Převodové poměry, spočítejte si rychlost svého traktoru.
Re: Převodové poměry, spočítejte si rychlost svého traktoru.
měl jsem chvili, tak jsem předělal excelovské převody. Stáhněte a poreferujte mi jaké jsou.
Prevodove_Pomery_1.0
pro Office 2003 a výše
Prevodove_Pomery_1.0
pro Office 2003 a výše
-
Čau, no perfetktní, design je teda parádní, přehledné a srozumitelné, prostě super. Jen drobné postřehy, teda pokud jsem něco neopomenul a nevšiml si já. První je, že nejde zadat u výpočtu pro 2 a 3 převodovky rozměr kola 24 (nebo 18 apod.), není v nabídce, není problém si ho samozřejmě dopočítat nebo i vzít z rozměrů pro rozdíl mezi nápravami nebo pro výpočet 1 převodovky, to mě jenom tak napadlo, když jsem se díval pro výpočet s jednou převodovkou tam jich je více, tak jako u těch rozdílů náprav. A ještě mě napadlo u možnosti 2 převodovek nejsou na výběr samostatně redukční - přídavky, ale zase to jde všechno v případě tří, když vynechám druhou, ale to jsou spíše jenom detaily.
Díky za tip, vylepším to
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Já s tim mám hlavní problém ten, že se mi nedaří nijak vybrat převodovku. Prostě tam je něco přednastavené, ale jen jako text, a jediné co jde je to slovně přepsat, což ale nic nezmění - bude tam jen slovo. Žádná rozbalovací nabídka nebo tak mi nefunguje. Prostě mi to nenabídne žádnou možnost změny. Office bych měl mít 2007. Kdysi se mi něco podobného stalo s jinou tabulkou, a někdo mi tehdy poradil ať někde nějak povolím úpravy (že to bylo jakoby zamčený), ale já nemůžu nikde najít kde by se to povolilo...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
no chtelo by to takovy malicky navod
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Několikrát jsem se pokoušel spočítat převody u mého trakturku ale nikdy se mi to nepodařilo mám motorb 1202 převodovka také s žazením na podlaze a pak převodovka reverzní čtyřstupnová s difem a portály z tz4k a 16 kola jako na tz4k Bylo by fajn kdyby se tam daly tyhle věci dodat
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Zkoušel jsem zatím pouze výpočet poměru mezi přední a zadní nápravou.
Oprav tam, prosím, popisek ve schematickém náčrtku - na "Zadní kolo" (máš tam 2x Přední kolo).
A po zadání svých konkrétních údajů mně to nebere kolo rozměru 14,9-24"... . Ve spodní části pro zadání vlastních hodnot vypočte obvod kola na 4,29 m, ale po zadání rozměru kola v horní řásti to tento rozměr kola nezná. Když jsem zkusil zadat 12,4-24", tak výpočet v pohodě, ale obvod kola 11,2-24" tam je 3,50m a u kola 12,4-24" pouze 3,47m (asi by mělo mít větší obvod).
Pokud ještě na něco přijdu, tak napíšu.
Díky, vypadá to dobře. Po vychytání určitě parádní pomůcka .
Oprav tam, prosím, popisek ve schematickém náčrtku - na "Zadní kolo" (máš tam 2x Přední kolo).
A po zadání svých konkrétních údajů mně to nebere kolo rozměru 14,9-24"... . Ve spodní části pro zadání vlastních hodnot vypočte obvod kola na 4,29 m, ale po zadání rozměru kola v horní řásti to tento rozměr kola nezná. Když jsem zkusil zadat 12,4-24", tak výpočet v pohodě, ale obvod kola 11,2-24" tam je 3,50m a u kola 12,4-24" pouze 3,47m (asi by mělo mít větší obvod).
Pokud ještě na něco přijdu, tak napíšu.
Díky, vypadá to dobře. Po vychytání určitě parádní pomůcka .
Dokoncuji verzi pro starsi excel.
Vis-li prevodove pomery portalu a prevodovky, neni problem to pripsat.
Kola opravim, diky
Vis-li prevodove pomery portalu a prevodovky, neni problem to pripsat.
Kola opravim, diky
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsi, že to je od 2003 vejš, ne? . Taky bych uvítal víc převodových poměrů, ale nikdo se nepodělí s tím co ví nebo spočítal na své převodovce . V původní verzi třeba byla jedna jediná převodovka z auta s přední náhonem, přitom motor s převodovkou Peugeot 1,9 a 1,6 D, UNO 1,3D, Ford 1,6 a 1,8 D, a mnoho dalších tu je ve spoustě strojů . Samozřejmě i "zadohraby" by byly dobré kdyby tam byly . Zkrátka víc typů... Ale je mi jasné, že chavier to sám nevymyslí, když mu někdo ty údaje nedá . Možná by bylo fajn založit tu na to téma, kam by lidi psali údaje . A jednou za čas by se doplnili do téhle šikovné pomůcky Sám bych (po zjištění přímo na převodovce, nebo na jednom výborném webu - tam jsou všechny typy) mohl sloužit poměrama převodovky Land Rover LT95 (dávala se do více typů Land Roverů a Range Roverů), Uno 1,3D, a Škodovky Fav/Fel . Mám tu někde zahrabanou i převodovku Peugeot 309 1,9D, ale neni přístupná - takže jedině až časem...
Podělím se s trochou do mlýna:
Převodovka z AVIA Turbo - typ převodovky 5PS34.
Převody: 6,27 / 3,44 / 2,02 / 1,39 / 1,00 / R 5,57
Převodovka z AVIA Turbo - typ převodovky 5PS34.
Převody: 6,27 / 3,44 / 2,02 / 1,39 / 1,00 / R 5,57
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak já posloužím teda tím Land Roverem . Převodovka LT95 se dávala do typů Deffender 90 a 110, Land Rover 109 Stage 1 (tuším že druhá generace Deffendera, ale značí se prostě takhle), Range Rover Classic (1. generace RR), a vojenského lehkého náklaďáku Land Rover 101 Forward Control. Je dimenzovaná na 150kW a 300Nm (motory až 3,9 V8 ). Má 4 rychlosti + zpátečku, redukci a uzávěrku mezinápravového diferenciálu (první typy samosvor + uzávěrku). Převodové poměry jsou:
1.: 4,07:1
2.: 2,45:1
3.: 1,51:1
4.: 1:1 (přímý převod)
R: neuvedeno (zkusím zjistit)
+ převod na diferenciál - podle auta (a možná i motorizace, ale neuvádí se to tam) se liší:
Deffender 90 a Range Rover 1,11:1
Deffender 110 1,34:1
LR 101 FC 1,17:1
typ 109 S1 neuveden.
Redukce: 3,22:1 u všech typů (nahrazuje převod na diferenciál)
Zdroj: http://www.expeditionlandrover.info/gear_ratio.htm Jsou tam i další typy převodovek LR a RR Tuhle mám doma, takže můžu údaje ověřit "na živo". Ostatní leda opsat bez ověření, ale pořád lepší než nic
1.: 4,07:1
2.: 2,45:1
3.: 1,51:1
4.: 1:1 (přímý převod)
R: neuvedeno (zkusím zjistit)
+ převod na diferenciál - podle auta (a možná i motorizace, ale neuvádí se to tam) se liší:
Deffender 90 a Range Rover 1,11:1
Deffender 110 1,34:1
LR 101 FC 1,17:1
typ 109 S1 neuveden.
Redukce: 3,22:1 u všech typů (nahrazuje převod na diferenciál)
Zdroj: http://www.expeditionlandrover.info/gear_ratio.htm Jsou tam i další typy převodovek LR a RR Tuhle mám doma, takže můžu údaje ověřit "na živo". Ostatní leda opsat bez ověření, ale pořád lepší než nic
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
U těch Škodovek je to bohužel složitější. Favority mají snad jen jedno odstupňování, ale několik stálých převodů, Felicie mají i rozdílné odstupňování (liší se ale snad jen trojka), a liší se odstupňováním od Favorita.
Favorit a Forman (136):
I - 3,308 II - 1,913 III - 1,267 IV - 0,927 V - 0,717
Stálý převod 3,895 (*znak 3)
Pickup a Forman 4,167 (*znak 4) (od roku 93 prý i Favority)
existovali také 3,65 (*znak 2) a 4,40 (*znak 5), ale neseženou se - nedostaly se do sériové výroby - jen do prototypů.
Typ 135 měl prý ještě jiné odstupňování, ale nenašel jsem ho, a nevím jistě jestli to je pravda...
Felicia:
I - 3,462 II - 1,957 III - 1,31 IV - 0975 V - 0,756
Stálý převod:
1.3 MPI 40 kW 3,833 (*znak 6)
1.3 MPI 50 kW 4,118 (*znak 4)
1.6 MPI 55 kW 3,833 (*znak 6)
1.9 D 3,579 (*znak 1)
Pickup má ale 4,167 (*znak 4 jako u 4,118, a nevím jestli jen 1,3 nebo i ostatní, myslím že všechny)
Poznámka: tyto hodnoty se týkají vozů vyrobených od 08/97.
*znak: Jedná se o poslední číslici v označení převodovky (pozice 4 - pozice 5 se vyskytuje jen vyjímečně - jedná se o vozy s ABS/EDS a za číslem převodu je pak písmenko E). Viz:
Pro sportovní účely se dělala řada verzí se změněným odstupňováním i stálým převodem (až 4,87), a dokonce i 6ti rychlostní převodovky se synchronizací i bez .
Favorit a Forman (136):
I - 3,308 II - 1,913 III - 1,267 IV - 0,927 V - 0,717
Stálý převod 3,895 (*znak 3)
Pickup a Forman 4,167 (*znak 4) (od roku 93 prý i Favority)
existovali také 3,65 (*znak 2) a 4,40 (*znak 5), ale neseženou se - nedostaly se do sériové výroby - jen do prototypů.
Typ 135 měl prý ještě jiné odstupňování, ale nenašel jsem ho, a nevím jistě jestli to je pravda...
Felicia:
I - 3,462 II - 1,957 III - 1,31 IV - 0975 V - 0,756
Stálý převod:
1.3 MPI 40 kW 3,833 (*znak 6)
1.3 MPI 50 kW 4,118 (*znak 4)
1.6 MPI 55 kW 3,833 (*znak 6)
1.9 D 3,579 (*znak 1)
Pickup má ale 4,167 (*znak 4 jako u 4,118, a nevím jestli jen 1,3 nebo i ostatní, myslím že všechny)
Poznámka: tyto hodnoty se týkají vozů vyrobených od 08/97.
*znak: Jedná se o poslední číslici v označení převodovky (pozice 4 - pozice 5 se vyskytuje jen vyjímečně - jedná se o vozy s ABS/EDS a za číslem převodu je pak písmenko E). Viz:
Pro sportovní účely se dělala řada verzí se změněným odstupňováním i stálým převodem (až 4,87), a dokonce i 6ti rychlostní převodovky se synchronizací i bez .
Ak môžem tak tu je niečo od Mercedesu. http://www.mb-g.cz/view.php?cisloclanku=2005062501
Výpočet rýchlosti: http://prevody.alm.cz spáchal autor a užívateľ "Jiřin"
Stále tu zbieram inšpiráciu............
Stále tu zbieram inšpiráciu............
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Což špatný to neni, díky . Ale je tam jen typ G (offroad), a v domadělech se setkáš spíš s motorama a převodovkama z limuzín nebo dodávek... O těch něco nemáš?