Domace taktory na cesty-legalne

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
vladman

Re: Domace taktory na cesty-legalne

#211 Nový příspěvek od vladman »

Ak sa to tu už preberalo tak pardon, ale mňa by zaujímalo ako je to pri predaji takéhoto stroja s C značkami? Má aj stým niekto skúsenosť?
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

quako2

#212 Nový příspěvek od quako2 »

Romik píše:Chcel by som sa spýtať či je povinné zmluvné poistenie.Či už niekto má značky aj bez poistky.
Prihlasis to aj bez poistky (moj pripad), ale pri kontorle ju od teba policajt bude pytat.
Ja si poistku vybavim az ked pride cas na jazdenie,aby zbytocne neplynul cas a traktor bude teraz 2-3 mesiace v garazi. Teraz som mal trosku volnejsie, tak som obehol DI, inac by som si aj DI nechal na neskor.

quako2

#213 Nový příspěvek od quako2 »

vladman píše:Ak sa to tu už preberalo tak pardon, ale mňa by zaujímalo ako je to pri predaji takéhoto stroja s C značkami? Má aj stým niekto skúsenosť?
Predpokladam, ze pri predaji odnesiem znacky na DI , dostanem papier o vyradeni a s tym potom zrusim poistku.

Romik

#214 Nový příspěvek od Romik »

quako2 píše:
Romik píše:Chcel by som sa spýtať či je povinné zmluvné poistenie.Či už niekto má značky aj bez poistky.
Prihlasis to aj bez poistky (moj pripad), ale pri kontorle ju od teba policajt bude pytat.
Ja si poistku vybavim az ked pride cas na jazdenie,aby zbytocne neplynul cas a traktor bude teraz 2-3 mesiace v garazi. Teraz som mal trosku volnejsie, tak som obehol DI, inac by som si aj DI nechal na neskor.
Ďakujem mám podobný prípad,aby som nemusel zbytočne platiť keď nejazdím a teraz je volnejšie na vybavovanie,tak reku či si mám vybaviť čísla teraz alebo neskôr.
Hrebáč 4x4 r.v 90, Zetor 35 Super r.v 1958
Ja nejazdím rýchlo,len lietam nízko.

Peter768

#215 Nový příspěvek od Peter768 »

Dnes hovorili v zákrute (resp. čítali vyjadrenie od policie) ohľadom vodičského oprávnenia na domáce traktory. A moderátor to čítal ...... " na vedenie podomácky vyrobeného malotraktora postačuje vodičské oprávnenie skupiny T". Zarazilo ma to slovo postačuje. :shock: :smich:

DODOTRAK

#216 Nový příspěvek od DODOTRAK »

Peter768 píše:Dnes hovorili v zákrute (resp. čítali vyjadrenie od policie) ohľadom vodičského oprávnenia na domáce traktory. A moderátor to čítal ...... " na vedenie podomácky vyrobeného malotraktora postačuje vodičské oprávnenie skupiny T". Zarazilo ma to slovo postačuje. :shock: :smich:
:-/ počúval som to a nepotešil som sa ja mám len B a to znamená že sice mám malotraktor s C značku ale je mi to na hovno ked nemám vodičák na traktor hmm
Naposledy upravil(a) DODOTRAK dne stř led 22, 2014 9:16 pm, celkem upraveno 1 x.

Romik

#217 Nový příspěvek od Romik »

Peter768 píše:Dnes hovorili v zákrute (resp. čítali vyjadrenie od policie) ohľadom vodičského oprávnenia na domáce traktory. A moderátor to čítal ...... " na vedenie podomácky vyrobeného malotraktora postačuje vodičské oprávnenie skupiny T". Zarazilo ma to slovo postačuje. :shock: :smich:
Z toho vyplýva že na malotraktore si z B-éčkom asi moc ľudí nepojazdí.

vladman

#218 Nový příspěvek od vladman »

DODOTRAK píše:
:-/ počúval som to a nepotešil som sa ja mám len B a to znamená že sice má C značku ale je mi to na hovno ked nemám vodičák na traktor hmm
To je inak také veeelmi diskutabilné pri týchto ,,niektorých domácich výtvoroch,, aký vodičák postačuje, že až, ale keď sa už raz takto páni policajti vyjadrili, tak amen.... :nene:

Romik

#219 Nový příspěvek od Romik »

Celé je to chaotické.Mali rozdeliť traktory podľa váhy:na B-éčko tie ľahšie a T-éčko tie ťažšie

quako2

#220 Nový příspěvek od quako2 »

No, ono je dost diskutabilne co je to postacuje. Su ludia ktory maju iba "T". Ti teda nemusia robit iny vodicak a postacuje im to "T". Ked ma zastavi policajt poviem mu: Sice postacuje "T" ale ja mam dokonca "B":-)
Vznika kocorkovo aj v tejto oblasti. Keby jednoznacne povedali ("podoprete" nejakym paragrafom) ze je potrebne "T" tak tym nevznika nederozumenie. Ked sme pri tom, neviem o tom aby nejaky zakon (konketny paragraf...) hovoril o tom ake vodicske opravnenie mam mat na riadenie domarobeneho traktora so specialnym evidencnym cislom. Tym by som ukoncil akukolvek snahu policajta riesit moj vodicak.

Romik

#221 Nový příspěvek od Romik »

Obrázek Na toto bude treba asi aj C-čko+E-čko :smich: :smich: :smich:

Peter768

#222 Nový příspěvek od Peter768 »

Vypočujte si to sami...... tu je link, je to tak v 3/4ke relácie.... http://www.rtvs.sk/radio/relacie/detail ... =slovensko

vladman

#223 Nový příspěvek od vladman »

Polícia pristupuje k tomu typicky slovensky - najskôr sa koná, potom sa myslí..........Oni sa budú oháňat tým, že ak žiadateľ uviedol v žiadosti ,,druh vozidla,, TRAKTOR kolesový poľnohospodársky, tak teda odkazuje to na VP. ,,T,, ale ako som tu niekde čítal, že sa niekomu podarilo prihlásiť aj V3S, tak to budú ako posudzovať? :evil: To už je na ,,C,,. Myslím, že sa nároky na prihlasovanie budú zvyšovať, ono to tak býva pri všetkom...

Romik

#224 Nový příspěvek od Romik »

Ja si tiež myslím že nás čaká ešte veľa zmien.Prihlasujú sa v3s,jeepy,fabrické traktory veď načo sú mi origo papiere,keď stačí mať C-éčkové značky a bez STK. :vysmech: :vysmech:

harijaro

#225 Nový příspěvek od harijaro »

kde si vyhrabal foto toho nehorázneho stroja 8) videl som ho naživo na zázrivskom diferaku 2013 akurát že na tej vlečke nemal dupľáky ale po jednom kole 16-20. inak ja traktor prihlasovať nebudem nakoľko nemám T-éčko a jazdím 95% v teréne a mimo hlavnej cesty tak si za tých 33 éčiek radšej kupím 25 l nafty. to je lepšia investícia. a to nehovorím o poistke 30-40 éčiek. keď ta tieto prachy kúpim naftu tak nachystám dreva na 3 roky :smich: :jazyk: :potlesk:

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“