Kríženec
Kríženec
Technické údaje:
Rok výroby: 2000
Motor: Š-1203/TAZ1500
Palivo: benzín / LPG
1. prevodovka: Š-1203 /veko radenia Š-1201
2. prevodovka: GARANT
Predná náprava: robená – základ Š-1203
Zadná náprava: P V3S
Brzdy: vzduchové – zadná náprava, parkovacia - vzduchová
Predné kolesá: 185 R 15 MP-300,
Zadne kolesá: BKT 9,50-20 vzor TR-135
Príslušenstvo: vlečka klanicová, vlečka vyklápacia, pluh, kultivátor, zadná radlica, jarkovač, štiepačka
Hydraulika: čerpadlo HP-20L , zadné ramená, hydraulický navijak, rýchlospojky na prídavné zariadenie
Váha: okolo 1000 kg / neviem presne /
Šírka: stred kolies 120, celková šírka 146
Rázvor:
Celková dĺžka s ramenami: 340
Nutnosť postaviť nový traktor vznikol po rozhodnutí neopravovať starý traktor, ktorý slúžil od roku 1977. Prvý bol so štartovacieho motora DT-54 / obsah 350 vodou chladený. /
Prvé rozhodnutie bolo kúpiť. V sobotu som kúpil, v nedeľu som vrátil. Našťastie som s ním išiel po vlastnej osi 25 km. / druha prevodovka asi s nejakého zdviháka, zavarené nábojky, namastená vazelínou. Prvé zvuky po 5 km klep-klep, keď som prišiel domov tak už pomáli kováč. Po ceste odpadli zadné ramená.
Takže nastalo rozhodnutie postaviť vlastný a spoľahlivý traktor, vhodný do lesa na drevo a na prace okolo malého hospodárstva. Od jari do jesene bol výsledok, zatiaľ bez hydrauliky. Dalo sa ísť chystať drevo. Hydraulika dorobená do jari aj s navijakom.
Bolo nutné postaviť novú klanicovú vlečku do lesa, z generálkovať vyklápačku, ktorá bola pôvodne vyklápaná ručnou pumpou, a dorobiť závesne náradie.
Rok výroby: 2000
Motor: Š-1203/TAZ1500
Palivo: benzín / LPG
1. prevodovka: Š-1203 /veko radenia Š-1201
2. prevodovka: GARANT
Predná náprava: robená – základ Š-1203
Zadná náprava: P V3S
Brzdy: vzduchové – zadná náprava, parkovacia - vzduchová
Predné kolesá: 185 R 15 MP-300,
Zadne kolesá: BKT 9,50-20 vzor TR-135
Príslušenstvo: vlečka klanicová, vlečka vyklápacia, pluh, kultivátor, zadná radlica, jarkovač, štiepačka
Hydraulika: čerpadlo HP-20L , zadné ramená, hydraulický navijak, rýchlospojky na prídavné zariadenie
Váha: okolo 1000 kg / neviem presne /
Šírka: stred kolies 120, celková šírka 146
Rázvor:
Celková dĺžka s ramenami: 340
Nutnosť postaviť nový traktor vznikol po rozhodnutí neopravovať starý traktor, ktorý slúžil od roku 1977. Prvý bol so štartovacieho motora DT-54 / obsah 350 vodou chladený. /
Prvé rozhodnutie bolo kúpiť. V sobotu som kúpil, v nedeľu som vrátil. Našťastie som s ním išiel po vlastnej osi 25 km. / druha prevodovka asi s nejakého zdviháka, zavarené nábojky, namastená vazelínou. Prvé zvuky po 5 km klep-klep, keď som prišiel domov tak už pomáli kováč. Po ceste odpadli zadné ramená.
Takže nastalo rozhodnutie postaviť vlastný a spoľahlivý traktor, vhodný do lesa na drevo a na prace okolo malého hospodárstva. Od jari do jesene bol výsledok, zatiaľ bez hydrauliky. Dalo sa ísť chystať drevo. Hydraulika dorobená do jari aj s navijakom.
Bolo nutné postaviť novú klanicovú vlečku do lesa, z generálkovať vyklápačku, ktorá bola pôvodne vyklápaná ručnou pumpou, a dorobiť závesne náradie.
- Přílohy
Naposledy upravil(a) sferos dne úte lis 17, 2009 5:29 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Re: Kríženec
nadhera moc se mě libí ty tvoje brzdy a celove traktor velice pěkně udělaný
Velmi pekny traktor, hlavne s tou dvojmontazou.Ako je na tom so spotrebou, je to porovnatelne s naftou (hlavne pri orbe) ked jazdis na LPG?
- Kutil3
dvomontáž dávám také když jedu na stráně do lesa.. a koukám že jsou prořezané pneu z V3S kamarád tu udělal také a říká že hezky ubejvaj...
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...
Mám ich prerezané od začiatku ako som postavil traktor. Ročne miniem okolo 160 litrov plynu. Vnutorne sú tam stale namontované s lepším vzorom. Keď sa za 15 rokov zoderú tak ích vymením. Ale v ťahu v blate a pri oraní sa to nedá porovnať.
Štiepačka je dorobená. http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... f=4&t=3660
Teraz začínam prerábať hydrauliku na traktore.
Teraz začínam prerábať hydrauliku na traktore.
Pěkná práce
jen mužu se zeptat kde je ještě tak teplo??
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
Pôvodné čerpadlo. Zo serva s Liazky - funkčné. Malá litráž a malí tlak
Kvôli štiepačke a navijaku idem prestavať celú hydrauliku. Čerpadlo bude nahradené s HP-20L.
Kvôli štiepačke a navijaku idem prestavať celú hydrauliku. Čerpadlo bude nahradené s HP-20L.
To len môjmu synovi je tak teplo, dnes keď som to fotil tak bolo 6 stupňov.zdeněk 1 píše:Pěkná práce
Upravený náhon čerpadla s Avie. Bude slúžiť ako zubová spojka. hriadeľ je prerobená, podobné ako v bežnej prevodovke hnacia a hnaná hriadeľ zasunuté do seba v ložisku.
Nastal problém. Skrinku som nachystal. Len stalo sa to čo som počítal, je vysoká a nezmestí sa nad stredové ložisko prednej nápravy. Musím urezať prírubu, otočiť skrinku s urezanou častou hore a uzavrieť to plechovým vekom s použitím skrutiek M3.
Pravdepodobne musím nadvihnúť chladič asi o 2 cm. Prerobiť saharu, ktorú som už raz prerábal.
S olejovou nádržou som chodil dve hodiny okolo traktora. Pravdepodobne ju umiestnim s prednej časti pred LPG fľašu.
Budú doplnené v zadnej ľavej časti dve rýchlospojky v prívode od čerpadla / Rozvádzače budú zapojené do série. / Pri bežnej prevádzke budú spojené krátkou hadicou.
Nastal problém. Skrinku som nachystal. Len stalo sa to čo som počítal, je vysoká a nezmestí sa nad stredové ložisko prednej nápravy. Musím urezať prírubu, otočiť skrinku s urezanou častou hore a uzavrieť to plechovým vekom s použitím skrutiek M3.
Pravdepodobne musím nadvihnúť chladič asi o 2 cm. Prerobiť saharu, ktorú som už raz prerábal.
S olejovou nádržou som chodil dve hodiny okolo traktora. Pravdepodobne ju umiestnim s prednej časti pred LPG fľašu.
Budú doplnené v zadnej ľavej časti dve rýchlospojky v prívode od čerpadla / Rozvádzače budú zapojené do série. / Pri bežnej prevádzke budú spojené krátkou hadicou.
- traktorfanda
mám pár dotazů jestli můžu
1.máš nejak zpočítanou spotřebu toho LPG
2. co si myslíš o motoru 1203 obsah 1500 na LPG má dost výkonu na zadni napravu v3s a apřední hnanou napravu z m461.Zadni kola 11,2x24 a přední 6,50x15.
Chci si něco takového poskládat.
2. co si myslíš o motoru 1203 obsah 1500 na LPG má dost výkonu na zadni napravu v3s a apřední hnanou napravu z m461.Zadni kola 11,2x24 a přední 6,50x15.
Na LPG chodím tri roky, Spotreba plynu a benzínu je prakticky v litroch ta istá. Cena LPG neporovnateľne menšia. Pozri si moju klanicovú vlečku. Je na zadnej nápravy s AVIE – vyrezaný diferencial, Výhradne chodím do hory na drevo s duplákmi, sú tu dosť veľké kopce. Celková dĺžka vlečky je 4 m korba 3 m. šírka korby 110 cm, šírka s kolesami 210 cm. klanice sú vysoké 150 cm. Vlečku mám brzdenú vzduchom, občas nadstavujem klanice, takže nakladám od. 4,5 do 6 priestorových metrov tvrdého čerstvého dreva a to občas s plnou vlečkou brodím cez rieku, hĺbka tak do 40 cm. Podľa toho, kde zoženiem drevo. Motor ťahá kompresor a doteraz som mál stáli náhon na hydrauliku. Motor na LPG ma tichší chod, výkon je dostatočný, nepoznám rozdiel medzi plynom a benzínom, akurát v peňaženke. Myslím že to tvoj traktor zvládne v pohode. Treba sa pohrať a nadstaviť chod motora.traktorfanda píše:mám pár dotazů jestli můžu
- traktorfanda
Dík za odpověď potěšil si mě tím že ten motor na tomá.
- 6911
- Kontaktovat uživatele:
ta dvojmontaz by ti byla s temadle pneu co mas na fotce stejne na hov...
To je tvoj dojem. Ja sa nechválim že je to najlepšie, určite sa tu na fore najdú lepšie, ale zatiaľ som s tím problém nemal. Vždy som prišiel domov v poriadku. Zatial som sa neprevrátil...6911 píše:ta dvojmontaz by ti byla s temadle pneu co mas na fotce stejne na hov...