Blafíkův POMOCNÍK (začátek)
Blafíkův POMOCNÍK (začátek)
Tak pánové chci se pustit do stavby traktůrku takovej všestranej pomocník a komponenty mam takéto :
Motor-škoda octávia (stará ) brzy předělám na naftovej
Převodovka -octávka
2 Převodovka -Avia 5q
Zadní náprava-PV3s
Přední náprava-Samodomo-náboje octávka
Rám.100 U
Řízení-octávka nebo fanouš.
A teď k věci ted přesně nevím jestli tam mám dávat tu převodovku z avie jelikož se mi to zdá moc dlouhé
za druhé bych chtěl malej kompaktní traktor něco na způsob Vládi malé 70tky ta je podle mého gusta
za třetí mám tu nápravu z vejtry zkrácenou na 145 cm a zdá se mi to široké jak tejden nestačilo by kolem metru?
Chlapy nešetřete mě názorama a dobrejma radama díky
Jo a foto dodám během zejtřka a díky všem co mi pomůžou se stavbou
Motor-škoda octávia (stará ) brzy předělám na naftovej
Převodovka -octávka
2 Převodovka -Avia 5q
Zadní náprava-PV3s
Přední náprava-Samodomo-náboje octávka
Rám.100 U
Řízení-octávka nebo fanouš.
A teď k věci ted přesně nevím jestli tam mám dávat tu převodovku z avie jelikož se mi to zdá moc dlouhé
za druhé bych chtěl malej kompaktní traktor něco na způsob Vládi malé 70tky ta je podle mého gusta
za třetí mám tu nápravu z vejtry zkrácenou na 145 cm a zdá se mi to široké jak tejden nestačilo by kolem metru?
Chlapy nešetřete mě názorama a dobrejma radama díky
Jo a foto dodám během zejtřka a díky všem co mi pomůžou se stavbou
Re: Blafíkův POMOCNÍK (začátek)
nikdo neporadí?
Čo sa tej šírky týka ja bych to nechal na 145 lebo potom sa to prehody aj na krtinci. Ale zaleži na čo to budeš používať. Lebo mi sme to známemu zoširovali zo 120 na 150. Lebo sa mu už dva krat prehodil.
No ja to potrebuju na malou zahradku a do lesa na drevo a na odhrnovani snehu tak ted fakt nevim co a jak a co ta prevodovka? Mam dat jednu nebo 2? Diky za odpoved
-
ak tam budeš davať motor z tej starej octavie tak tam treba dať dve prevodovky alebo mesto druhej prevodovky daky redukčny prevod (či uš retazou,ozubenymi kolesami) alebo že by si na ten motor zo starej octavie osadil prevodovku z dakeho motore čo bol na predny nahon a vtej zavaril diferak to bysi druhu prevodovku nemusel davať ale kedýe tam chceš davať naftovy motor tak zaleži od toho aky ak budeš davať naftak z dakeho autoa čo mal predna nahon tak by som radšej zo stavbou počkal na ten motor lebo urobit to teraz z motora zo staej oktavie a pasovať tam dve prevodovky a potom davať ten naftovy a motor a aj tu druhu prevodovku davať preč je zbotočna robty zaleži od toho za aky čas tam chceš davať tennaftovy motor a hlavne aky motor
No ten naftak bych resil az casem jelikoz ted mam z octavky a pak bych na prirubu na prevodovku z octavky dal naftak ale me se jedna jestli mi nebude chybet nejaka redukcni prevodovka nebo staci jen jedna prevodovka? Fakt nevim no dily za odpoved
-
takto ked tam budeš davať ten motor zo starej oktavie a nedaš tam druhu prevodovku alebo niaku redukčnu tak to budeš mať moc rychle . ale ak by si nechal ten motor zo starej octavie a mesto ten prevodovky čo tammaš dal inu napriklad z favorita tak by ti stačila iba ta favoritova prevodovka . pozri sa tu na fore kopec ludi to ma urobene tak že maš iba jednu prevodovku ale ta musi byť z dakeho auta čo malo predny nahon a vtej prevodovke zavariš diferak napriklad ako to mam ja v mojom vlakne Traktor z Považia.
Pro peter bender : ja vim to chapu ze kdyz dam nejakej predohrab a zavarim diferak tak mi to staci a nepotrebuju redukcni prevodovku to vsechno vim ale muj deda mel kdysi podobny a pak o nej prisel kvuli nejakymu hajzlovi co ho ukradl no a ja proste bych chtel udelat podobny vis no a s motorem a zprevodovkou ze stary octavky no a me ted vrta hlavou kestli udelat nejakou prevodovku aby byla malinka a nebo retezama mel sem je a fungovalo to 30let bez problemu mam jen strach ze kdyz tam budu mit prevod 1:3 tak to bude pomaly a nebo mi budou chybet redukovany rychlosti tak prave nevim jestli dat 1 nebo 2 prevodovky
-
aha takto sme sa dostali k veci problemu no podla mna to nebude pomale bude tak akurat lebo diferaky v predohraboch mavaju tak prevod cez 4:1 a ešte ono by sa dalo to tu vypočitať niektory členovia fora to vedia prepočitattie rychlosti
podla toho do akej velkosti traktora sa chceš zmestit tak podla toho sa rozhodni či tam dať dve prevodoky
podla toho do akej velkosti traktora sa chceš zmestit tak podla toho sa rozhodni či tam dať dve prevodoky
Ták chlapci a děvčata tak poslední rada před zákrokem chystám se zkrátit nápravu z vejtry ted má na středy kol nějakej dobrejch 135cm no a chtěl bych to tak na 110cm , pak ještě problémek nemáte doma někdo pomocnej náhon na sklápění na tatru 148? to by se mi tam hodilo strasně pěkně nebo já nevím jak to udělat aby tam ty řetězy nebyly nijak je nezatracuju ale protě když už to dělám tak at to má cenu tak asi tak
dej už také nějaké foto ať se můžem pokochat
Pro Angel: jo chystam se na to
Jo a touto cestou děkuji Daddymu za kryt na avii a Angelovi za přívoz a Trabukovi za předání díky hoši
Není vůbec zač ty bys také do této kooperace vstoupil kdyby na to přišlo. Na druhou stranu já tam jel kuli sobě a tak sem vzal jen vytěžovák