Traktor M25
Re: Traktor M25
kdyby jsi ten plech kulisy měl v čudu tak se ozvi . nechal jsem jich pár vypálit z 2 plechu.
Dnes som sa trocha zase povozil ale skoro ma urvalo , keď mi nešla vyradiť spiatočka a po rozobratí som zistil že mi asi pridrelo posuvné kolečko na hriadelke. Nejde pohybovať ani po hriadeľke ani sa mu nechce otáčať. Musím to zajtra celú prevodovku rozobrať a pozrieť ho čo mu vlastne je.Dúfam že len banalita.Držte mi palce...
Gratulujem k testu a držím palce s prevedovkou..
Tak som tú prevodovku dnes rozobral. Bolo zadreté spiatočkové kolečko na čape. Myslím si, že to bolo spôsobené malou hladinou oleja, ale nie som si istý. (Hladina bola o 0,5 cm nižšie.) Rovno som objednal nový čap aj so spiatočkových kolečkom.
Aspoň som stihol nastaviť volnobežné otáčky na motore a ešte uchytenie alternátora.Dúfam že by zajtra mi prídu tie náhradné diely aby som mohol pracovať. Chcel by som vás poprosiť o radu či to mohlo byť spôsobené tou menšou hladinou oleja alebo by som sa mal vyvarovať niečoho iného.
Zložíme to a môžeme jechať
Aspoň som stihol nastaviť volnobežné otáčky na motore a ešte uchytenie alternátora.Dúfam že by zajtra mi prídu tie náhradné diely aby som mohol pracovať. Chcel by som vás poprosiť o radu či to mohlo byť spôsobené tou menšou hladinou oleja alebo by som sa mal vyvarovať niečoho iného.
Zložíme to a môžeme jechať
řekl bych že tou hladinou to nebylo. pul cm oleje je nic.
Zdravím páni. Po dlhšej odmlke som sa pustil do práce a zložil som prevodovku.Chodí to dobre ale zdá sa mi že mi tam drú ozubené kolesá o seba ale musím zhodiť vieko aby to bolo vidiť čo to vlastne robí.Brzdí to dobre ale musím mu najprv raz stlačiť pedál akoby naprázdno a potom keď to stlačím druhý raz tak už flekuje.Asi som dal malý priemer hlavného brzdového valca a on mi tie 4 prasiatka nestíha tak natlačiť kvapalinou na jeden raz ako by mal.Budem to musiť vymeniť za oreginál z Multikáry.Čo sa mi ani trochu nechce keď to mám celé dopasované aj s posilovačom.Asi ma PICNE.......
Ahoj tak sem ti to okouknul a bude to pěkný traktor , s výměnou brzdového válce ještě nespěchej zkus to ještě jednou odvzdušnit a poštelovat ta prasátka , jde to naprd hrál jsem si s tím docela dlouho tak zdar ať se daří .
Dnes somsa bol pozreť v Multikar predajni v Púchove na oreginál hlavný brzdový valec na M24-25 a keď som si ho porovnal s tým čo tam ja mám tak už sa nečudujem vôbec že to nebrzdí tak ako to má.Ten oreg. je o polovicu väčší ako ten môj!Tak teraz sa snažím zohnať niekde nový za rozumnú cenu.Mimochodom už prebiehajú testovacie jazdy ale začalo mi tam akosi klepať jedno ložisko v prevodovke tak to budem musieť znova rozobrať a vymeniť ho za nové.Asi mna picne... Jazdí to dobre nepočítal som, že tá plazivá prevodovka urobí až tak veľa.(ide pomali ako slimák). Dúfam že natočím niekedy aj video a pridám ho tu. Česť práci a rukám robotu...
Ahoj, Tom... tak brzdové valce na M-25 pasovali aj z dákej avie, používali sa tam dva druhy (nemecké a československé) a rozlišovali sa podľa horných vývodov....sú dosť veľké, koľko stoja ti neviem presne povedať, ale nedávno sme ho na našej "mulče" menili..
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Jj Multicar M25 a Avia A21 mají stejné tandemové válce o průměru 28mm. Zde je důkaz
Presne ten som našiel aj ja ale podarilo sa mi ho zohnať o trochu lacnejšie z bazoša.V pondelok mi ho pošle a skúsim to nejako dopasovať na posilovač zo škodovky.Dúfam že to pôjde, aby som mal aj posilovač na brzdách.
mno....posilovač je dobrá vec, tiež som dumal nad tým, ako ho "inplantovať" na otcovu M-25-ku. Lebo tá moc silno nebrzdí . Ale potom som to zamietol, Multicar má papiere a na STK by mohli byť problémy..
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Dnes sa mi podarilo opraviť to klepkanie v prevodovke.Stačilo mi iba posunúť vidličku na spiatočke, aby mi ju vyradzovalo.Tam dreli ozubené kolesá o seba to bolo to klepkanie.Taká lahká vec keď to človek najde.
Pekne
Ja ešte ani podvozok nemam....
Ja ešte ani podvozok nemam....