Sammy 4x4
Sammy 4x4
Motor: Citroen BX 1.9D
1. převodovka: Citroen BX 1.9D
2. převodovka: Aro 240
Nápravy: Suzuki Samurai 410
Brzdy: kapalynové
Kola: 6,5x16
Šířka: cca 131cm
Délka: asi 2,1m
Rozvor: asi 1,7m
Rám: U 120mm
Řízení: Samurai nebo BX
1. převodovka: Citroen BX 1.9D
2. převodovka: Aro 240
Nápravy: Suzuki Samurai 410
Brzdy: kapalynové
Kola: 6,5x16
Šířka: cca 131cm
Délka: asi 2,1m
Rozvor: asi 1,7m
Rám: U 120mm
Řízení: Samurai nebo BX
Re: Sammy 4x4
Ahojte, jelikož jsem amatér přes stavbu, tak bych potřeboval od vás poradit. Koupil jsem nápravy Samurai a chci se zeptat, zda dělat vyztužení náprav a nebo to nechat tak, nevím jestli to udrží, jelikož jsou slabší než Aro M461. Přední nápravu chci dělat výkyvnou, a zadní nápravu na pevno. Napadlo mě zadek připevnit zapomocí silentbloků, a chci se zeptat jestli to udrží, jak velké šrouby zvolit k připevnění zadní nápravy? Stačily by 12mm? Máte někdo zkušenost se zavařením diferenciáli u citroenu BX? Každá zkušenost a připomínka vítaná. Děkuji za názory.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
zadek mam teda za gaze, ale budu ho pridelavat pres 4xM12 na kazdy strane, tzn 8 sroubu
no a predek mam ze samuraie a stena je aspon 7-8mm (presne jsem nemeril) ...rozmerama budu stejne jako ty, cca 210cm, sirka 120cm a nic jsem nijak nevyztuzoval, myslim, ze to udrzi - strejda ma totiz predek ze zigula bez vyztuzeni a taky drzi...a to ta naprava je slabsi jak samurai (plechova)
no a predek mam ze samuraie a stena je aspon 7-8mm (presne jsem nemeril) ...rozmerama budu stejne jako ty, cca 210cm, sirka 120cm a nic jsem nijak nevyztuzoval, myslim, ze to udrzi - strejda ma totiz predek ze zigula bez vyztuzeni a taky drzi...a to ta naprava je slabsi jak samurai (plechova)
Nápravy ze Samuraje mají stěnu nápravnice 3mm.Ondras83 píše:zadek mam teda za gaze, ale budu ho pridelavat pres 4xM12 na kazdy strane, tzn 8 sroubu
-
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
no tak to teda schvalne zmerim ;) pred par dnema jsem ji mel rozrezanouHonzaT. píše:Nápravy ze Samuraje mají stěnu nápravnice 3mm.Ondras83 píše:zadek mam teda za gaze, ale budu ho pridelavat pres 4xM12 na kazdy strane, tzn 8 sroubu
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ja vychazel taky z toho, ze kdyz jsem videl, jak jezdi lord krason a ten to nema vyztuzeny a jak ten predek na zavodech skace, tak me to musi udrzet taky a rekl bych, ze uuuplne v pohode ;)
zajimavy komponenty...
Jinak zadni napravu bych na silentbloky urcite nedaval to bych mel strach ze se to utrhne a následky radsi ani nemyslet.. Na nápravu bych navaril plotny a sesrouboval bych ji s rámem aspon 12 kama sroubama..
a ohledne vytzuzovani napravy asi bych ji vyztuzil stacilo by od diferaku na boky jenom takovvy jakoky zavětrováni az se ti to nekde po bude uz pozde rikat si.. A ohledne sily steny myslim ze carlos to ma nekde v tematu napsany kolik to ma stenu...
Jinak zadni napravu bych na silentbloky urcite nedaval to bych mel strach ze se to utrhne a následky radsi ani nemyslet.. Na nápravu bych navaril plotny a sesrouboval bych ji s rámem aspon 12 kama sroubama..
a ohledne vytzuzovani napravy asi bych ji vyztuzil stacilo by od diferaku na boky jenom takovvy jakoky zavětrováni az se ti to nekde po bude uz pozde rikat si.. A ohledne sily steny myslim ze carlos to ma nekde v tematu napsany kolik to ma stenu...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ja ted nemam nejak cas, ale zmerim to...vim, ze to bylo dost silny, tak jsem to nechal - po prechozich zkusenostech z provozu tatovyho traktoru (kde tvori silnostenej jekl napravnici) no a podle toho, jak jezdi Lord Krasoň http://www.youtube.com/watch?v=hfsplWTOPhc http://www.youtube.com/watch?v=_Dce7oustjI ...ja jsem nevyztuzoval a myslim, ze to brikule delat nebude ...ikdyz pro sichr si porad pohravam s myslenkou zespodu navarit vingl od difu ke kolu, ale asi se na to vyprdnu...
Ondras83 píše:ja ted nemam nejak cas, ale zmerim to...vim, ze to bylo dost silny, tak jsem to nechal - po prechozich zkusenostech z provozu tatovyho traktoru (kde tvori silnostenej jekl napravnici) no a podle toho, jak jezdi Lord Krasoň http://www.youtube.com/watch?v=hfsplWTOPhc http://www.youtube.com/watch?v=_Dce7oustjI ...ja jsem nevyztuzoval a myslim, ze to brikule delat nebude ...ikdyz pro sichr si porad pohravam s myslenkou zespodu navarit vingl od difu ke kolu, ale asi se na to vyprdnu...
tak jsem to myslel navařit něco mezi diff a kola ale nějak rozumě aby ti to moc nesnižoval světlou vášku.. a na tu zadní nápravu s těma silentblokama doopravdy zapoměň...
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo aneb když nestačí kladivo jistota je ještě větší kladivo.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, silentbloky už jsem zamítl, protože by to asi fakt urval ten tah, ale mám problém propojit převodovku z Ara 240 se zadní nápravou. Chtěl bych to dát na pevno, ale už jednou se to tady řešilo že je to blbost, a převodovka začne hučet. Nevím ale čím to propojit. Tak malý kardan se snad ani nevyrábí. Další otázkou je ruční brzda. Vím že Samurai to měli na kardanu, ale nemá někdo uděláno ručku na každé kolo zvlášť? Popřípadě jak to mají vyřešeno na tom kardanu? Děkuji
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
moje puvodni reseni, okoukany tady z fora, bylo timhle krizem http://ondras83.rajce.idnes.cz/MUJ_MAZL ... _00711.jpg
no a pak taky neni problem spojit duplexem retezem...http://postimg.cc/image/xviz3pajh/
no a pak taky neni problem spojit duplexem retezem...http://postimg.cc/image/xviz3pajh/
Nejlepší spoj by byl asi ten kardan, ale nevím kam vecpat ruční brzdu.Udělal jsem si nákres, jak to asi bude vypadat. Spoj mě ještě napadl tak, že dát brzdový talíř a mezi převodovku a diferák dát silikonový odřecek cca 1 cm tlustý a průměr 70mm a skrz 4 ocelové vložky na spojení šrouby. Tím bych uspořil sice kousek místa, ale to je jen iluze, nemá s tím někdo zkušenost? Vydrží homokloub zlomení 15°? Rozhodl jsem se výztuhu udělat pro jistotu, plánuji na to tahat dřevo, tak aby se náhodou náprava neohla, ale zajímalo by mne jestli to Učko vařit z vrchu nebo zespod, jestli je v tom nějaký rozdíl. Děkuji za info
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
dej brzdovej kotouc hned na hrusku diferaku, hned na to dej kardanovej kriz a mas po starostech