Traktorček od jurijgagarin

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Odpovědět
Zpráva
Autor
jurijgagarin

Traktorček od jurijgagarin

#1 Nový příspěvek od jurijgagarin »

rok výroby -..............N/A
motor-......................Škoda-1202, pripravujem naftový NISSAN Bluebird 2.0D
pøevodovky-..............2ks 1202, v pláne je druhá prevodovka AVIA 5 rýchlostná
nápravy -..................predná robená, zadná V3S
brzdy -......................vzadu V3S
kola .........................v predu 14", vzadu V3S
pøíslušenství- .............vlečka, vyrábam pluhy :)
hydraulika- ................snažím sa o hydrauliku, ale zatiaľ zdvíhanie pluhu bude elektrickým autonavijákom
váha .........................odhadujem do 600kg
šíøka .........................126cm od stredu zadnej pneumatiky po stred druhej
rozvor.........................cca 180cm
celková délka...............cca 260cm
Traktorček som kúpil v takom stave ako vám ho ukazujem. Postupne sa ho snažím vylepšovať. Len keby toho voľného času bolo viac. Akurát som v jeseň na ňom povozil 50 metrakov dreva. Ale už sa teším na jar, keď chcem vyskúšať orbu. Do vtedy by som tam mal už mať namontovanú ako druhú prevodovku z Avie a miesto hydrauliky ten elektrický naviják . Vydrží táto prevodovka tu záťaž? :( :)
Přílohy
pokus o pluhy, zišla by sa nejaka teoria :(
pokus o pluhy, zišla by sa nejaka teoria :(
P3300034.jpg
P3300030.jpg
P3300029.jpg
P3300028.jpg
pohľad na prevodovky, samozrejme po odkrytovaní podlahy
pohľad na prevodovky, samozrejme po odkrytovaní podlahy
P3300025.jpg

Mako4991

Re: Traktorček od jurijgagarin

#2 Nový příspěvek od Mako4991 »

Zdravím!
Pekne sa víta. Pekný traktorik.Váhu by som povedal tých 800 a viac. Len zadná náprava s kolesami má 400. 50 metrákov či metrov dreva? A či to vydrží ktorá prevodovka? Avia či 1202.Tie gumy sú slušné. Ak to nie je tajné tak čo stál taký krásavec?

Radim900

#3 Nový příspěvek od Radim900 »

Dobrý den pěkný traktor ;-) ta váha mě taky přijde míň na jakou bude práci?

jurijgagarin

#4 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Jeeej, ani som nečakal tak skorú reakciu. Ja túto stránku plnú nápadov navštevujem už asi rok a dnes som sa rozhodol v podstate tiež asi po roku vlastnenia predstaviť môj Traktorček. Tak ho ja volám. Cena bola cca okolo 750,-€. Neviem či to bola dobrá, alebo zlá cena, no mne sa hneď ako som ho zbadal páčil. To drevo čo som vozil bolo 50 priestorových metrov.Maximálne na jednu fúru som bral tak odhadom 2-3pm. Asi sa ešte neviem správne technický vyjadrovať :) . Čo sa týka tej prevodovky, tak neviem nemám skúsenosti, ale ta druhá 1202 by asi nevydržala, keby som začal na nej orať. Preto tento vikend idem kúpiť prevodovku z Avie. Tá by mohla vydržať snaď aj vyššie záťaže, alebo sa mýlim? :shock: U nás je zem na roli veľmi ťažká. :( Mám už aj čerpadlo a hydrovalec na hydrauliku, ale ešte budem musieť zohnať rozvádzač. Rozmýšľaľ som ako čerpadlo oleja použiť elektrické čerpadlo zo serva fabie, mám také, len neviem aký to ma vôbec tlak. Tak na teraz budem pluh zdvíhať cez elektrický naviják a kladky. Keď to bude hotové, tak to vyfotím a zavesím sem. Momentálne sa mi to s tým navijákom zdá byť najjednoduchšie riešenie aj keď silu hydrauliky si myslím to nebude mať :( Zatiaľ toľko :)

jurijgagarin

#5 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Asi tak ako všade inde na dedine :) Niečo odviesť, niečo poorať, pobrániť. Plánujem pluh 2x25, to snáď utiahne. Samozrejme, že bude musieť byť správne namoknutá pôda.
Radim900 píše:Dobrý den pěkný traktor ;-) ta váha mě taky přijde míň na jakou bude práci?

Daddy

#6 Nový příspěvek od Daddy »

Máš pěkný stroj a svoji práci určitě udělá dobře. Výměna druhé převodovky (náhrada ŠKoda 1202 převodovkou AVIA) určitě prospěje - AVIA je masivnější a určitě vydrží více ( a dá se sehnat docela levně). Na motoru máš alternátor - jak jsi řešil rozdílné šířky řemenice (u kliky je určitě širší)? Chci také vyměnit dynamo za alternátor a jednu z řemenic musím upravit. Pravděpodobně vymontuji řemenici u kliky (s labyrintem) a nechám si ji předělat na dvojitou - možná i trojnásobnou na užší řemeny. A můžeš nafotit trochu více tu dělanou přední nápravu a případně i ty řemenice? Díky

Mako4991

#7 Nový příspěvek od Mako4991 »

Tá cena je tak akurát. Avia prevodovka tam musí vydržať ale som názoru že radiť by sa malo na druhej prevodovke a na prvej mať čo najvyšší prev.stupeň. A čo motor? Šlape bez problémov? To servo čerpadlo by pri správne zvolenom pieste malo stačiť. Tým sa nebudú nakladať klady v lese alebo sa mýlim? A mohol by som sa opýtať odkiaľ ste?

jurijgagarin

#8 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Daddy píše:Máš pěkný stroj a svoji práci určitě udělá dobře. Výměna druhé převodovky (náhrada ŠKoda 1202 převodovkou AVIA) určitě prospěje - AVIA je masivnější a určitě vydrží více ( a dá se sehnat docela levně). Na motoru máš alternátor - jak jsi řešil rozdílné šířky řemenice (u kliky je určitě širší)? Chci také vyměnit dynamo za alternátor a jednu z řemenic musím upravit. Pravděpodobně vymontuji řemenici u kliky (s labyrintem) a nechám si ji předělat na dvojitou - možná i trojnásobnou na užší řemeny. A můžeš nafotit trochu více tu dělanou přední nápravu a případně i ty řemenice? Díky
Po prevodovku z Avie si idem túto sobotu. Co sa týka tej remenice a alternátora, tak ako som písal vyššie som ja nerobil. Bolo to už tak, keď som ho kúpil. Samozrejme všetko nafotím v sobotu, lebo cez týždeň chodím domov až po tme. :( Prácujem od mrku do mrku ako za poddanstva :'( Už aby sa trošku oteplilo, aby som mohol ísť zase niečo zvárať a na jar testovať na pole :)

Radim900

#9 Nový příspěvek od Radim900 »

No a vy budete dělat nějaké pojištění abyste mohl na silnici? na jakou plochu bude?

jurijgagarin

#10 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Mako4991 píše:Tá cena je tak akurát. Avia prevodovka tam musí vydržať ale som názoru že radiť by sa malo na druhej prevodovke a na prvej mať čo najvyšší prev.stupeň. A čo motor? Šlape bez problémov? To servo čerpadlo by pri správne zvolenom pieste malo stačiť. Tým sa nebudú nakladať klady v lese alebo sa mýlim? A mohol by som sa opýtať odkiaľ ste?
Ja sa v tom nevyznám, prečo je lepšie radiť na druhej prevodovke? Motor ide dobre, no trochu dými. Ten pán čo mi Traktorček predával hovoril, že olej ťaha asi popri tesneniach ventílov. No aj tak musím vymeniť hadičku na benzín, lebo stará už nejak netesní no a potom je kvôli tomu ťažko pred prvým štartom naťahať benzín. Veru už som si odvykol od čias keď som ráno prichádzal k škode 120 a prvé bolo naťahať benzin a potom dať sitič a kývať pedálom pri štarovaní :smich: Tu som si prvý raz keď už bol traktorik doma sadol a začal točiť ako na novej oktavke a len som kukal, že motor neštartuje. Až potom som si spomenul na to ako som štartoval kedysi a potom som ho naštartoval :) Čo sa týka hydrauliky, tak nafotím čo už som všetko nazháňal. Ja potrebujem akurát aby to vládalo zdvihnúť pluhy zo zeme a nejaké ľahké náradia. Ešte planujem si urobiť nejaký prípravok, aby som mohol zdvihnúť paletu keď budem chcieť na nej niečo previezť. Žiaden les a nakladanie dreva tu nehrozí, keďže bývam v Komjaticiach pri Nových Zámkoch :smich: No na takej Hriňovej, alebo Detve tam by som veru na tom hlavne drevo vozil :) Ináč kľudne si môžme tykať, ja som Juro :)

jurijgagarin

#11 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Radim900 píše:No a vy budete dělat nějaké pojištění abyste mohl na silnici? na jakou plochu bude?
Po štátnej ceste neplánujem chodiť, možná ešte ak budem musieť, tak po dedinskej. Ale našťastie na všetky políčka čo máme v rodine sa dostanem po nespevnených cestičkách. :) Ono je to už riziko ísť na asfaltku. Svokor, ktorý matiež doma robený traktorík (4x4 najbližšie nafotím) dostal skoro 2000,-Sk pokutu, keď ho chytili policajti v dedine. No a to viezol akurát kukuricu z poľa za cca 800,-Sk :) Našťastie ich ukecal a uprosil a tak mu len povedali nech sa im rýchlo stratí z očí :smich: No a od vtedy sa už krúti len po svojej záhrade a na cestu nevychádza. No ten jeho traktorik, to je niečo čo som nikdy asi nevidel. Privarené všetko, tak ako pasovalo, no ale funguje. Pojdem v sobotu nafotiť a dám to sem medzi 4x4 kĺbove traktoríky :smich:

Radim900

#12 Nový příspěvek od Radim900 »

Aha :) to měl štěstí že je ukecal, ono se může jezdit bez pojištění na ty nehlavní cesty?

Mako4991

#13 Nový příspěvek od Mako4991 »

OK ja som Marcel.Radenie na druhej prevodovke a na prvej mať čo najväčší stupeň je dobré na to aby sa z prvej prevodovky dostával čo najmenší kr. moment a netrpela 2. prevodovka. Ten kr. moment sa potom musí znásobiť zaradením malého stupňa na Avia-ckej prevodovke.My máme traktor hlavne na haluzinu do lesa. Tiež chcem hydrauliku. Zvlášť kvôli plánovanej hydr. štiepačke. By sa to spravilo jedno s druhým.
To Radim: samodlaby na cestu nemôžu v žiadnom prípade

jurijgagarin

#14 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Asi to funguje, tak dávam sem nové fotky.
Přílohy
detail na prednú nápravu. Aj sa veru bojím či neodpadne :)
detail na prednú nápravu. Aj sa veru bojím či neodpadne :)
Moja nová prevodovka z AVIE. Už len ako ju namontovať :(
Moja nová prevodovka z AVIE. Už len ako ju namontovať :(
Detail na alternátor. Podľa mňa remenica na motore nebola menená, ale funguje to, aj keď na aute by som to tak nechcel mAť :)
Detail na alternátor. Podľa mňa remenica na motore nebola menená, ale funguje to, aj keď na aute by som to tak nechcel mAť :)

Mako4991

#15 Nový příspěvek od Mako4991 »

Tá predná náprava je len na tom jednom šróbe? Neviem neviem ale bál by som sa že to nevydrží.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“