Tomův Haťan

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Tom

Re: Tomův Haťan

#91 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše:Tome s motorem Ti bohužel neumím poradit.
S tou nádrží se mi to moc líbí.
Já jsem z toho chtěl udělat takový retrotraktor, protože je to 30 let staré, špatně to nevypadalo, udělám ten rám vepředu, ty kulaté světla, a věřím, že to nebude špatné. Ten přední držák nádrže asi trošku snížím, chtěl jsem to trošku naklonit, a trošku jsem to přehnal :typek:
Karoserii zatím dělat nebudu , mám sice takový nápad, viz ty polské domaděly U sousedů.
Musím ještě upravit zadní kola, seřídit brzdy, a ten motor. Jinak je to celkem OK.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bastardtraktor

#92 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Když 40 let staré ??
Tak to použít dva blatníky Ze staré Octavie , ze Stejšna , nebo ještě líp z Volhy
Jsou hodně baňaté a ten úzký motor z motorky by se pod ně vešel
Spojit je k sobě tak, aby bylo jen jedno světlo a ty baňaté vypouklé blatníky by motor snadno přikryly

:)
octavia%2062.JPG
ooooooooooooo

Tom

#93 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše:Když 40 let staré ??
Tak to použít dva blatníky Ze staré Octavie , ze Stejšna , nebo ještě líp z Volhy
Jsou hodně baňaté a ten úzký motor z motorky by se pod ně vešel
Spojit je k sobě tak, aby bylo jen jedno světlo a ty baňaté vypouklé blatníky by motor snadno přikryly

octavia%2062.JPG
No, ta oktávka by se mi moc líbila, ale těžko se takové blatníky shání, i když ony jsou vespod trošku zhnilé, což mi nevadí, protože bych stejně tu spodní část co je u dveří uřízl. Co bude problém, tak to, že potřebuju, aby to na délku mělo 110 cm, a to nevím, jestli toho docílím. Ale líbilo by se mi to moc. A dát doprostřed jedno světlo, to by bylo hodně luxusní ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

bastardtraktor

#94 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Ty blatníky seženeš.
Třeba i zde inzerátem na Foru.
Budou sice rezavé nahoře u švu a pak vzadu, kde navazují na práh - to ale vyvaříš - není to na autě a může ta vysprávky být i vidět
ooooooooooooo

Tom

#95 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše: Ty blatníky seženeš.
Třeba i zde inzerátem na Foru.
Budou sice rezavé nahoře u švu a pak vzadu, kde navazují na práh - to ale vyvaříš - není to na autě a může ta vysprávky být i vidět
Musím zjistit jak ty blatníky jsou dlouhé, pak je budu shánět. Původně jsem přemýšlel o Š 120, taky by to nevypadalo zas tak strašně, u té bych dal světla z boku karoserie. Doprostřed bych dal jen mřížku. Co říkáš na nápad s těmi stodvacítkovými blatníky? Ty by se sháněly líp.
TomAgro@seznam.cz

bastardtraktor

#96 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Tom píše: Musím zjistit jak ty blatníky jsou dlouhé, pak je budu shánět. Původně jsem přemýšlel o Š 120, taky by to nevypadalo zas tak strašně, u té bych dal světla z boku karoserie. Doprostřed bych dal jen mřížku. Co říkáš na nápad s těmi stodvacítkovými blatníky? Ty by se sháněly líp.
No když nic jinýho nebude - ale nejdřív bych být tebou sháněl Octavii, , nebo něco jiného starého.
ooooooooooooo

Tom

#97 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše:
Tom píše: Musím zjistit jak ty blatníky jsou dlouhé, pak je budu shánět. Původně jsem přemýšlel o Š 120, taky by to nevypadalo zas tak strašně, u té bych dal světla z boku karoserie. Doprostřed bych dal jen mřížku. Co říkáš na nápad s těmi stodvacítkovými blatníky? Ty by se sháněly líp.
No když nic jinýho nebude - ale nejdřív bych být tebou sháněl Octavii, , nebo něco jiného starého.
Ještě mě napadl žigul, ten taky dobově sedí, a je to hranaté, takže při dalším upravovaní by to bylo dobré. A i ta 120 sedí dobově, to je r. v. 1978.
TomAgro@seznam.cz

Tom

#98 Nový příspěvek od Tom »

Tak jsem trochu pokročil :prace:
Konečně jsem vyrobil rám pod sedačku (pod sedačkou nakonec naviják nebude, neboť se tam nevleze, a pak ho nemám čím pohánět (ani ta blbá klika se tam nevleze)) pod sedačkou do budoucna plánuji dřevěnou skříňku na nářadí a všelijaké to "harampádí", co se hodí :smich:
Pak jsem motor zavezl k chlapíkovi, který mi z něj snad udělá motor, který vrčí :typek:
No a konečně jsem seřídil pravou brzdu, ale zajišťovací matka na seřizovacím šroubu je zarezlá, takže to zas budu muset celé rozhodit - s tím se budu bavit zítra.
V sobotu plánuji dát do základovky všechny nenatřené věci + udělat levou stranu brzd.
Pak už jen budu čekat na motor, mezi tím ale musím sehnat elektrický větráček na chlazení, a vyrobit dopředu rám, jak měl kdysi Chavi, z boku příjdou světla, a doprostřed za mřížku el. větráček.
Přílohy
No, a tahle kombinace se hned jak bude motor stane skutečnou :)
No, a tahle kombinace se hned jak bude motor stane skutečnou :)
DSCN6080.JPG
dscn6079.JPG
DSCN6078.JPG
TomAgro@seznam.cz

bastardtraktor

#99 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Co to je za navijáček - to vypadá pěkně
je i původně na kliku ?
ooooooooooooo

Tom

#100 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše:Co to je za navijáček - to vypadá pěkně
je i původně na kliku ?
Ten navijáček je původně z vrátku, co si u nás zapomněli studnaři. To byly ty devadesáté léta, jeden den přivezli nářadí, druhý den už nepřijeli - čekali jsme rok, rok ten vrátek ležel tam, kde ho postavili... Co mě sere nejvíc, tak že to byl ten naviják s elektromotorem na podvozku z nějakého menšího stabiláku, který nakonec zkončil v propadlišti.
Ten naviják je r. v. 1967 určený na 500 kg. Čím se to "pohánělo" původně nevím. Já to tam na tom traktoru nemám jak umístit, aby to bylo 100% funkční. Je to škoda, mě by se tam taky líbil, ale nedá se nic dělat. Zas ho strčím na půdu.
TomAgro@seznam.cz

Tom

#101 Nový příspěvek od Tom »

Tak po dlouhé době zase nějaké fotky. Chtěl jsem to tady dát dřív, ale neměl jsem foťák. Ještě čekám na motor (ten asi bude po větší opravě než jsem původně chtěl, ale alespoň by s ním pak neměly být problémy). Potom mě čeká GO zadní nápravy, a nějaká ta karoserie. Disky budou bílé.
Jsem zvědav na Vaše ohlasy hlavně tedy na tu barevnou kombinaci :typek:
Přílohy
DSCN0364.JPG
DSCN0365.JPG
DSCN0366.JPG
DSCN0367.JPG
DSCN0368.JPG
TomAgro@seznam.cz

zdeněk 1

#102 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

8) 8) 8) 8)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

bastardtraktor

#103 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Dobrý !!!!!!
8) 8) 8)
ale vepředu by tomu slušely tenší gumy - ale ten můj názor už znáš
ooooooooooooo

Tom

#104 Nový příspěvek od Tom »

bastardtraktor píše:Dobrý !!!!!!
8) 8) 8)
ale vepředu by tomu slušely tenší gumy - ale ten můj názor už znáš
Znám, na to, že to jsou 6,00-16 tak jsou opravdu dost široké, ty vzadu jsou užší, ale jak budou peníze, tak zadní gumy půjdou dopředu, dozadu dám nové.
TomAgro@seznam.cz

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#105 Nový příspěvek od Mikro »

Ta kombinace se štěpkovačem vypadá fakt efektně 8) nechceš se knám stavit s takovým příslušenstvím na výpomoc ? ;-)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“