Isuzetor 2108

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
BohousSPE

Re: Isuzetor 2108

#1516 Nový příspěvek od BohousSPE »

Tak paní mi dnes dala opušťák, tak jsem vyrazil k soustruhu pohnout s nábojem :typek: To je první pořádná fuška (de facto jediná) za těch 14 dní, co se doma válím (né že bych nemohl, nechtělo se mi) :( Protože náboj má, jak už jsem psal, poměrně složitý tvar, budu ho muset několikrát otáčet a obrábět z obou stran. Budu jej tedy soustružit mezi hroty. Dnes jsem ale bajlát upnul do sklíčidla a ohruboval ho z jedné strany. Nechal jsem všude malé přídavky, které začistím až na trnu. Trochu jsem měl obavu z toho čelního zapichování, ale nakonec to šlo super - taky jsem si na to pořídil speciální nůž, jinak bych to nezvládl 8) Nakonec jsem vyvrtal a vystružil díru na trn a sundal obrobek ze sklíčidla. Příště to upnu do univerzálky obráceně, do díry strčím trn a srovnám to hodinkami, takže všechny průměry budou pěkně souosé a ohrubuji druhou stranu náboje, začistím čelo na finální rozměr, udělám osazení s přídavkama a potom už se bude soustružit jen mezi hroty dokud nestočím všechno na rozměr :) Až bude vše hotové, středová díra se převrtá a vystruží na 32H7, což je rozměr na hřídel kuželového pastorku. No a až dodělám děličku na šeping, hodí se hotový náboj na obrážečku a vyštochá se 10 drážek 5P10 a budu se modlit, ať si to celé neskurvím :D :D
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Jenom z toho dnešního hrubování vzniklo skoro celé kolečko špon 8)
Obrázek

Laslou

#1517 Nový příspěvek od Laslou »

Jako vždy perfektní práce 8) Vybavení dílny - jen čumím s otevřenou hubou a tiše si v hlavě přemílám to bych taky jednou chtěl mít :'(

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1518 Nový příspěvek od Ondras83 »

vybaveni dilny si troufam tvrdit mam jeste vetsi u dedy, ale vyuzit jeji potencial (rozumej - umet s tim vsechno), tak s tim jsem na stiru...neco si vysoustruzim, ale je to jen takovej zaklad...uroven 1.rocniku automechanika :zapomel:

pedro643

#1519 Nový příspěvek od pedro643 »

Prác je dokonala ako vždy a tie špony môžeš zrecikovať a máš doživotnú zásobu dráteniek na riad :D a pani manželka bude rada že robíš aj niečo užitočné :D

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1520 Nový příspěvek od Ondras83 »

spony vykupuji v kovosrotu :) :rohy:

Daddy

#1521 Nový příspěvek od Daddy »

Ondras83 píše:spony vykupuji v kovosrotu :) :rohy:
ale teď se nevyplatí tam s nimi jezdit - ceny se pokazily :( (pod úroveň 4,- Kč/kg).

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1522 Nový příspěvek od Ondras83 »

jj...skladujeme hromadku, az se to vylepsi :)

BohousSPE

#1523 Nový příspěvek od BohousSPE »

Tak v pátek to byly čtyři týdny co jsme betonovali, takže jsme hned ten den přestěhovali všechny stroje na beton a založili jsme pásy pro nahození dalšího kusu zdi 8) Teď už je nahozená, takže to bude pár dní schnout (je to kamenná zeď, takže vůbec nepije vodu a je to dlouho mokré) a pak se naštukuje. Šeping je dál od zdi, aby nezavázel při zednických pracích a pak se jenom šoupne ke zdi. Taky jsem vyštrachal všechny věci z už několik let rozebrané strojní rámové pily a snosil je pod pilu, takže už se snad taky dá brzo dohromady, aby se mohla využívat :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Dnes jsem opět soustružil náboj. Nejdříve jsem ve sklíčidle ohruboval druhou neobrobenou stranu, poté upnul šestihran - "pevný hrot", přesoustružil povrch kuželu, aby byl pěkně soustředný a začal obrábět náboj mezi hroty. Vše mám již osoustružené na míru, takže příště mě čekají ještě nějaké čelní zápichy z druhé strany a náboj bude de facto připravený na obrážení, takže se vrhnu na děličku :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

pawka

#1524 Nový příspěvek od pawka »

neni ta dilna cim dal vetsi, zprvu sem si rekl ze je mala ted uz vyrostla 3x, vypadalo to jak 5x5 metru a ted bych rekl ze se tam vejdou dva traktory i se strojema co tam mas
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

BohousSPE

#1525 Nový příspěvek od BohousSPE »

Kdepak, Aťas je od začátku stejně velký - 16m délka, 6m šířka. Nejvíc jsem tam zatím měl 3 osobáky + přívěs (ale to bylo na začátku, když tam nebylo moc věcí). Tady je foto zvenku a zevnitř, jak to tam vypadalo, když jsem to koupil ;-)
ObrázekObrázek

Velká dílna byl vždycky můj sen, takže si dovedete představit, jak se cítím při každé práci na ní :litam: :wink: Rádi se kocháte fotkama, tak jich sem pár dám. Každičký detail jsem si užíval a dělal s láskou (i když to na některých fotkách nevypadá :smich: )....nazval bych toto album Jak se staví sen 8)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

peter bendr

#1526 Nový příspěvek od peter bendr »

Klobuk dole pri takejto vytvalosti :friends: 8) tisko zavidim v dobrom takuto dielnu a hlavne to vybavenie :pohar:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1527 Nový příspěvek od Ondras83 »

Jak se dělá ten hrot? Kudla na 45 stupňů a a jak posuv?

BohousSPE

#1528 Nový příspěvek od BohousSPE »

Ondras83: Hroty jsou standardizované s vrcholovým úhlem 60°, takže musíš nožové saně pootočit o 30°. A posuv? Pěkně růčo fůčo ;-)

peter bendr: Jsem rád, že se Ti Aťas líbí :friends: Všechny tyto fotky jsou z období 2009/2010, to jsem byl zrovna "single", takže práce odsejpala neskutečným tempem - z práce do práce a furt dokola....taky ještě tenkrát nějaké ty finance byly :smich: Mám rád práci z jakéhokoliv oboru a vždycky jsem si to užíval (aspoň když člověk dělá na svým..). Moc rád na tohle období vzpomínám :ano: Od té doby se s Aťasem nic moc nedělo, až letos ten soustruh s tím pohnul - donutil nás nahodit zeď a udělat kus podlahy a postupně to budeme dodělávat dle času a financí. Tady jsem vybral ještě nějaké fotky, tak snad se nebudete zlobit....stejně teď fyzicky na traktoru nic nedělám, tak ať je na co koukat :friends:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Ale aby to nevypadalo, že jsem všechnu práci strhnul já, tak to né :tyty: Obrovskou zásluhu má na tom taky taťka, který mi vždycky pomáhal a podporoval mě (oba rodiče)! Já do Aťasu vlastně dojíždím, ale tatí se mi tam "o to stará" 8) On je takovej můj dvorní garážmistr, jak já říkám :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1529 Nový příspěvek od Ondras83 »

nekde jsem postrehl, ze to mas 40km...takze potrebujes neco vytocit sup do auta a 40km tam a pak 40 zpet? ...

dvk

#1530 Nový příspěvek od dvk »

Pecka 8)

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“