oprava traktoru z motorem pf 62
-
Re: oprava traktoru z motorem pf 62
To mas pravdu to by byla lepsi.
Nepřipomíná ti to náhodou Zetor Pionýr?? ten dělali učni,ale asi si nevzpomenu kde se to dělalo,tady kousek ode mě to jedni lidi mají a má to i startér,takže tenkrát to musel byt luxus Viděl sem to i na výstavě,jen těch kousků moc neníbastardtraktor píše:tomas cypris píše:Opravuji traktor s motorem pf 62 odesla mi spojka i motor ale mam este jeden ale spojku nemam
Zdar !!!
Dej prosííííím vícxe fotek toho Tvého stroje !!
Z čeho to má zadek ?
Stavěl jsi to ty ?
a nebo jsi již koupil hotový ?
Mě tenhle strojek připomíná jednu maloseriovku
-
Je to motor BD-1S72-A. Niečo o tomto motore najdeš na : http://pf62.wz.cz/navod_motor.html
- josip
ja som mal taky v mojom druhom jednoosakutomas cypris píše:To to je motor který budu davat do meho trakturku.
josip : tento Tvoj stroj som už niekde videl... áá, mam to :-) : http://pf62.wz.cz/fotogalerie4.html
-
A ten motor má aji startér? Jestli ne tak kamoš má malej (12V) startér z nějaké silniční motorky možná by ti ho za nějakou simbolickou cenu nechal
-
josip píše:ja som mal taky v mojom druhom jednoosakutomas cypris píše:
Co je tam za spojku.
- josip
spojka aj zotrvak trabanttomas cypris píše:josip píše:ja som mal taky v mojom druhom jednoosakutomas cypris píše:
Co je tam za spojku.
-
jak je ta spojka nasazena na motorjosip píše:spojka aj zotrvak trabanttomas cypris píše:josip píše:ja som mal taky v mojom druhom jednoosakutomas cypris píše:
Co je tam za spojku.
- josip
na hriadeli je urobeny medzikus a na nom nasrobovany zotrvaktomas cypris píše:jak je ta spojka nasazena na motorjosip píše:spojka aj zotrvak trabanttomas cypris píše:josip píše:ja som mal taky v mojom druhom jednoosakutomas cypris píše:
Co je tam za spojku.
-
Dneska jsem si dojel k dědovi pro spojku a vindal z převodovky hřídel.
- bastardtraktor
Zetor Pionýr byl vyropen jen jeden učněma v Zetoru v roce 1961 a dali to jako výhru pionýrům z Dačic za první místo v souteži pěstování kukuřice. Měl tento motor BD a zadek z Frézy PF. To jsem vypátral a pátral dál. Našel jsem pána, která byl na tom traktorku vyfocen v roce 1961 v časopise Květy , jako 10ti letý kluk - viz foto . Mam na nej telefon. Jmenuje se Petr Běhal a on i jeho bratr se věnují treninku hokeistů v Jihlavě. Toto číslo časopisu Kvety jsem sehnal a koupil.HonzaT. píše:Nepřipomíná ti to náhodou Zetor Pionýr?? ten dělali učni,ale asi si nevzpomenu kde se to dělalo,tady kousek ode mě to jedni lidi mají a má to i startér,takže tenkrát to musel byt luxus Viděl sem to i na výstavě,jen těch kousků moc neníbastardtraktor píše:tomas cypris píše:Opravuji traktor s motorem pf 62 odesla mi spojka i motor ale mam este jeden ale spojku nemam
Zdar !!!
Dej prosííííím vícxe fotek toho Tvého stroje !!
Z čeho to má zadek ?
Stavěl jsi to ty ?
a nebo jsi již koupil hotový ?
Mě tenhle strojek připomíná jednu maloseriovku
Mluvil jsem i s dnešním a pak i tehdejším ředitelem té školy. Pak jsem našel i učitele na důchodku , který si ten traktorek po pár letech od dačické školy odkoupil. Mluvil jsem s ním. Traktorek dal bohužel před pár lety zadarmo hasičům do šrotu. Jen proto, že motor už prý nebyl nic moc. To je škoda, protože motor by se vyměnil a bylo by to.
Mluvil jsem s šéfredaktorem Dačických listů, které vydává mšstský úřad a připravuju o tom všem pro ně článek.
Protelefonoval jsem docela dost a nakonec takový smutný závěrek
ooooooooooooo
-
To jo, je to smutny. Ciste teoreticky je jeste sance, ze to nekdo v kovosrotu zachranil. Ale to, ze jsi dokazal najit chlapka, co je na te fotce s tou soudruzkou vyfoceny - uz to je slusny uspech
Toto jsem spáchal z naší pf 62 . Hřebenové řízení ,výkyvná náprava,páteřový rám,přední závaží 60 kg.zadek rozšířen o 20cm,sedadlo š120,+vlečka vlastí výroby.cca. 3měsíce práce ale v lese neuvěřitelně pohyblivý.
Burák.
Burák.
Naposledy upravil(a) burak dne úte led 26, 2010 8:31 pm, celkem upraveno 1 x.