Domace taktory na cesty-legalne
Re: Domace taktory na cesty-legalne
aliias75 vďaka za odpoveď.
A ta vynimka ako ? Da sa,neda sa ? Ci treba "pomastit"
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Po dnešnej odvysielanej zákrute je to jasné ( zhruba o 13:45 ). Hovorkyňa policajného prezídia odpovedala jasne.sferos píše:fabikmiroslav píše:Treba rozlišit SCHVALENE a NESCHVALENE ,Podla tohoto zakona ktory spominaš ak by platil aj na domarobene traktory tak sa na to môže večšina ludi z vysoka vysrat.Jaro25 píše:Toto by som si netrúfal s istotou tvrdiť. Pre určenie potrebnej skupiny vodičského oprávnenia je rozhodujúce, do akej skupiny je zaradené vozidlo. Ak je v osvedčení uvedené "traktor", tak s tým B-čkom to asi nebude pravda.
V zákone č. 8/2009 sa v § 75 píše:
1) Na účely udeľovania vodičských oprávnení sa motorové vozidlá členia na skupiny AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE a T.
(7) Do skupiny motorových vozidiel B patria
a) motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny AM, A1, A2, A a T, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré sú konštruované a určené na prepravu najviac ôsmich osôb okrem vodiča; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) motorové vozidlá podľa písmena a) s prípojným vozidlom, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 750 kg za predpokladu, že najväčšia prípustná celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 4 250 kg.
Ale zasa tu narážame na možnosť nejednotného výkladu, lebo v ustanovení o prideľovaní zvláštneho evidenčného čísla sa nerieši, kto a podľa čoho má určiť, do akej kategórie dané vozidlo patrí.
Podľa Cestného zákona 8/2009, § 75 a 76, jednoznačne musí mať vodič doma vyrobeného traktora vodičské oprávnenie skupiny T. resp skupiny C ( § 76, odst. 10 )
Rozšírenie o skupinu T stojí okolo 300 €.
A len tak zo zaujímavosti máš problém nájst v dnešnej dobe autoškolu ktorá robí T-čkové vodičáky.
Horko tažko na C, D, E.
Horko tažko na C, D, E.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
ja som bol na fizlovni vcera a vsetko co potrebujem som zistil a vodicak staci aj B
- fabikmiroslav
Krasne to začina tak je to tu ked vtačka lapaju pekne mu spievaju zas pekne ojebali chudakov tak majitelia autoškôl zalobovali tak zas budu mat dobry biznis ,no ešte treba počitat aj s tym že majitelia STKčiek tiež niečo vytiahnu lebo nenažrancov je v tejto republuke viac než dost ktori si chcu tiež niečo napchat do vreciek.Kurva ZLATI KOMUNISTI
Dobre už bolo
A to som si chcel íst zajtra pre tlačivko !!!
Takže môj kamoš to už má vybavené a viem že T-čko nemá.
Takže zbytočne vyhodil cca 60 EUR do štátnej kasy. ( ŠPZ + poistka )
Takže môj kamoš to už má vybavené a viem že T-čko nemá.
Takže zbytočne vyhodil cca 60 EUR do štátnej kasy. ( ŠPZ + poistka )
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nezávisí to od hmotnosti vozidla (do 3,5t)?
Tak toto tu bude ešte riadny chaos!!!
Tlačivá doma mám, ale stále čakám ako sa to tu ešte riadne dojebe !!!
Na DI ti povedia že stačí B-čko, zastaví ta fízel a povie že treba T-čko, a si v riti !!!
Kurva , niet nad organizovaný CHAOS !!!!
Skurvená republika !!!
Tlačivá doma mám, ale stále čakám ako sa to tu ešte riadne dojebe !!!
Na DI ti povedia že stačí B-čko, zastaví ta fízel a povie že treba T-čko, a si v riti !!!
Kurva , niet nad organizovaný CHAOS !!!!
Skurvená republika !!!
Pánové a neměli by jste nadávat na předkladatele zákona???Ten to měl dovézt k dokonalosti............
Je jednofuché nadávat na stát a v čem byli zlatí komunisti to fakt nevím.
Buďte rádi že Váým to schválili a teď budou odstanovat ,,dětské" nemoci a dovedou to k dokonalosti.
A nevidím nic špatného na tom že chtějí T.
Buďte rádi že Váým to schválili a teď budou odstanovat ,,dětské" nemoci a dovedou to k dokonalosti.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
O komunistoch som nič nevravel, ale ked predkladatel návrhu daný návrh predložil, tak ho schválila národná rada a podpísal ho prezident. A to sú predstavitelia štátu Alebo nie ????
A každý z predstavitelov štátu sa k tomu mohol vyjadrit alebo dat pozmienujúcu pripomienku.
Lenže ONI majú úplne iné záujmy.
Ale to by malo už patrit do sekcie POLITIKA ..........
Sorry za spam
A každý z predstavitelov štátu sa k tomu mohol vyjadrit alebo dat pozmienujúcu pripomienku.
Lenže ONI majú úplne iné záujmy.
Ale to by malo už patrit do sekcie POLITIKA ..........
Sorry za spam
- fabikmiroslav
Nevieš tak porozmyšlaj skus sa opytat tych ktori žiju na hranici chudobysychrovak píše:Pánové a neměli by jste nadávat na předkladatele zákona???Ten to měl dovézt k dokonalosti............
Dobre už bolo
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ono je rozdiel riadit traktor do 1t a nad 1 tonu tak ze je to aj celkom logicke (do uvahy by sa mal brat aj vykon), ze treba Tcko
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Bol som na PZ... pracovnik ochotny jak toto... dal mi tlaciva na prihlasanie,ukazal ake fotky doniest a papa... a ked som sa pytal co musim splnit na udelenie vynimky tak on nevie ... tak diky moc,prihlasim traktor,zacvakam kolky a nedostanem vynimku koli ktorej to robim ....
a to s vodicakom... to je totalne na hlavu,mam tam 20ku zetora,sak to je jak motokara a Tcko na to ? akoze Tcko nemam cize dalsi pruser... a tak som sa tesil ....
nemate niekto vyplnene uz to tlacivo alebo nejaky vzor ? lebo je tam tolko koloniek a polis povedal ze mam dat len "domaca vyroba" ...
inak,ako vybavujete poistku ? lebo ked som pozeral na nete kalkulacky tak to vychadza na 40€ rocne...
sorry ze pisem jak tatar bez diakritiky
a to s vodicakom... to je totalne na hlavu,mam tam 20ku zetora,sak to je jak motokara a Tcko na to ? akoze Tcko nemam cize dalsi pruser... a tak som sa tesil ....
nemate niekto vyplnene uz to tlacivo alebo nejaky vzor ? lebo je tam tolko koloniek a polis povedal ze mam dat len "domaca vyroba" ...
inak,ako vybavujete poistku ? lebo ked som pozeral na nete kalkulacky tak to vychadza na 40€ rocne...
sorry ze pisem jak tatar bez diakritiky
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
chalan ty si precitaj dozadu par prispevkov! pzp ta vinde na 40-50 euro normalka. a keby nahodov mne odpovedal daky policajt za otazku neviem. hned si od nehozdidam aby mi poslal nadrideneho. su to darmozraci a ked tahaju peniaze od ludi nech daco vedia!! nezaujimalo by ma to tak by som sa snimy tam zvadil len tak by sa ludia pozerali