Traktor domácí

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Milda 4x4

Re: Traktor domácí

#31 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

kahi píše:to má značení motoru AHU, nebo 1Z.... mám doma odstavenýho varianta typ motoru AHU 66kw, nesmrtelný to stroj kdyby tolik nereznul tak jezdí do ted:))) 900000 km:), budu dál sledovat tohle téma a držím palce!
Označení motoru nese 1Z, 2 nesmrtelný Varianty AHU 66kw sem taky měl a pořád na ně v dobrém vzpomínám, to co odtahaly bylo neskutečný..

Milda 4x4

#32 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

gason1 píše:Ten vw motor by mal byt rovnaký ako mam ja vo svojom traktore JMD kód AAZ. Mal by byt rozdiel iba v tom cerpadle, pretože je tam elektronický plyn. V najhorsiom prípade tam das z vw td a máš to bez elektroniky. Myslím že by to malo fungovať v pohode aj s diesel felicie, blok je tiež ten istý, akurát je to bez turba takže by tam trebalo upraviť davku paliva.
Jako první to zkusím s elektronikou, kdyby si to chtělo stavět hlavu půjdu cestou předělávek. Koukal jsem na tvym JMD že máš spojenou skříň se zadní nápravou jak se mi to líbí i s tou kotoučovou brzdou- to si dovolím použít :) Jo a kdyby se u někoho našla plonková páka s držákem na řazení silničního a terénního převodu, tak bych jí bral, ta mi na skříni (V3S) chyběla..

pesvi

#33 Nový příspěvek od pesvi »

AAZ je este predkomôrka a Z1 je uz priamy vstrek takze to mechanicke cerpadlo tam len tak nedas.Ja toto tiez riesim ale motor ALH ale cim viac sa dostavam do problematiky tym viac na to stracam chut.Najidealnejsie riesenie je ako ti radia aj ostatny ,mechanicke cerpadlo.Pozri si na nete temu mTDI podla mna najidealnejsia cesta ale caka ta dost dlha cesta ladenia.Ja zatial ostavam pri motore Fiat palio-punto 1,7TD co je skutocne nesmrtelny motor ktory odporucam stavitelom ale do buducnosti ratam s ALH hlavne kôli tepelnej ucinnosti.

Johnny55

#34 Nový příspěvek od Johnny55 »

Nie som si isty, ale ak by si daval cerpadlo ako ti radia, tak by si tusim musel menit aj vstreky, a to neviem ci bude mozne. A pri komorke asi tazko. Inak ak das prec vahu vzduchu, tak motor ti pojde na posledne hodnoty co ma ulozene v RJ nie na aktualne. Ale ak by sa ti podarilo vymenit to cerpadlo tak mas vyhrate, lebo ja si myslim ze ta elektronika ta dost potrapi :)

Milda 4x4

#35 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

Díky za rady, zůstanu zatím u původního plánu zapojit to jak to bylo v autě.

Tohle se mi taky před časem povedlo nacpat do Fábie dokonce to i jelo.. ;-) Tak snad sem neztratil ještě grif.. :zapomel:

Obrázek
uploading images

hajney

#36 Nový příspěvek od hajney »

Ahoj, budu ti s tím motorem držet palce. Sám uvažuji pro další stavbu použít podobný motor o to víc mě výsledek zajímá. 8)

pawka

#37 Nový příspěvek od pawka »

dal jsi tam ten motor špatně:-D ukaž nám víc fotek,vypada to na pekelnou fabii,co je to zač? rallycrossova?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Milda 4x4

#38 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

pawka píše:dal jsi tam ten motor špatně:-D ukaž nám víc fotek,vypada to na pekelnou fabii,co je to zač? rallycrossova?
Všichni křičeli nech ho tam takhle a nakonec se aspoň líp vyndaval a zandaval. A taky dobrá příprava na stavbu traktoru :D Jo byla to rallyecossová obluda. Pokusím se kdyžtak zprovoznit starý pc a nějaky obrázky pohledat.

Milda 4x4

#39 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

hajney píše:Ahoj, budu ti s tím motorem držet palce. Sám uvažuji pro další stavbu použít podobný motor o to víc mě výsledek zajímá. 8)
Dík za palce, tak nás bude aspoň víc co nás ten výsledek bude zajímat :)

pesvi

#40 Nový příspěvek od pesvi »

Samozrejme aj ja ti drzim palce a urcite som ta od toho nechcel odradit.Budem to sledovat zo zaujmom.

oco13

#41 Nový příspěvek od oco13 »

Ahoj Milda , ta obluda by zaujimala aj mna .Chcel by som raz v buducnosti dat Motor z motocykla tak 80kw do malucha.

Milda 4x4

#42 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

Škoda že jsem o dost fotek přišel, dost jich mám na klasickém fot. papíře ještě v krabicích po stěhování.Jak to bude možné hoím jich pár na Rajče atˇto tu nezaplevuju plechovejma autama když se tu tvoři traktůrci ;-)

Maluch s motocyklovým motorem je dobrá zábava, měl jsem i obrázky Fiata 500F co v něm měl borec narovnané Mitsubishi Lancer EVO III,
kamarád zase narovnal do Tráboše nějakou yamahu a užíval si jako velkej kluk sekvenční řazení

Milda 4x4

#43 Nový příspěvek od Milda 4x4 »

pesvi píše:Samozrejme aj ja ti drzim palce a urcite som ta od toho nechcel odradit.Budem to sledovat zo zaujmom.
Připomínky a postřehy neberu nijak ve zlym, ba naopak, jsem rá za každý postřeh, radu i zkušenost. Většinou sem to míval obráceně, co se mi nechtělo dělat sem udělat musel a co se mi chtělo vylepšit tak na to už nezbýval čas. :(

pawka

#44 Nový příspěvek od pawka »

myslim,že pro rally je ten motor dobře umístený 8) budu se tesit na ifo. jaky melo auto uspechy? ikdyz konkurense muze byt ruznoroda,tezko pak srovnavat
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

oco13

#45 Nový příspěvek od oco13 »

O tom maluchovi s motorom yamaha mám napozerané hodiny youtube . Len niektoré veci tam nevidieť , Neviem ako a či to vôbec má spravený diferák .Ak by si vedel o niekom kto to robil aj realne tak by som uvítal kontakt.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“