Marabu Traktor z FA

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Jarda-k

Re: Marabu Traktor z FA

#76 Nový příspěvek od Jarda-k »

Tak ti nezbyde nic jinýho, než navařit to palcový šroubení na nějaký běžný, metrický... :)

marabu

#77 Nový příspěvek od marabu »

tak problém s napojením čerpadla vyřešen sehnali mi správnou koncovku i se správným konusem na čerpadlo a na druhou stranu hadice klasiku 16 /1,5 s přechodovým šroubením ...půl metru hadice s temi koncovkami a šroubením mne stálo 420 kč

ale nastal další problem ne tak vážný dostal jsem za flašku ovladač sice jen dvoj pačkový a s toho jedna páčka chybí jestli poznáváte co je to zač a máte na to někdo páčku které se vám jen tak válí nebo vadný ovladač napište ....
já to vyřešil prozatím jen s vybroušenou zavitovou tyčí a matkou z jedné strany zakulacenou a šestihran vybroušen do kruhu pružinka závlačka .........funguje ale nejdo to tak zlehka ......je to ta pravá Obrázek
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

jiriSBS

#78 Nový příspěvek od jiriSBS »

Nechci ti do toho kecat,ale hydraulický závěs musí být pevně spojen k zadní nápravě,aby pluh bez problé mu držel nastavenou výšku,nyní ti bude skakat vlivem propérování. Podívej se na systé zavěšení nápravy u traktoru JCB Fastrak(něco podobného vyrábíš) ,traktor je odpérovan a závěsy jsou připevněny na pevné nápravě.

marabu

#79 Nový příspěvek od marabu »

jiriSBS píše:Nechci ti do toho kecat,ale hydraulický závěs musí být pevně spojen k zadní nápravě,aby pluh bez problé mu držel nastavenou výšku,nyní ti bude skakat vlivem propérování. Podívej se na systé zavěšení nápravy u traktoru JCB Fastrak(něco podobného vyrábíš) ,traktor je odpérovan a závěsy jsou připevněny na pevné nápravě.

nad tím jsem taky přemýšlel co to bude dělat je tam sice na těch pružinách max 5 cm a ty se stratí jakmile se radlice přizvedne těch 100 kg je proste stalčí nadoraz ,no a já počítám s tou váhou radlice tim smyslem že ji položím na zem a budu za sebou tahat zvedací mechanizmus bude opraven přez řetěz a povolen na pruvěs ok aby se radlice sama kopírovala terén těch cca 100kg by melo stačit aby ji sních nezvedal ale samozřejmě praxe ukáže ...samozřejmě jaké koliv navrhy přijmám

marabu

#80 Nový příspěvek od marabu »

dnes jsem napojil první píst který bude mít za ůkol otáčet radlici jedinou starost mi ted dělá to že nemám nějak redukovanej tlak a píst jede dost razantně a rychle ,uvídím co to udělá při zatížení
Obrázek , Obrázek , Obrázek , Obrázek , Obrázek , Obrázek

fazuliak

#81 Nový příspěvek od fazuliak »

nestačila by tam jednočinná piestnica alebo si už mal doma dvojčinnú?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#82 Nový příspěvek od Atlan »

marabu píše:dnes jsem napojil první píst který bude mít za ůkol otáčet radlici jedinou starost mi ted dělá to že nemám nějak redukovanej tlak a píst jede dost razantně a rychle ,uvídím co to udělá při zatížení
Demontu tu spojku z pisesta a bud zavar a vyvrtaj novu dieruu caa 2mm bude to chodit pomalie, alebo tam daj podlozku s takym malym otvorom.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

marabu

#83 Nový příspěvek od marabu »

Atlan píše:
marabu píše:dnes jsem napojil první píst který bude mít za ůkol otáčet radlici jedinou starost mi ted dělá to že nemám nějak redukovanej tlak a píst jede dost razantně a rychle ,uvídím co to udělá při zatížení
Demontu tu spojku z pisesta a bud zavar a vyvrtaj novu dieruu caa 2mm bude to chodit pomalie, alebo tam daj podlozku s takym malym otvorom.
tak ted vůbec nevím o co go

marabu

#84 Nový příspěvek od marabu »

fazuliak píše:nestačila by tam jednočinná piestnica alebo si už mal doma dvojčinnú?
takovou jsem pořídil a vzhledem k tomu že se radlice bude otáčet kolem dokola by mi asi jednočinná nepomohla

marabu

#85 Nový příspěvek od marabu »

na boku toho rozvaděče je regulovatelnej šroub který má za ukol brzdit odpad v době kdy není zmáčklá žádná poloha jestli to nebude třeba povolit ......a možná proto že se tam než se neco zmáčkne nahromadí vetší tlak tak proto to mátakové skoky zítra se uvidí co s tím provedu

jiriSBS

#86 Nový příspěvek od jiriSBS »

K rychlostí zdvihu pístnic:
čerpadlo (litráž) a pístnice(plocha pístu) by měly být spárovatelné, tzn.při běžně použivaných otáčkách motoru(pracovních-ne maximálních) by měl zdvih pístnice od dolní do horní úvrati trvat cca 3 vteřiny,to je rychlost zdvihu,při níž se dá nastavit požadována poloha pístnice.Pístnice nesmí tzv. střílet -při dojezdu do úvratí se nesmí zatřást celý stroj.K tomu omezení průtoku -máš běžný rozvaděč a na něm takové omezovače bězně nebývají,pokud je to seřízovací šroub na vstupní sekci tak je to seřizovací šroub pojistného ventilu,s tím se nastavuje max.tlak v soustavě.Litráž čerpadla,velikost rozvaděče plochy prac.plocha pístu světlost potrubí ,velikost nádrže v soustavě musí být v určitých poměrech vůči sobě,pokud to tak není musí se provádět průtokové korekce a každá úprava je ztrátová(maří se výkon čepadla-přehřívá se olej).

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#87 Nový příspěvek od Atlan »

marabu píše:
Atlan píše:
tak ted vůbec nevím o co go
proste na jednom mieste zmensi priemer potrubia na 2mm
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

marabu

#88 Nový příspěvek od marabu »

chlapi díky za rady nějak se s tím popasuji ,
skoušel jsem přehodit píst s místa pro otáčení na misto zdvihu a mám další problém jak začnu zvedat píst nejprve spadne a pak začne zvedat čím rychleji zatáhnu tím menší upadnutí je a naopak ,......je to zavzdušnění nebo je to rozvadečem ? tohle to spusobilo že se mi to rozhoupalo a samozřejmě + váha radlice ,ohnula se mi u vrchních šavlí spojovací tyč

Jarda-k

#89 Nový příspěvek od Jarda-k »

Tohle dělává vyběhanej, nebo poškozenej rozvaděč.

marabu

#90 Nový příspěvek od marabu »

Jarda-k píše:Tohle dělává vyběhanej, nebo poškozenej rozvaděč.
ještě že mne nestál moc ,vyš o nějakém řešení ? ......vyměna gumiček nebo těsnění v šoupátkách ? nebo to vidíš na nevratnou závadu ?

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“