Převodové poměry, spočítejte si rychlost svého traktoru.
Re: Převodové poměry, spočítejte si rychlost svého traktoru.
JJ budu s tím počítat, díky
Ahoj, nejde mi v programu vypočítat rychlost traktoru, zadání převodovky je uzamčeno, mám motor z octávky
i s převodovkou +vajíčko unhz a zadní nápravu budu dávat z v3s a kola 8,25x20 jaká bude rychlost? Děkuji
i s převodovkou +vajíčko unhz a zadní nápravu budu dávat z v3s a kola 8,25x20 jaká bude rychlost? Děkuji
moja otázka patrí asi sem aj keď sa to prevodov dotýka len okrajovo- ak chcem zvýšiť rýchlosť traktora mám dve možnosti - zvýšiť vstupné otáčky do prevodovky alebo dať väčšie kolesá . Otázka znie čo menej zaťaží prevodovku ?? otáčky alebo krutiaci moment.
UP halo strojari čo som neviditelný ??
No ocinko, skôr technické problémy prevodovky
Danko prešiel som tri strany a nič som nenašiel čo by túto otázku aj vzdialene pripomínalo. ale viem kam sa presuniem - do rychlých otázok a odpovedí , lebo stojím na rozcestí a musím už volakde ísť . (Asi pojdem do prdele)
Převodovka bude podle mého trpět míň když budou na vstupu vyšší otáčky, než když bude na výstupu větší odpor - větší kola.
Však si to představ jako soustavu pák. Větší kola na výstupu = větší páka, zatímco víc otáček na vstupu = menší páka (i když tohle není úplně pravda).
Však si to představ jako soustavu pák. Větší kola na výstupu = větší páka, zatímco víc otáček na vstupu = menší páka (i když tohle není úplně pravda).
Naposledy upravil(a) fikejz dne stř lis 13, 2024 6:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
diky, aspoň niekto si ma všimol
Není zač, přemýšlel jsem že odpovím už včera, ale čekal jsem zda se vyvětí jinší praktici, než jsem já.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Vyzerá to že ma majú na saláme, ale čo už kolesá vypustím, aj s ohladom na šírku stroja. Pojdem cestou otáčok.
Vyššie otáčky určite prevodovke neublížia ale zase odtiaľ po tial . Však sa poznáš