Marabu Traktor z FA

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
jiriSBS

Re: Marabu Traktor z FA

#91 Nový příspěvek od jiriSBS »

Nejdříve to zkus odvzdušnit(pokud je rozváděč v neutrální poloze nesmí se dát s pístem pohnout musí být tvrdý),když je odvzdušněn a stále to zhoupává,tak může přidrhávat pojistný ventil-je tam pravděpodobně servoventil(nepřimo řízený).

marabu

#92 Nový příspěvek od marabu »

jiriSBS píše:Nejdříve to zkus odvzdušnit(pokud je rozváděč v neutrální poloze nesmí se dát s pístem pohnout musí být tvrdý),když je odvzdušněn a stále to zhoupává,tak může přidrhávat pojistný ventil-je tam pravděpodobně servoventil(nepřimo řízený).
píst je v neutralní poloze rozvadeče tvrdej mě to připadne jako by nejdřív rozvadeč otevřel odpad .....popsal bych to asi takhle jak pohybuji páčkou pomalu tak nejdřív čerpadlo zapiští dusledkem uzavření okruhu potom se otevře odpad spusobí spadnutí pístu a potom teprve tlak píst se zvedne ...při rychlem pohybu je to upadnutí nepatrne cca 1cm ale i to spůsobí že se to zahoupe ...skusím ještě přehodit hadice jestli to delá to samé na obě polohy ...s takovou bych mohl použít jednočinej válec protože při nacikávání si popustím valec jak chci dolů a druhou polohu vůbec nepotřebuji .....
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#93 Nový příspěvek od Atlan »

Nemas prehodeny privod tlaku a odpad?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

marabu

#94 Nový příspěvek od marabu »

Atlan píše:Nemas prehodeny privod tlaku a odpad?
to nevím jak to poznám kde je co není to označené

jiriSBS

#95 Nový příspěvek od jiriSBS »

Měla by tam být šipka(odlitek)na vstupní sekci a ta ukazuje na vstup od čerpadla(P),ale měl by to být otvor blíže k páčkam,je to vždy vzdálenější otvor od šroubu(seřizovacího) pojistného ventilu.

marabu

#96 Nový příspěvek od marabu »

jiriSBS píše:Měla by tam být šipka(odlitek)na vstupní sekci a ta ukazuje na vstup od čerpadla(P),ale měl by to být otvor blíže k páčkam,je to vždy vzdálenější otvor od šroubu(seřizovacího) pojistného ventilu.
já se na to podívám ale na tom dílu jsou šrouby dva jeden je kontrován matkou a ten druhy je zašroubován na doraz a každý je na jiné straně já to zítra nafotím a dám fotky toho rozvaděče

marabu

#97 Nový příspěvek od marabu »

marabu píše:
jiriSBS píše:Měla by tam být šipka(odlitek)na vstupní sekci a ta ukazuje na vstup od čerpadla(P),ale měl by to být otvor blíže k páčkam,je to vždy vzdálenější otvor od šroubu(seřizovacího) pojistného ventilu.
já se na to podívám ale na tom dílu jsou šrouby dva jeden je kontrován matkou a ten druhy je zašroubován na doraz a každý je na jiné straně já to zítra nafotím a dám fotky toho rozvaděče
tak jsem to dnes prohlížel přívod mám na oznečeném vývodu "P"

marabu

#98 Nový příspěvek od marabu »

dnes jsem dal traktoru zabrat snehovou radlicí jsem srovnával příjezdovou cestu byly v ní vyježděné koleje a navíc sem chtěl vědět co radlice vydrží radlice kupodivu vydržela ale uvařil jsem traktor ventilátor nestíhal chladit takže zítra jde termostat vyndat .
a dvakrát se mi stalo že se mi sekl ovladač prostě jsem mohl pačky tlačit kamkoliv ale tlak šel pořád do odpadu tak nevím co s tím poprvé stačilo vyšroubovat šroub na obrázku , Obrázek nechat odtéct trochu oleje a zase to naskočilo pak se to seklo znova a bylo po srovnávání píst se už nehnul pořád to valilo do odpadu tak jsem ovladač zdemontoval a chystám se ho celej rozebrat jestli někoho napadá co to může spůsobovat rad se poučím ,hlavně mi neříkejte at ho vyhodím na novej nemám ..........

Jarda-k

#99 Nový příspěvek od Jarda-k »

Termostat nevyndávej, případně ho pro sichr vyměň za novej. Řešení je použít výkonnější ventilátor.
Já tam mám takovýhle, koupil jsem ho za 200 kč na vrakovišti.

Obrázek

mirekzitek

#100 Nový příspěvek od mirekzitek »

já mám dané 2 z favorita vedle sebe a během 5 minut je voda na 50 i při tom, že motor točí celých 5 minut 3 000 otáček...
Obrázek

jiriSBS

#101 Nový příspěvek od jiriSBS »

Máš tam servoventil,neboli nepřímo řízený tlak, napojené to máš dobře.Tvůj problém jsou nečistoty v oleji,bude tě to pronasledovat stále pokud nebude čistý olej,namontuj čistič před čerpadlo,alespoň dočasně.Demontuj pojistný ventil mělo by to být v tomto pořadí :
-regulační šroub s maticí
-pružina -silnější- kuželka-kuželka musí uzavírat dírku ve středu válečku
-váleček-všechny dírky vyčistit
-pružina- relativně slabá
-dutý pístek-s dírkou-volný chod bez drhnutí
Ucpání dírek v pístku a válečku jsou příčinou nefunkčností rozvaděče,to zhoupnutí dělal s největší pravděpodobností tento ventil(přidření pístku,částečně ucpané dírky v pístku a válečku).

frgal

#102 Nový příspěvek od frgal »

marabu píše:chlapi díky za rady nějak se s tím popasuji ,
skoušel jsem přehodit píst s místa pro otáčení na misto zdvihu a mám další problém jak začnu zvedat píst nejprve spadne a pak začne zvedat čím rychleji zatáhnu tím menší upadnutí je a naopak ,......je to zavzdušnění nebo je to rozvadečem ? tohle to spusobilo že se mi to rozhoupalo a samozřejmě + váha radlice ,ohnula se mi u vrchních šavlí spojovací tyč
Měl jsem stejný problém, nejdřív ramena trochu spadly, až pak šly nahoru. U mě to bylo způsobené vydřenýma pístkama v rozvaděči. Řešením je, nechat rozvaděč repasovat nebo zahodit a koupit nový. Já jsem zvolil možnost druhou protože mě v odborném servisu zdělili, že se repas nemusí podařit. Nejdřív se na pístky nanese tvrdochrom a pak se brousí podle těla rozvaděče, jenže se může stát, že pístky budou vychozené moc a vrstva tvrdochromu nebude stačit. Navíc je prý problém stanovit cenu opravy dopředu, neboť množství provedené práce je odvislé od opotřebení rozvaděče, ale pohybuje se to v tisících.

marabu

#103 Nový příspěvek od marabu »

frgal píše:
marabu píše:chlapi díky za rady nějak se s tím popasuji ,
skoušel jsem přehodit píst s místa pro otáčení na misto zdvihu a mám další problém jak začnu zvedat píst nejprve spadne a pak začne zvedat čím rychleji zatáhnu tím menší upadnutí je a naopak ,......je to zavzdušnění nebo je to rozvadečem ? tohle to spusobilo že se mi to rozhoupalo a samozřejmě + váha radlice ,ohnula se mi u vrchních šavlí spojovací tyč
Měl jsem stejný problém, nejdřív ramena trochu spadly, až pak šly nahoru. U mě to bylo způsobené vydřenýma pístkama v rozvaděči. Řešením je, nechat rozvaděč repasovat nebo zahodit a koupit nový. Já jsem zvolil možnost druhou protože mě v odborném servisu zdělili, že se repas nemusí podařit. Nejdřív se na pístky nanese tvrdochrom a pak se brousí podle těla rozvaděče, jenže se může stát, že pístky budou vychozené moc a vrstva tvrdochromu nebude stačit. Navíc je prý problém stanovit cenu opravy dopředu, neboť množství provedené práce je odvislé od opotřebení rozvaděče, ale pohybuje se to v tisících.
dík za to že jsi to napsal aspon vim co nemám dělat já jsem rozvaděč rozebral vyplachl ho v benzínu osadil novejma gumičkama ted funguje jestli to ještě bude padat nevím protože mám rozebrané i zvedací zařízení kvuli mým testum odešla i vrchní část viz foto ..Obrázek..Obrázek...na to že to byla 50 trubka stěny 3mm tak ji to pomačkalo ....ale díky tomu jsem přišel k pěknému válci ...rozhodl jsem se že zajdu na šrotiště a koupím 40 nebo 50 kulatinu ale plnou aby se to už nestalo a misto toho jsem narazil na pěknéj válec a kupodivu funkční a stál mne jen za cenu železa 168kč... Obrázek..byla tam spousta věcí na hydrauliku sice z dolů ale snad to zítra ještě bude k mání udělám si čas a proberu to

marabu

#104 Nový příspěvek od marabu »

ještě otázka než dodám nebo vyměním ventilátor pomůže prozatimě vyndanej ten termostat ? nebo to zase uvařím .........

marabu

#105 Nový příspěvek od marabu »

dnes jsem namontoval novej píst na zvedací zařízení a myslím že vypláchnutí toho rozvaděče pomohlo a možná tako to že ten novej píst má větší pruměr ted to neskáče

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“