i když to na některých fotkách nevypadá )....nazval bych toto album Jak se staví sen
Velká dílna byl vždycky můj sen, takže si dovedete představit, jak se cítím při každé práci na ní Rádi se kocháte fotkama, tak jich sem pár dám. Každičký detail jsem si užíval a dělal s láskou (i když to na některých fotkách nevypadá )....nazval bych toto album Jak se staví sen
-
Klobuk dole pri takejto vytvalosti tisko zavidim v dobrom takuto dielnu a hlavne to vybavenie
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Jak se dělá ten hrot? Kudla na 45 stupňů a a jak posuv?
Ondras83: Hroty jsou standardizované s vrcholovým úhlem 60°, takže musíš nožové saně pootočit o 30°. A posuv? Pěkně růčo fůčo
peter bendr: Jsem rád, že se Ti Aťas líbí Všechny tyto fotky jsou z období 2009/2010, to jsem byl zrovna "single", takže práce odsejpala neskutečným tempem - z práce do práce a furt dokola....taky ještě tenkrát nějaké ty finance byly Mám rád práci z jakéhokoliv oboru a vždycky jsem si to užíval (aspoň když člověk dělá na svým..). Moc rád na tohle období vzpomínám Od té doby se s Aťasem nic moc nedělo, až letos ten soustruh s tím pohnul - donutil nás nahodit zeď a udělat kus podlahy a postupně to budeme dodělávat dle času a financí. Tady jsem vybral ještě nějaké fotky, tak snad se nebudete zlobit....stejně teď fyzicky na traktoru nic nedělám, tak ať je na co koukat
Ale aby to nevypadalo, že jsem všechnu práci strhnul já, tak to né Obrovskou zásluhu má na tom taky taťka, který mi vždycky pomáhal a podporoval mě (oba rodiče)! Já do Aťasu vlastně dojíždím, ale tatí se mi tam "o to stará" On je takovej můj dvorní garážmistr, jak já říkám
peter bendr: Jsem rád, že se Ti Aťas líbí Všechny tyto fotky jsou z období 2009/2010, to jsem byl zrovna "single", takže práce odsejpala neskutečným tempem - z práce do práce a furt dokola....taky ještě tenkrát nějaké ty finance byly Mám rád práci z jakéhokoliv oboru a vždycky jsem si to užíval (aspoň když člověk dělá na svým..). Moc rád na tohle období vzpomínám Od té doby se s Aťasem nic moc nedělo, až letos ten soustruh s tím pohnul - donutil nás nahodit zeď a udělat kus podlahy a postupně to budeme dodělávat dle času a financí. Tady jsem vybral ještě nějaké fotky, tak snad se nebudete zlobit....stejně teď fyzicky na traktoru nic nedělám, tak ať je na co koukat
Ale aby to nevypadalo, že jsem všechnu práci strhnul já, tak to né Obrovskou zásluhu má na tom taky taťka, který mi vždycky pomáhal a podporoval mě (oba rodiče)! Já do Aťasu vlastně dojíždím, ale tatí se mi tam "o to stará" On je takovej můj dvorní garážmistr, jak já říkám
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
nekde jsem postrehl, ze to mas 40km...takze potrebujes neco vytocit sup do auta a 40km tam a pak 40 zpet? ...
Pecka