Red Ford

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Angel

Re: Začátek - asi Gekon

#91 Nový příspěvek od Angel »

Tak snad ano uvidí se co ještě poví jiní.

honzajs

#92 Nový příspěvek od honzajs »

Tak po zkušební jízdě začínám vychytávat mouchy. V první řadě jsem vyměnil palivové čerpadlo prtotože teklo jak Dunaj. Mám předsevzetí , že na motoru budu dělat co nejméně úprav ale otec měl doma úplně nové čerpadlo, které schodou okolností pasovalo takže jsem si ulehčil práci s přetěsňováním toho starého a jednoduše ho vyměnil za nové. Dobrý vtip byl když jsem staré čerpadlo vymontoval a koukám co je v té díře za divný filc a ona tam byla zapomenutá hadra kterou jsem otvor utěsnil při čištění motoru. Čerpadlo kupodivu normálně fungovalo.

Taky jsem musel dát dát za pravdu kolegům kteří měli připomínky k uložení reduktoru a hlavně jeho napojení. Pokud bych chtěl zachovat pružné uložení musel by se mezi převodovku a reduktor vložit ještě jeden křížek. Tak jak to mám, dochází při jízdě na čtyřku k rozvibrování reduktoru a vibrace se přenášejí do celého traktoru. V rámci co nejjednodušší předělávky vyhážu silentbloky a nahradím je špalíky ze silonu takže jak motor tak reduktor budou uloženy pevně
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš

Angel

#93 Nový příspěvek od Angel »

to vypadá že první jízda zase moc zásadní mouchy neukázala 8)

honzajs

#94 Nový příspěvek od honzajs »

Angel píše:to vypadá že první jízda zase moc zásadní mouchy neukázala 8)
Jo bylo to docela v pohodě až na ty vibrace při rychlejší jízdě. Uvidím jestli to pevné uložení vyřeší.
Traktor sice jezdí ale té práce co na něm ještě je. To máte - blatníky, podlaha, závěs, ovládání uzávěrky, kapotáž, elektrika, ochranný rám .... :vysmech:
Včera mi manželka naznačila :obchod: ... :pohlavek: že by nás přišlo laciněji kdybychom koupili nějakou starší seriovku tak to musím spočítat nakolik nás ta sranda přišla. Hrubý odhad je tak do 30tis. takže to je pořád max. polovička toho co by stála nějaká ojetina.
Ani očko ne-na-sadííš

honzajs

#95 Nový příspěvek od honzajs »

Vím že je to hloupost ale tak nahrubo jsem si náklady spočítal a dostal jsem se na částku cca 40 tis. a to tam nemám zdaleka vše. No človět to holt musí brát tak, že je to koníček a navíc se časem zaplatí.
Kdybych ho chtěl prodat (což nechci) a řekl někomu 40 tis. tak si bude asi ťukat na čelo a myslet si že jsem bůhvíjaký zloděj.
Ani očko ne-na-sadííš

Angel

#96 Nový příspěvek od Angel »

jistě že když začneš počítat tak ti to vyjde mnohem dráž. Já mám zapsané naprosto vše kolem traktoru a když spočtu i náklady na dopravu, hodiny které bych mohl strávit na melouchu (a tudíž je přidat k penězům) tak bych si na konci mohl pořídit nějakou tu 70..tku v perfektním stavu a i s čelákem a s předkem . Nicméně, jak si psal "je to koníček" a ten něco stojí a není třeba se v tom babrat.

honzajs

#97 Nový příspěvek od honzajs »

Tak jsem přes víkend udělal ovládání uzávěrky. Jsem zvědav jak se to osvědčí v provozu. Zatím jsem to neměl možnost vyzkoušet protože mám rozdělané mazání na motoru takže nemohu nastartovat. Pedál bude držet podlaha taže je tam zatím jen tak opřený.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ani očko ne-na-sadííš

BohousSPE

#98 Nový příspěvek od BohousSPE »

Pěkná práce 8) Přesně takhle (ovládání pedálem) si to chci udělat na svým stroji. Tohle provedení je moc hezké :ano:

honzajs

#99 Nový příspěvek od honzajs »

BohousSPE píše:Pěkná práce 8) Přesně takhle (ovládání pedálem) si to chci udělat na svým stroji. Tohle provedení je moc hezké :ano:
Dík za pochvalu. Snad to bude fungovat. Největší obavy mám z toho aby mi pedál při provozu moc nepřekážel. Myslím ale že v ve starých Zetorech byl taky pedál na podlaze ale už si nepamatuji kde přesně (na kterou nohu).
Ani očko ne-na-sadííš

BohousSPE

#100 Nový příspěvek od BohousSPE »

No je to na pravé noze kousek za plynovým pedálem viz.foto
Obrázek

honzajs

#101 Nový příspěvek od honzajs »

BohousSPE píše:No je to na pravé noze kousek za plynovým pedálem viz.foto
No tak to mám v tom případě skoro stejně. Jenom mám míň místa mezi brzdovými pedály a pedálem uzávěrky.

Mám docela dilema. Otec mne přesvědčil abych udělal hydraulické brzdy a teď řeším jak udělat ručku.
koketuji s myšlenkou napasovat kotouč na křížek u diferáku ale pořád nevím. Jednak mi to připadá dost komplikované a jednak asi nedokážu úplně utěsnit hřídel která vychází z diferáku a mám strach že celá námaha bude k ničemu protože kotouč bude zašvihaný od oleje. Nevím jestli se na to nevykašlu a ruční brzdu prostě oželím. Taky uvažuji o pásové brzdě kterou bych napasoval na druhou převodovku (reduktor). reduktor má totiž stočenou tu část na kterou se nasazuje kolo a vznikla tak plocha o kterou by pás mohl brzdit. Nikdy jsem ale pásovou brzdu neviděl tak nevím jak to udělat aby pás nesjel. nemáte někdo náhdou fotky nějaké pásové brzdy??
Ani očko ne-na-sadííš

peter bendr

#102 Nový příspěvek od peter bendr »

ta ručna brzda by sa dala vyriešit aj tak ked by si robil hydraulicke brzdy tak do kruhu sa da vsadiť taka rozdelovacia kocka ktora služi nato že zadne kolesa sa daju brzduť aj pedalom aj ručkou (tato metoda sa použiva ked sa jazdi drift) ak by sio chcel možem ti otom viacej pozistovať 8)

BohousSPE

#103 Nový příspěvek od BohousSPE »

Tak to by zajímalo i mě :red: No určitě nebudu sám, tak šup sem s tím (teda pokud to není tajný) ;-)

peter bendr

#104 Nový příspěvek od peter bendr »

pozistujem si ktomu ešte uplne všetko a hned to sem dam 8)

honzajs

#105 Nový příspěvek od honzajs »

Někde jsem tu viděl fotky original pásové brzdy z vejtry i s přiloženým metrem a teď je za boha nemohu najít. Zajímalo by mne jaký má průměr. Pořád víc a víc se přikláním k té pásovce na tu stočenou nábu reduktoru.
Ani očko ne-na-sadííš

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“