Zdravim rozhodl jsem si postavit traktor do lesa ale potřeboval bych nějaký info do začátku. Chci použít tyto komponenty.
Motor: felicie 1.9D 47KW r.v.97 s převodovkou
Druhá převodovka: váhám mezi avii nebo multicar??? Co myslíte?
Zadní náprava: Multicar s uzávěrkou
Přední náprava: Multicar
Zajímá mě jestli když spojim všechny tyhle komponenty jestli se to bude točit vše správně. A jestli výběr těchto komponent je správný.
Díky za informace
Traktor domácí
Traktor domácí
Když to nejde silou, jde to větší silou :)
-
Re: Traktor domácí
ja by som do toho takto šiel.. Doma mame robený zo starej oktavie 1202, naprava je z multikára M22 s uzavierkou a druhá prevodovka je z DESTY 1622Mirek F. píše:Zdravim rozhodl jsem si postavit traktor do lesa ale potřeboval bych nějaký info do začátku. Chci použít tyto komponenty.
Zajímá mě jestli když spojim všechny tyhle komponenty jestli se to bude točit vše správně. A jestli výběr těchto komponent je správný.
Díky za informace
Ahoj,Mirek F. píše:Zdravim rozhodl jsem si postavit traktor do lesa ale potřeboval bych nějaký info do začátku. Chci použít tyto komponenty.
Díky za informace
pod definicí traktor do lesa, si každý představí něco jiného tak aspoň základní úvaha.
I když nevím, jakou zadní nápravu z Multikáry máš, zda z M22 s převodem 15,5 a rychlostí tak 0,5 – 10 km/h, či z M 24 nebo 25 s převodem 7 a rychlostí 1,5 – 20 km/h, by byla druhá převodovka zbytečná. Nejlíp mi to vychází z tvých dílů motor, převodovka multikár která ti otočí směr otáčení pro zadní nápravu z multikáry s rychlostí od dvou do třiceti km/h . Já mám traktůrek podobné konstrukce ale se dvěma převodovkama ale zcela si vystačím s jednou. Druhou používám občas pouze na rozjezdy. Na silnici trojku a podle váhy nákladu a povahy terénu používám dvojku. Jedničku tak akorát když nechci předjet šneka.
Držím palce.
No traktor do lesa myslím, kola z muliny menší rozvor, šířka jako nápravy z muliny. Budu ho využívat jen na vození dřeva z lesa. Na tom motoru z feldy je převodovka z pick upa, takže ta s nejsilnějším diferákem. Nápravu zadní ještě nemám ale spíš to bude z M22. Mám strach aby to nebylo až moc zpřevodovaný, Převodovka z feliny, převodovka z muliny a diferák v nápravě.
Když to nejde silou, jde to větší silou :)
No a to je právě to o čem píšu. Když napíšeš (Převodovka z feliny, převodovka z muliny a diferák v nápravě.), tak musíš ještě mezi ty dvě převodovky připsat ten nejsilnější dif z pikapa . No a když to takto poskládáš a ještě to podpoříš origo kolama z 22 muliny (14 palců??? - to bude mít i malou světlou výšku) tak budeš rád, když ti to pojede těch mnou odhadnutých 10 km na plný kotel. aA to je hodně ponalé.Mirek F. píše:No traktor do lesa myslím, kola z muliny menší rozvor, šířka jako nápravy z muliny. Budu ho využívat jen na vození dřeva z lesa. Na tom motoru z feldy je převodovka z pick upa, takže ta s nejsilnějším diferákem. Nápravu zadní ještě nemám ale spíš to bude z M22. Mám strach aby to nebylo až moc zpřevodovaný, Převodovka z feliny, převodovka z muliny a diferák v nápravě.