Přestavba

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Jarda-k

Re: Přestavba

#16 Nový příspěvek od Jarda-k »

Pneurezerva píše:Škoda že jsem neměl víc času,vymontoval bych celou nápravu.A zítra odvážej šrot,tak že mám smůlu,ale aspon něco.
Škoda tý zadní nápravy, jednu bych hned vzal do rezervy.....

Pneurezerva

#17 Nový příspěvek od Pneurezerva »

A proto se mi to rozleželo v hlavě a sice bude do práce pozdní příchod,ale jdu jí po ránu vyříznout z té kastle. Cena šrotu 12,- za kg. Po úvaze,že ji mám 500m od baráku a komplet, si pro ní musím prostě dojed.Co asi tak váží?

Jarda-k

#18 Nový příspěvek od Jarda-k »

Asi 60 kg

Pneurezerva

#19 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tak dneska sem si jel 80km pro komplet přední nápravnici z Rapida i s řízením.Je komplet za 700,-
Ted ještě ten motor a můžu začít se stavbou.

Vladimír2

#20 Nový příspěvek od Vladimír2 »

Pneurezerva píše:Tady je pár fotek jak vypadá ta moje hrůza celkově.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
..není to žádná hrůza , je to klasika , které tu bývalo plno . Někteří prošli modernizací a jsou z nich zase fešáci . Jiní jezdí beze změny i několik desítek let a ti méně šťastní končí v hutích. Tak ať se Ti daří ve vylepšování...

Pneurezerva

#21 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Kucí chci se vás zeptat,přemýšlím o tom diferenciálu v převodovce.Pokud bych druhou poloosu co bude směrem dopředu,přivařil k rámu (zaaretoval),má to stejnej smysl,jako kdybych zavařil diferák? Mění se zavařením diferáku rychlost otáček poloosy? Chtěl bych se vyhnout rozborce převodovky, tady na foru sem se dočetl, že u toho renaulta je to trochu komplikovanější.

peter bendr

#22 Nový příspěvek od peter bendr »

ked zaaretuješ jednu poloos tak sa ti ta druha bude točiť dva krat rychlejšie :tyty: a dalši problem je vtom že planetove kolečka v diferencialy niesu na ložiskach tak by ti dali čoskoro zbohom :zapomel:
radšej to rozober a zavar ;-) :friends:

Pneurezerva

#23 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Ok,myslel sem si to,bylo mi divný,že to každej ten dif zavaří.Musím se zeptat na detaily tehle převodovky,aby se na mě nevysypala kolečka a já na to pak nekoukal jak na svatej obrázek.

peter bendr

#24 Nový příspěvek od peter bendr »

ja som sa tiež toho bal , robil som to prvy krat v živote ale ked sa nato človek dobre zahladi zisti že inak sa to zložiť neda tak nato prideš , chcelo by to foto toho motora ono na niektorych prevodovkach sa to da ten diferak rozobrať zvlašť že prevodovka ostane v celku ;-)

Pneurezerva

#25 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Zatím nemám ani motor ani převodovku.Už sem chlapíka kontaktoval 3x , mno musím vydržet.Zatím sem si sepsal,co všechno z toho auta vykuchám.Dneska sem ve šrotu koupil už třetí tyč řízení s kloubky,ona se třeba hodí. Za 20ku mi může ležet doma v regále.Ono se občas vyplatí tam zastavit a omrknout ten tuzex :)

Pneurezerva

#26 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Přátelé,jelikož na motor čekám dál,tak sem započal aspon přestavbu starého traktůrku.Dneska jsem měl konečně taky den volna od rodiny a tak sem jel na chalupu tvořit.Materiál je co dvůr dal,převážně jako topenář disponuji trubkama,tak sem je tam taky napasoval.Začal jsem odřezávat nepotřebné,až jsem se dostal na základ holé zadní nápravy.

Obrázek Obrázek Obrázek Tady sem našel kousek účka,autogenem vytvořil díru a zbytek dobrousil do požadovaného kruhu na uchycení zadního difu. Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ještě to nejni kompletní,chce to udělat nějaké výztuhy a další uchycení k přednímu rámu.Potom nějakej posez.
Abych nezapoměl,ta bruska bez krytu mě taky štve,ale nemůžu najít kryt,vím že jsem ho někam dal a nemůžu si vzpomenout kam.

Pneurezerva

#27 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Ahoj,po delší odmlce jsem zase tu :-)
Jelikož tenkrát motor z rencka selhal (bohužel auto se rozhejbalo a prošlo STK) tak jsem dnes zajel s vozejkem pro motor 1,6Td z 2 golfa. Teda nesháněl jsem přímo s turbem,ale ono nic jiného v inzerátech nebylo a tenhle jsem našel sice 140 km od baráku,ale zato kompletní i s převodovkou a sevším včetně dlouhé poloosy.Jediné co nemá,tak je altík.Za tento komplet jsem dal 1000kč .Pokud motor z 1203 prodám,což asi nebude problém,tak je to vlastně zadara.Mno, ted bude následovat rozborka převodovky a zavaření toho diferáku.Budu muset zase prohledat forum na toto téma.Nevím proč,ale chut tvořit mě přepadne vždycky takhle napodzim,nebo na jaře.

Pneurezerva

#28 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tak jsem to nevydržel a motor jsem se pokusil nastartovat, abych věděl,že zajíc koupený v pytli žije.
Mno chvilku trápení, 2 vycucané baterky a pokaždé zaškytal a nic.Až na třetí baterku,skoro zánovní jsem ho natočil.Zajíc žije,ale první moucha,proč naběhl na cca 2500 ot/min a nešel dolů ani přidat nešlo.Plyn se hejbe, ale nereaguje motor. Napadá vás něco?

Pneurezerva

#29 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Ted mě napadlo, že jsem neovzdušnil trubky ke vstřikám, kdyby vás něco napadlo, nebo třeba jste se s tím už setkali.

Pneurezerva

#30 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tak i po ovzdusnění palivové soustavy se nic nezměnilo.Ale motor chytá lépe,hlavně že běží.Zatím připravuju dílnu, zateplení stropu a vrata co jsem loni svařil rám, tak musím konečně udělat výplň a zateplení.Pak samozřejmě kamna, přidat zářivky na strop a pak se může tvořit.První dílna co jsem začal s přestavbou už je obsazená jinejma hračkama a k tvořivosti je málo místa.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“