Ziguliacik 3 4x4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Ziguliacik 3 4x4

#106 Nový příspěvek od Atlan »

Uz si to tak mal ? VAzne hrozi ze sa to odlomi ?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

peter bendr

#107 Nový příspěvek od peter bendr »

Ja som to tak nemal ,videl som dva pripady na ktorych praskli tie domce a to boli na ramenach hydrauliky

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#108 Nový příspěvek od Ondras83 »

jojo, jak je to litinovy, tak staci nejakej hrb a praska to...taky jsem to chtel udelat, tka jsem shanel info a nakonec jsem se postavil k soustruhu a udelal jsem to

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#109 Nový příspěvek od Atlan »

Zatial to necham tak, a ked to bude hotove tak urobim nove domce
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

regulysimon

#110 Nový příspěvek od regulysimon »

Toto vyzerá na takého mešieho brata môjho traktoríka. 8) :)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#111 Nový příspěvek od Atlan »

Slavnostne hlasim ze dnes presla prednanaprava prve 2 metre :D tlacenim :) Ale tak troska som stym pohol :prace: dnes. Som dorabal prednu napravu, kedze sa objavili male komplikacie, plus vyrovba dlhej skrutky alias capu.
Pomaly zase prikladam a skumam co kde zase na 1cm presne vychadza, este bude sranda z riadenim no. Vela nad tym spekulejum a pomaly to skladam.
Obrázek Obrázek
Kto vie kedy bude :rally:

A nejako mi ten maly traktorik rasie do vysky a sirky. Som to necakal.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#112 Nový příspěvek od Atlan »

Tak mam vaznu dilemu. 13cm altik z felicie sa mi tam akosi nezmesti. Obavam sa ze ani 10cm ktory nemam by tam nevisiel.
Navyse od zaciatku som uvazoval ze motor s prevodoukou ponde na silentbloky,ale kedze budem musiet altik uchytit mimo motor na ram tak to asi nebude dobre. A to este tahat stym remenom zadny vývod.
Tak ze asi dat motor na tvrdo s ramom. Lenze toho sa bojim.Na starom traktore to tak bolo a strasne klepalo volantom.Nakoniec som podkladal motor gumami aby to bolo v pohode.
Tak ze mam fakt dilemu.
Bude zaujimave vtrepat pod motor riadenie, nahonovu hriadel a hlavne remen co to bude vsetko pohanat.
Normalne som dnes rozmyslal to vsetko predat a kupit nieco fabricke. ;(

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#113 Nový příspěvek od Atlan »

Tak vidim ze nikto nic nepise :(

Tak pomalicky tu nieco tam nieco privarim, taky onaky drziak vyrobim. Nejake speci unasace pribudli a taaak
Obrázek Obrázek Obrázek
Ten zeleny hriadel si nevsimajte to je z ineho projektu, sadzaca zemiakov, snad po 2 uprave uz bude jadzit bez obsluhy :D
Pomaly ale isto :)

Stevo

#114 Nový příspěvek od Stevo »

Ahoj, ja som aj chcel reagovať, ale rozmyslel som si to. Už sám sa neraz popálil a tak svoje príspevky zvažujem, lebo niekto si zle vysvetľuje dobre mienené rady.
Ale keď už čakáš, napíšem.
Zo začiatku sa mi pozdávala táto stavba, možno preto, že sa mi páčil motor, ktorý chceš použiť. Očakával som šikovný malý stroj, pre ktoré mám trošku slabosť. Potom čo si pozváral ten veľký rám začalo sa to odlišovať od mojich predstáv. Potom si hľadal miesto pre altík..... Tak to už bolo celkom inde od toho, čo som ja osobne očakával. Pri takomto motore je alternátor zbytočný, lebo motor má vyriešené dobíjanie a utiahne aj rozumné osvetlenie. Ak ale aj tak chceš radšej alternátor, tak v tom nevidím problém pri rozmeroch toho rámu.
Neber to v zlom, je to vec vkusu, každý stavia podľa toho, čo potrebuje a podľa svojich možností a schopností. Len som ti napísal svoj názor. Každopádne je dobré že si nesplnil svoju hrozbu a pokračuješ v práci

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#115 Nový příspěvek od Atlan »

Ono ten ram nieje velky to sa len zda, pri motore ma sirku 54cm, a v zadu 85cm, aby vedla sedacky vosla rychlostna paka. sirka 104cm na stred kolies medzi napravami 145cm.
Sice nema sajnu kde dam riadenie ale to sa podda. A altik z dovodu elektrohydraulickeho cerpadla a to berie aj 280A. navyse tento motor nema dobijanie.
NMiesto na altik som mal ale som spustil motor do ramu a uz je problem :D

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#116 Nový příspěvek od Atlan »

Tak primontovana medzinapravova prevodovka. Kupil som si nove sedatko na traktor :) snad bude ok.

Obrázek Obrázek

Objednal som kardanove krize na kardany. Sice som mohol mat hned ale cena 14E za jeden sa mi nepacila. Mal by som mat po 6E kus tak uvidime.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#117 Nový příspěvek od Atlan »

Ked ze za blbost sa plati, tak som kupil druhu zadnu napravu z nivy, a budem ju musiet znova zkracovat a to tak aby vyvod z diferencialu bol o 5cm posunuty v lavo. Vychadzal velky uhol na kardane a hlavne manzete :( . ak by mal niekto zaujem bude na predaj naprava skratena na cca 1m stred gum s skoro hotovou uzavierkou ako ma samuraj.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#118 Nový příspěvek od Atlan »

Tak napravu som doniesol, uz je rozobrata. Bude treba dobre rozmerat rozrezat hodit do pripravku s bude to :)
Pre istotu dosiel balicek s vecami na 3 bod:D sice stalo to 100E ale aspon stym sa nemusim babrat
Obrázek

oco13

#119 Nový příspěvek od oco13 »

Ja som kúpil len tie návarové hlavy a tretí bod za cca40 evri , ostatné pozváram (verím si) 8) 8)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#120 Nový příspěvek od Atlan »

Tak hej ale ked som zacal pocitat co kupim a co treba vyrobit a zohnat material, tak uz my to take drahe neprislo.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“