Domace taktory na cesty-legalne

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
miso 4x4

Re: Domace taktory na cesty-legalne

#121 Nový příspěvek od miso 4x4 »

Kua tá poistka je až tak nutná??

fazuliak

#122 Nový příspěvek od fazuliak »

sferos píše:Evidenčné čísla pridelené 8), už len vybaviť výnimku na cestu prvej triedy a PZP. "Potvrdenie o pridelení zvláštneho evidenčného čísla" ( taký to má názov ) ma na druhej strane fotky traktora, resp. vlečky.
Druh vozidla:TRAKTOR KOLESOVÝ POĽNOHOSPODÁRSKY a vlečka PRIVES NÁKLADNÝ ZA TRAKTOR. :)
koľko ťa to vyšlo?

sychrovak

#123 Nový příspěvek od sychrovak »

miso 4x4 píše:Kua tá poistka je až tak nutná??
Náhoda je blbec ...co když někomu odřeš auto?? budeš platit ze svého??Já vím řekneš to se mě stát nemuže :)
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

sferos

#124 Nový příspěvek od sferos »

dzango píše:
sferos píše:Evidenčné čísla pridelené 8), už len vybaviť výnimku na cestu prvej triedy a PZP. "Potvrdenie o pridelení zvláštneho evidenčného čísla" ( taký to má názov ) ma na druhej strane fotky traktora, resp. vlečky.
Druh vozidla:TRAKTOR KOLESOVÝ POĽNOHOSPODÁRSKY a vlečka PRIVES NÁKLADNÝ ZA TRAKTOR. :)

vynimku na cestu prvej triedy to sa da? a ako ti dali cisla bez pzp? hmm
Vynimka na cestu prvej triedy sa dá. Najprv som si všetko obehol a zistoval. Ja nemám inú možnosť, ako z domu vísť rovno na cestu prvej triedy. Vínimku udeluje dopravný inžinier Okresného DI, max. na dobu jedného roku. Potom musíš žiadať znovu.. Minimálne 500 m musím isť po ceste 1 triedy a potom už možem zisť. Dobre je doložiť k žiadosti o vínimku nejaký doklad - list vlastníctva pozemkou, ktoré vlastníš mimo trvalého bydliska.
PZP pri vybavovani "C " značiek nepotrebuješ, ale potrebuješ ho mat vprípade kontroly na ceste. Možno v budúcnosti bude musieť byť hned pri vybavovani čisiel( možno za tri roky, keď tam pôjdeš znovu.) Stalo ma to 33 € na traktor a 33 € na vlečku. Čislo sa preniesť na druhú vlečku nedá. V rodnom liste sú fotografie a pri kontrole vidí o akú vlečku alebo traktor sa jedná. Jedine, že máš stejnaké vlečky.

Opravujem čo som pred chvíľou napísal
fabikmiroslav píše:Tak troška vas nepotešim prišlo na všetky DI nariadenie, že nesmu udelovat vynimky ako to prezentoval pan Baška ale len na konkretny den a hodinu a len vo vynimočnych pripadoch tak že nie tak ako si niekto mysli že na cely rok :tyty: :tyty:
Tak to budem sklamaný na plnej čiare. Doma na záhrade čísla nepotrebujem. Už len keď idem z dvora do garáže prejdem 5 metrov po ceste 1 triedy. jedine, že by som chodil manželke cez skalku.

forester

#125 Nový příspěvek od forester »

Tak na mojom potvrdení o pridelení EČV nieje žiadna fotka,jedine číslo zo značky názov traktora a moje osobné iniciály.Vpodstate na tom papieriku má hodnotu len tá okrúhla pečiatka.Teraz treba vyčíhnuť lacnú PZP nech nemusím jazdiť zo stiahnutým zadkom.V kooperatíve pítajú 40€,ak viete niekde lacnejšie hoďte typ.K tomu technickému stavu.Každý stroj je potencionálna zbraň,tak sa treba knemu aj postaviť.Debili sú všade a nemyslím,že za volantom malotraktora ich bude viac ako za volantom drahých limuzín.Nepoznám nikoho kdo by mal dopravnú nehodu na malotraktore a že by sa u nás nejazdilo po cestách aj pred 1.9.sa nedá povedať.Ak vás zastaví na ceste policajt a traktor nebude v zodpovedajucom technickom stave tak vám naparí pokutu.Každý stroj na ceste musí spľňať základné technické požiadavky.Kdo chce z traktoríkom na cestu musí si byť vedomý tejto skutočnosti.To znamená lekárnička,trojuholník a fungujúce brzdy.Smerové svetlá niesú povinnosťou lebo znamenie o zmene smeru jazdy môže dávať vodič aj rukou.Horšie je to z hlavnými svetlami pri ktorých platí povinnosť ich mať rozsvietené pri jazde po verejných komunikáciách.To znamená,že kdo svetlá nemá,porušuje vyhlášku a dostane pokutu.Tak sa dá pokračovať ďalej z odrazkami,vôľov v riadení,pneumatikami stejného druhu a rozmeru.Preto mne nieje jasné,že niekto špekuluje o technickom stave,ktorý policajt zhodnotí na mieste a v prípade nedostatkov vypíše recept na pár desiatok €.To ,že mám EČV neznamená ľubovoľný tech. stav.
Doprčic ale som sa rozkecal. :)

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#126 Nový příspěvek od Bronťo »

Ahojte presne jak piše forester, nebespečne je dnes všetko ja som napriklat išiel traktorom zrovna som zajel za kopeček a zatačku vtom sa za mnou vyrutil motorkar čo išiel tak 150 obehnut ma nemal kade v protismere auto tak mal doroboty aby to zamnou ubrzdil potom sa ešte roštuloval co tam zavadzam a nadavau tak som mu patrične odpovedau skratka keby išeu 90 a za kopcom stoji auto alebo dieta stejne by to taško ubrzdil takže ked neviem čo ma predomnou čaka nejedem jak blazen!!! ja som na vlečke viezol drevo ktore trčalo ale bolo riadne označene ale keby to nedobrzdil kdovie kdo by bol vynny a bola to zrovna vlečka z čerstvyma spz.

ja mam na vleku tiež tie C spz u nas na evidenciji vozidel som trefil na ustretoveho rozumneho pana tak fše šlo hladko cca 15minut. samozrejme zaleži na optyckom stave z mojej vlečky bol uneseny že keby každa vyzerala tak nemusi špekulovat či prideli čisla či ne vyzeral ale že sa vyzna podla fotky povedal z čoho je naprava ake su velke nosniky že je brzdena vzduchom že je dobre vybavena odraskama a osvetlenim skratka čumel som aj ja.
Doniesol som vypisane tlačivo 3 fotky a 33e kolok ,dalej zaujimala ho len vaha vleku približna nosnost kedže je brzdeny napisal nakladny prives, ak by nebol napiše iba prives do 750kg ak je brzdeny je to neomezene do 7,5t do kolonek typ druch atd som len napisal jednonapravovy prives vlastna vyroba. Oduvodneni žadosti ho netankovalo malsom tam preprava polnohosp plodin a materialu, drevo.

Dalej mi povedali takto
Z vlečku dvojkolku je to tak že nepotrebuje žiadnu vynimku na cestu 1 a 2 triedy teda okrem klasickeho omezena traktoru na 1tride od 7 do 9.
Pokial vlečku taham za traktorem z SPZ klasika mam vlek osvetleny mam odrazky osvetlenu spz atd možem jazdit po 1 aj 2 triede bez omezena skratka žiadna špecialna vinimka sa na vlek nežiada, a Poiska na vlek je dobrovolna ale samozrejme doporučuju, obmedzeni jazdy u vlečky nieje takže vramci SR.
No u nás žiadny (technyčak s fotkamy nieje( je to len kus popisaneho papieru zo zadu čisty,
Ale ked ta zastava zadaju do sistemu čislo špz fotky čo sa odozdali stejne najdu čiže čislo je neprenosne maš pruser asi ti ho odoberu a na tvoje meno ine nepridela.

Ale vyzera že v každom okrese maju vlastne pravydla čiže toto nemusi platit všade!
vyzera to asi takto ,
samozrejme im som dal fotky z bočnicama ale pýtalsom sa či nevadi ked tam bočnice nebudu a budu tam namontované klanice povedal že je to v poriatku že to je jedno.

Obrázek
Obrázek

dzango

#127 Nový příspěvek od dzango »

konecne dakto odpovedal do tejto temy rozumne a nieco aj k tomu povedal 8)

sychrovak

#128 Nový příspěvek od sychrovak »

dzango píše:konecne dakto odpovedal do tejto temy rozumne a nieco aj k tomu povedal 8)
souhlas konec spekulacím :)
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

dzango

#129 Nový příspěvek od dzango »

u nas na fizlovni v dk este nic nevedia a nemaju ani papiere dneska som sa bol pytat

haloggen1

#130 Nový příspěvek od haloggen1 »

Vidim ze od kedy som zalozil tuto temu tak, tak sa to tu celkom rozbehlo. Dnes som si bol po znacky na moj "stroj" a vlecku. Všetko išlo hladko stači napísat ziadost (aj rukou na mieste), zaplatit 33 eur a je to. Potom už len povinné poistenie (kokoperatíva 40 ečiek za traktor aj vlečku) a možem vyrazit na cesty 8)

jirik610

#131 Nový příspěvek od jirik610 »

Bronťo píše:Ahojte presne jak piše forester, nebespečne je dnes všetko ja som napriklat išiel traktorom zrovna som zajel za kopeček a zatačku vtom sa za mnou vyrutil motorkar čo išiel tak 150 obehnut ma nemal kade v protismere auto tak mal doroboty aby to zamnou ubrzdil potom sa ešte roštuloval co tam zavadzam a nadavau tak som mu patrične odpovedau skratka keby išeu 90 a za kopcom stoji auto alebo dieta stejne by to taško ubrzdil takže ked neviem čo ma predomnou čaka nejedem jak blazen!!! ja som na vlečke viezol drevo ktore trčalo ale bolo riadne označene ale keby to nedobrzdil kdovie kdo by bol vynny a bola to zrovna vlečka z čerstvyma spz.

myslím že to platí aji na slovensku - co neubrzdíš to neukecáš pokud bys jel neosvětlenej v noci a v mlze asi by policie laborova nad určením toho kdo za to může , ale osvětlenej označenej atd. prostě jednoznačne co neubrzdíš to neukecáš .... například koukal jsem na takzvanou MOTOŠKOLU (autoškola pro motorkře) a tam třeba borec jako natvrdo říká : jo ty jedeš, znáš to tam,jezdíš tudy denně -jasně a co budeš dělat když tam máš 220km/h a těsně za horizontem ti jede traktor, asi na plnej plin 27km/h a do protisměru náklaďák - jednoznačně -vyber si náklaďák, protože si ušetříš hodně bolesti v nemocnici a vyhlídky na to že budeš mrzák rychlosti se ti sečtou a náraz ve 300kilech do zdi nepřežije nikdo a nemusíš platit 90 korun na akutním příjmu a my vostatní budeme víc v pohodě protože zase je na silnici vo debila míň..... docela přísně to ten dobpavní expert popsal ,ale za mě má asi pravdu pokud máš v ty hlavě hovno nelez za volant a toto je přesně to "předvídat" vždycky když jsem někam neviděl a měl jsem pocit že tam může bejt auto tak tam v 99.9% případů taky bylo :hm:

ford109

#132 Nový příspěvek od ford109 »

no,cize ako je to s tou vynimkou ? lebo bez toho to pre mna nema vyznam :zly:
a nejake poziadavky na opticky stav neviete ? alebo celkovo poziadavky ....
ZKL Zetor 8011 (1974)

Praga V3S M2

haloggen1

#133 Nový příspěvek od haloggen1 »

poziadavky monentalne skoro ziadne, teraz ti prihlasia aj "motorový fúrik" :D

GJAN

#134 Nový příspěvek od GJAN »

haloggen1 píše:poziadavky monentalne skoro ziadne, teraz ti prihlasia aj "motorový fúrik" :D
Nemate nikto skusenosť s prihlasovaním serioveho nakladneho vozu, ktorý je už trvalo vyradený z evidencie vozidiel? Už som sa to tu na fore niekde pýtal, nemam teraz možnosť zajsť na policiu, som mimo SK. Vďaka.

allias75

#135 Nový příspěvek od allias75 »

GJAN píše:
haloggen1 píše:poziadavky monentalne skoro ziadne, teraz ti prihlasia aj "motorový fúrik" :D
Nemate nikto skusenosť s prihlasovaním serioveho nakladneho vozu, ktorý je už trvalo vyradený z evidencie vozidiel? Už som sa to tu na fore niekde pýtal, nemam teraz možnosť zajsť na policiu, som mimo SK. Vďaka.
Keď som ja vybavoval značku, tak chlap vedľa z dediny prihlasoval V3Sku a dostal číslo bez problémov.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“