Přestavba

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Pneurezerva

Přestavba

#1 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Ahoj
Před asi 12 lety sem koupil jeden samohyb za basu píva.Spokojeně to šlapalo a kdybych nebyl ... tak sem nemusel měnit 3x motor.
Takže co že jsem to koupil:
Motor š1202 ted š1203
první převodovka š1202
druhá převodovka š1203
přední náprava š 1202
zadní náprava š1202
Kola š 1203
Hydraulika - není
Rám až po první převodovku š 1202 potom následuje svařenec s úchytem druhé převodovky a zadní nápravy.

Co zatím tahám ? dvoukolák (kláďák na dřevo) nebo brány pro urovnání louky,káru tovární výroby na malejch bantamech,pokus o přední radlici na sníh.

Přestavba : Motor pokud to vyjde Renault R19 1.9D s převodovkou, předělání rámu od první převodvky dozadu (uchycení převodovky,zadní nápravy), kardan mezy převodovku a zadní dif, v plánu mám dělat korbu pro malé náklady (listí,tráva atd.) Možnost připojení zadního příslušenství,zatím bez hydrauliky.
Budu sem dávat fotky jak pokračuju a vaše rady uvítám.Prozatím jsem dám fotky té zadní části.Přiznám se,že naposled jsem se snažil odříznout napevno přivařenou zadní nápravu a uvedl jsem do chodu origo odpružení listovým perem.A proto že to už od pohledu nevypadá nějak dobře,budu vám vděčnej za každou radu při přestavbě.Jenda

Pneurezerva

Re: Přestavba

#2 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Eky

#3 Nový příspěvek od Eky »

Já osobně bych to udělal takto :

Motor s převodovkou 1.9D. Zavařit diferenciál a kardan rovnou na zadní nápravu.

Jen nevím jestli ten motor tu nápravu neoddělá :-/ .

Rychlý to nebude toho se neboj.Budeš mít převod v diferenciálu z renaulta ( cca 1:4) a pak ještě náprava (taky tak 1:4 nevím kolik má)Takže to bude min. 4x pomalejší než auto a síly budeš mít taky dost.
Pokud tvůj plán selhal, změň plán, ale nikdy neměň svůj cíl!

Mirdošiak

#4 Nový příspěvek od Mirdošiak »

Vitaj konštruktér :) ak tam chceš dať iný motor bude lepšie keď urobíš nový rám od predku až po dyferák bude na tom dosť :prace: :prace:

Eky

#5 Nový příspěvek od Eky »

To bych dal rovnou jinou nápravu....
Pokud tvůj plán selhal, změň plán, ale nikdy neměň svůj cíl!

Jarda-k

#6 Nový příspěvek od Jarda-k »

Nebo postavit rovnou jinej traktor..... :)

marek a adam

#7 Nový příspěvek od marek a adam »

psalsemti do sz

Pneurezerva

#8 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Ahoj,ten předek rámu bych chtěl zachovat,je celkem pevnej a hlavně drží přední nápravnici.Ale pokud se tam rencek nevejde,tak budu muset začít od začátku.Rád bych tam měl i tu druhou převodovku,pokud bych uvažoval o předním náhonu z druhé poloosy,tak ona my dává možnost neutrálu aniž by se to někam rozjelo a první převodovka by byla v záběru.Ale zatím je to jen myšlenka.Ano ,dif na rencku bych zavařil.Zrovna sem luštil tady na foru jak na to.Pokud by to jelo pomalu dostatečně,tak druhou převodovku bych oželil.Je fakt,že ta náprava toho má dost za sebou.Když mi řekl,že s tím táhl 9t vlek,tak sem věděl,že si nedělá legraci.Ale to byla ještě zadní náprava napevno k rámu.

Jarda-k

#9 Nový příspěvek od Jarda-k »

Jenže když dáš tu převodovku z 1203 za tu 1,9tky se zavařeným difem, tak dlouho nevydrží....
Navíc ta náprava z 1202ky má poměr cca 4,8 takže pomalý to bude dost i když dáš poloosu z toho rencka rovnou na nápravu.

Pneurezerva

#10 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tak ted se mi podařilo sehnat zadní nápravu z mercedesu 123 + kardan.Tak uvidíme jak to dopadne.Jestli to všechno vyjde,tak to bude strašnej hybrid :)

marek a adam

#11 Nový příspěvek od marek a adam »

jak setito rysuje už viš co stoho bude :friends:

Pneurezerva

#12 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Motor R19 1.9D bude asi za týden,musím dojed pro tu nápravu z meďoura.Materiál na rám už taky mám.Odzkouším motor,zavařím dif. a pak bych chtěl teprv skládat rám podle rozměrů motoru.Nějakej náčrt rámu už jsem hodil na papír.Ještě sehnat nějakou přední nápravnici.Nemám možnost soustruhu,tak bych raději použil nějakou z auta.Kola mám doma taky,jsou to 15ky ráfky a na nich je obuté nějaké pneu,snad z nějakého UNCčka (nevím přesně).Časově to vidím špatně s 3 letou dcerkou za zády toho moc neudělám,ale chuť do díla je strašně moc.Kdybych mohl,jel bych na chalupu tvořit okamžitě.

Pneurezerva

#13 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tak sem byl okouknout nápravu z meďoura.Bohužel stav nápravy je žalostnej.Kardan se ani nepohne a na poloosách jsou vysypaný kuličky,rozervaný manžety a celá totálně zarezlá.Budu muset shánět jinde.

Pneurezerva

#14 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Tady je pár fotek jak vypadá ta moje hrůza celkově.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ty kola jsem chtěl použít na stavbu.Dostal jsem je tenkrát k tomuhle samohybu.

Pneurezerva

#15 Nový příspěvek od Pneurezerva »

Obrázek
Tak dneska sem zajel do tuzexu u nás na kraji města,ležel tam žigulík na dvě půlky,tak sem si vyndal kardanku.Škoda že jsem neměl víc času,vymontoval bych celou nápravu.A zítra odvážej šrot,tak že mám smůlu,ale aspon něco.Dobrej základ na prodloužení.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“