Traktůrek pro děti
Traktůrek pro děti
No ale chci se pochlubit co jsem sehnáál - Dožitou el. tříkolku Booster. Kdysi vozila nějakého Němce , pak 4 roky v Čr a pak skončila v kůlně u známého. Ke mě šla výměnou - dobrý kšeft a minulému majiteli znovu děkuji . Jinak motor - England EMD-24V225W r.v.1992...... No a vzadu za vsí u lesa je rozmlácená ibiza a v ní pěkné řízení i s malým volantem a tak z toho děckám svařím traktůrek (4+6 let)...
Naposledy upravil(a) nick dne úte led 26, 2010 9:18 pm, celkem upraveno 2 x.
- bastardtraktor
Re: Elektro trakturek - Elvíra
To má motor umístěný v kole ?nick píše:Taková škoda, zatím je u nás el. vozítek pomálu, ale jelikož se prodalo v Evropě tuším 500000 el. kol za tento rok..... tak časem budou i ve šrotě... No ale chci se pochlubit co jsem sehnáál - Dožitou el. tříkolku Booster. Kdysi vozila nějakého Němce , pak 4 roky v Čr a pak skončila v kůlně u známého. Ke mě šla výměnou - dobrý kšeft a minulému majiteli znovu děkuji . Jinak motor - England EMG-24V225W r.v.1992...... No a vzadu za vsí u lesa je rozmlácená ibiza a v ní pěkné řízení i s malým volantem a tak z toho děckám svařím traktůrek (4+6 let)...
Prodávaly se u nás elektrokola a ty maj motor ve středu kola
ooooooooooooo
Ne né, mašíne je před zadní nápravou(na té fotce všeho leží na zemi) - jako u každého řádného sporťáka a řetízkem k difu (jo má to dif...) A u motorku je i převodka. No prostě úžasný základ pro malostavbu. Až to pak bude pěkně hotové a děcka budou už žadonit, tak teprv ženě povím o baterkách (cena..- to bude ranec..).. No však motivace je hlavně z tohoto fóra a to třeba naposled ty parní mašinky - prostě nádhera..... však ten traktorek nadimenzuji aj na mne ( večer u táboráčku to se bude drandít po zahradě )
- bastardtraktor
Nato Ti budou stačit dvě 120Ah baterky
Ty u toho přece nepotřebuješ nějakej velkej dojezd.
Ještě by ti děti ujely nekam do Práglu za zábavou- tak tam radši žádný velký baterky necpi.
Ty u toho přece nepotřebuješ nějakej velkej dojezd.
Ještě by ti děti ujely nekam do Práglu za zábavou- tak tam radši žádný velký baterky necpi.
ooooooooooooo
to je dobra finta s tema baterkama jak ukecat manzelku :-) Jinak pekny zaklad na male vozitko jaku to ma regulaci?
Regulace je zalitá v krabici i s hliník.chladičem od fi. Penny + Giles . Proudová ochrana pohonu je 20A jističem a instalace má pojistku 2A. Vše se uvede v pohotovost klíčkem(jen ho stačí zasunout) a pak tahem lanka ke spínači pojezdu. Otáčky řeší potenciometr vedle klíčku a pak "želva-zajíc" čudlík....Brzdy to vzadu nemá...
Tedy první stupeň domádka je hotov. Rejdy jsou naštelovány, dubová fošínka na sedačku je u truhláře (to na laťky), pomalší převod robí soustružník ( tranďík potrandí rychlostí 80m/min.) , no a teď eště s děckama to co je baví - rozebírat a natírat... Každý večer tak 2 hoďky kutění a to by bylo aby to na vánoce nebylo ...
Pátek večír ... až do tejdě .. Nějak nám to ale jako traktůrek nevychází , chybí tomu ňáký dlóóóuhý čumáček ????????
- bastardtraktor
- jirik610
jj je to paráda taky se mi snad podaří něco takovyho vyrobyt pro svoje budouci děti
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
Pod stromečkem to nebude , ale v garáži. Tu plánuji 24tého uklidit a vlastně vyklidit (23tího nemám čas - sháním dárky) , no a tam se odpoledne bude trandít.. Baterky mi pučíl kolega - prý pro vývoj vše.. Jinak po drobných ústupcích mé fantazii to asi stihnu. Ale jezdílo to jen na želvu a na zajíce to házelo jistič .. a pak to samo zpomaluje ... to pak pořešíme s bráchou do jara (on elektronik od mala). Díky za pochvaly , přesto vím - je to na toto fórum fyzicky slabý stroj..., ale přeci si ty fotky nebudu sušit jen pro sebe ,,, nonééé ?
- bastardtraktor
No je to moc pěkný, ale ten volant z osobáku je stráááášně velikej
Možná by se nato vozítko hodil volant co je na hry k počítači.
je menší
Jsou na něm ve středu i tlačítka, který by se daly využít pro ovládání vozítka.
Možná by se nato vozítko hodil volant co je na hry k počítači.
je menší
Jsou na něm ve středu i tlačítka, který by se daly využít pro ovládání vozítka.
ooooooooooooo
Tak jsem to doposkládal a testovalo se ..... tejdě už mám nohy v lavóru a myslím , že to mohlo počkat v klidu do jara .....
- bastardtraktor
No ty jsi rychlííík
myslel jsem, že to dáš dětem až pod stromek
myslel jsem, že to dáš dětem až pod stromek
ooooooooooooo
Tedy dnes jsem ještě v rychlovce přidělál radlicu a děcka to hned odprubnuly ..... tedy ji hned přejely... páč jsem ji přidělal moc nakrátko .. no asi to chtělo zezadu pod traktůrkem - teď to vím Ale to řešit nebudu, protože to stejnak bude na prd = brzo to HRABE !!! Páč čím menší výkon - tím menší rychlost a když není rychlost - tak to chce pohon na všechny!!! No jinak jsem to maxim. urychlil právě pro to vyhrnování - má být na jéžíška obleva a prašan jsem myslel, že by mohly utlačít... jo a ten volant to chce fakt menší a přední kola zase větší...