Minimax

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Odpovědět
Zpráva
Autor
Stevo

Minimax

#1 Nový příspěvek od Stevo »

Ahoj. Tak som sa rozhodol pridat mojho pomocnika do archivu tychto peknych stranok.
Traktor vznikol ako pohodlnejsia nahrada agzata. Predovsetkym z toho co bolo po ruke. Je v stadiu dokoncovania. Vznikal v priebehu poslednych troch zim.
R.v. 2009
Motor ZB7b- (vojenska centrala) Max. vykon: 7 hp/3000ot.
Dvojtakt benzin jednovalec, obsah 344ccm
Prevodovka Moskvic & stali ozubeny prevod 4:1 v oleji.
Napravy: Predna robena, zadna - dif. moskvic+ robena uzavierka, naboje a brzdy Lada.
Brzdy jedno-okruhove kvapalinove na zadne kolesa + rucna brzda.
Kolesa: predne 4-8, zadne 5-12
Prislusenstvo: pluh, kultivator, v plane vlecka, disky atd.
Hydraulika Dvoj-okruhova, v zadu a rychlospojka
Vaha ?,zatial sa nevazil, ale na svoju velkost je tazky. Ma ram z plneho materialu-vidlice z VZV
Sirka 85cm
Rozvor 93cm
Dlzka 160cm
P8210176.JPG
Přílohy
traktor 013.jpg
traktor 005.jpg
P8210180.JPG
P8210178.JPG
P8210177.JPG
P8210182.JPG
traktor 006.jpg
Naposledy upravil(a) Stevo dne ned říj 18, 2009 7:49 pm, celkem upraveno 1 x.

josip

Re: Minimax

#2 Nový příspěvek od josip »

pekny stroj taky mali mini 070

Stevo

#3 Nový příspěvek od Stevo »

Velkostou je to asi take ako mini-70, aj velkost kolies je ta ista, v predu aj v zadu.

DODOTRAK

#4 Nový příspěvek od DODOTRAK »

8) Zdravím skoro krajana , chválim !!! skutočne pekná prácička !! jednoducho poctivá slovenská robota 8) vitaj medzi nami traktoristami

zdeněk 1

#5 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

Tak tohle je pěkná práce :pohar: Jak kapotáž, přední náprava ........super 8) 8)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Milhauss »

Jo tak to jo,takovéhle strojky můžu. Malý,šikovný a pěkně do detailu udělaný 8) . jak bylo řečeno,dokonalé mini 070

jirik610

#7 Nový příspěvek od jirik610 »

mam radost z toho že máš tak pěknou hydrauliku, nekteří kluci to tu pastlujou na navijáky a nestojí to za moc ,ta hydraulika co máš ty je majinká a zaroveň dostatečná na takhe velky trakor ----za mě super 8) 8)

Stevo

#8 Nový příspěvek od Stevo »

Dakujem za uznanie. Traktorik bol take splnenie sna, nikam som sa neponahlal. Najvatcsi problem bol z miestom. Kazdu vec, ktoru som pouzil som musel upravovat, preto to bolo casovo narocne. Dostat vsetko do tych rozmerov bolo zlozite. Navise som tam napasoval aj starter a bateriu, s cim sa povodne nepocitalo. Traktor stale este prechadza upravami. Ma v poradi uz piaty vyfuk, az teraz to ma spravny vykon, zvuk, aj dizajn. teraz pracujem na novom vzduchovom filtry, aby som mu zlepsil dych. Minimax funguje od minulej jari, kedy prvykrat vybehol do zahrady, viz. foto. Po odstraneni najhrubsich nedostatkov, ktore ohrozovali jeho funkcnost sa v jesenej orbe ukazal uz ako uzitocny pomocnik. Po zime dostal cerveny kabat. Na tuto zimu planujem upravy spojky a male kozmeticke upravy. Casom este dalsie prislusenstvo.
Hydraulika je uplne jednoducha. Cerpadlo je z nejakeho osobaka, rozvadzac z VZV a mali piest. Zdviha to spolahlivo a rychlo.
Mozno by som dnes uz robil niektore veci inak, ale som s nim spokojny.
Přílohy
traktor 001.jpg

Marosska
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Marosska »

Ahoj:),mas sikovny a bomba stroj:)zajimao by me z ceho jsou ty predni pneumatiky..a jestli nejsou treba vetsi docela by se neco takove hodilo na nas traktor:)

zde

#10 Nový příspěvek od zde »

ahoj dorabal si tam starter ? a ten karburator mas povodny ako pozeram a mas ho prepojeny s zatazovym regulatorom ? ja mam ten isty motor ale odpojeny regulator zataze ,spojku som dopasoval zo skodovky . si spokojny so startom ? lebo ten karburator nema ihlu na uzavretie paliva ,a mne to robi blbosti .

bastardtraktor

#11 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Traktorík jsem viděl na návštěvě u Steva osobně a moc se mi líbí.
Je to velice pečlivě poskládané do nejmenších detailů.
Je tam využité každé místečko.
Je to lepší, než leckteré stroje z fabriky
Například starter je tam daný maličký - větší by se nevešel do prostoru, který na nej zbyl.
Taky prostor pod sedačkou je dokonale využitý.
Když jsem viděl Stevovu zahradu, vzorně upravený pozemek okolo domu a i úplně rovnou krajinu jižního Slovenska, tak je mi jasné, že tento traktorek je přesně to co on potřebuje. Stevo větší traktor nepotřebuje a taky asi eni nepotřebuje traktor s pohonem předku.
Občas mě napadá, že je daleko větší umění udělat maličký traktorek, než vělký traktor.
ooooooooooooo

Stevo

#12 Nový příspěvek od Stevo »

Marosska píše:Ahoj:),mas sikovny a bomba stroj:)zajimao by me z ceho jsou ty predni pneumatiky..a jestli nejsou treba vetsi docela by se neco takove hodilo na nas traktor:)
Ahoj. Predne pneu, disky aj naboje su pouzite z plosinoveho vozika na prepravu paliet. Su to zatazove pneu stavane na vysoku zataz. Aspon nehrozi defekt. Aj disky su velmi masivne. Taketo kolesa sa pouzivaju aj na Deste MV 12 vzadu. To je ta benzinova zdvizka z 1203-kovim motorom. Takyto vzor ale byva bezne na uzitkovych pneumatikach. Napr. rozmer 4-10, ta je vyszia, alebo 23x5. take som videl obute na multikarach.

Stevo

#13 Nový příspěvek od Stevo »

zde píše:ahoj dorabal si tam starter ? a ten karburator mas povodny ako pozeram a mas ho prepojeny s zatazovym regulatorom ? ja mam ten isty motor ale odpojeny regulator zataze ,spojku som dopasoval zo skodovky . si spokojny so startom ? lebo ten karburator nema ihlu na uzavretie paliva ,a mne to robi blbosti .
Ahoj, starter som dorabal, lebo som mal motor bez startera, mal iba taku plochu na tom mieste. Tam som urobil otvor a stifty pre uchytenie. Upravil som starter felicie, lebo je zprevodovany a mali. Ozubenie pasovalo, iba na prirube bolo treba prerobit utvory, aby bol inak pootoceny.
Krburator je povodny, aj z regulatorom. To je dobra vec, skoda to nezachovat. Regulator je zapojeny oko bol, ale na tiahlo karburatora posoby pruzina a proti nej taha plynove lanko. je to mechanicky spojene tak, aby regulator mohol v kazdej polohe plyn. pedala kedykolvek ubrat plyn a zabranit pretacaniu motora do vyzsich ot. nad 3000. Je tam aj povodne zaistovacie kolecko, ktorym sa da zaistit rucny plyn.
Karburator nema ihlu, ako napr MF-70, alebo jawky, ale ma ihlovy ventilcek na uzavretie paliva na veku plav. komory. Zo startom neni problem. Tieto motory su zname spolahlivym startom. Ak ti to dobre nechyta, tak mas nieco spatne. Ja mam proplem skor z dosiahnutim dobreho chodu motora v celom rozsahu otacok. Strasne moc zalezi od vyfuku a sania. A kedze som nemohol pouzit povodny vyfuk ani vzduch. filter, tak musim skusat systemom pokus-omyl. vyfuk som uz doladil, este vzduch trochu poriesim, ale az v zime. Teraz uz nebudem experimentovat, ide oracia sezona.
Jak si dopasoval skodovacku spojku, Ja som rozmyslal pouzit zotrvak z trabiho, alebo pod. a chladenie prerobit z predu. Ale je to skoda kazit, ked je to original. Ale spojku chcem vylepsit.

Stevo

#14 Nový příspěvek od Stevo »

bastardtraktor píše:Traktorík jsem viděl na návštěvě u Steva osobně a moc se mi líbí.
Je to velice pečlivě poskládané do nejmenších detailů.
Je tam využité každé místečko.
Je to lepší, než leckteré stroje z fabriky
Například starter je tam daný maličký - větší by se nevešel do prostoru, který na nej zbyl.
Taky prostor pod sedačkou je dokonale využitý.
Když jsem viděl Stevovu zahradu, vzorně upravený pozemek okolo domu a i úplně rovnou krajinu jižního Slovenska, tak je mi jasné, že tento traktorek je přesně to co on potřebuje. Stevo větší traktor nepotřebuje a taky asi eni nepotřebuje traktor s pohonem předku.
Občas mě napadá, že je daleko větší umění udělat maličký traktorek, než vělký traktor.
Ahoj, presne ako hovoris, pri takychto rozmeroch je treba vsetko dobre do detailu premysliet, aby bolo vyuzite kazde miesto a pri tom vsetko pristupne pre pripad opravy. Vsetko, co som pouzil som musel upravovat a prisposobovat aby som usetril miesto.
Ten traktor obdivovalo uz vela ludi, ale podla mna neni nicim vynimocny, je ako hoci aky iny samohyb, len je to viac zmackane do maleho priestoru. A to sa kazdemu paci. Pre niekoho je slovo "traktor" v tomto pripade prehnane, ale pre mna je to presne to co potrebujem a zo vsetkym, co ozajstny traktor ma mat. Nazov MINIMAX nieje odvodeny z detskej televiznej stanice, ale od slov "Mini"malny traktor, "max"imalny pomocnik.

bastardtraktor

#15 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Rozměrově je to sice srovnatelné s Mini-70
ale Tvůj Minimax je traktor, zatímco mini-70 je jen zahradní technika
Prostě minimax vypadá a je udělaný jako traktor a má to i svou váhu a plnohodnotnou hydrauliku
ooooooooooooo

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“