Tomův Haťan
-
Re: Tomův Haťan
Tak to je dobře držím palce at s motorem neni moc problemu a at to uz jede sem zvedav
Tak jsem zase trošku postoupil: Vepředu jsou nové 16" kola, zpět jsem svařil původní držák nádrže (ten přední držák je nový bude na něm pověšena cívka, zadní držák je původní).
Začal jsem řešit sedačku, ale nemám materiál na rám pod ní, takže zatím jen jak to bude vypadat. Ten naviják, co je pod tím, je ruční, na 500 kg, musím nějak vymyslet, jak budu navíjet, protože tam nemám místo na kliku, a možná tam příjde, a jestli ne, tak to bude udělané tak, aby tam šel vždycky dodat.
Začal jsem řešit sedačku, ale nemám materiál na rám pod ní, takže zatím jen jak to bude vypadat. Ten naviják, co je pod tím, je ruční, na 500 kg, musím nějak vymyslet, jak budu navíjet, protože tam nemám místo na kliku, a možná tam příjde, a jestli ne, tak to bude udělané tak, aby tam šel vždycky dodat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
pekny akorat ta nadrz jak tam je mi moc nesedi ...a co motor uz vrci ?
No, tak ta nádrž je kapitola sama pro sebe, ale když se podíváš na předchozí stránky, tak ta trabantí byla horší. Motor nevrčí. Maximálně trochu snížím ten přední držák nádrže, aby nebyla tak moc nakloněna, ale jinak tam zůstane. Traktor buď dostane karoserii, nebo takový ochranný rám dopředu, něco co měl Chavi na Oříkovi než tam dal karoserii, byly by tam světla, a elektrický větráček (ten také musím sehnat).martyny píše:pekny akorat ta nadrz jak tam je mi moc nesedi ...a co motor uz vrci ?
On ten traktor má nevýhodu, že je vepředu kvůli tomu úhlovému převodu dlouhý jak týden, takže vypadá blbě úplně s čímkoli - no uvidíme jak to bude vypadat když to bude v barvě, to taky dost udělá.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
tak lepší něco než nic jinak kdyby si mel takovou kulatou nadrž ta by byla dobra dat to blize k volantu udelat tam kapotu a u toho volantu to nechat aby byla vydet nadrz a to by bylo docela pekny ale shanet kvuli tomu nadrz to asi ne udelej to tak jak uznas za vhodne pak to kdyztak muzes predelat nadrz to neni nic zavazneho ale musel bys delat novou kapotaz
No, tam je ještě plno dalších problémů, které jsem zatím neřešil (teď mi šlo o zprovoznění traktoru), např. vůle v převodce (naprosto ohoblovaný šnek), pak je tam vůle v přední nápravě na středovém čepu, ale to budu řešit až jak to pojede.martyny píše:tak lepší něco než nic jinak kdyby si mel takovou kulatou nadrž ta by byla dobra dat to blize k volantu udelat tam kapotu a u toho volantu to nechat aby byla vydet nadrz a to by bylo docela pekny ale shanet kvuli tomu nadrz to asi ne udelej to tak jak uznas za vhodne pak to kdyztak muzes predelat nadrz to neni nic zavazneho ale musel bys delat novou kapotaz
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
takže tedka resis motor uz jo ty vule to bude asi na dele to upravit
No na motoru řeším problém se spojkou, a pak tu díru v levém krytu převodovky po hřídeli pro řemeničku pro původní chlazení, ale tam zatím strčím korkovou zátku. Budu doufat, že eketřina bude OK, protože v okolí není nikdo, kdo by mi s tím byl schopný pomoctmartyny píše:takže tedka resis motor uz jo ty vule to bude asi na dele to upravit
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom píše:No na motoru řeším problém se spojkou, a pak tu díru v levém krytu převodovky po hřídeli pro řemeničku pro původní chlazení, ale tam zatím strčím korkovou zátku. Budu doufat, že eketřina bude OK, protože v okolí není nikdo, kdo by mi s tím byl schopný pomoctmartyny píše:takže tedka resis motor uz jo ty vule to bude asi na dele to upravit
Co je ze spojkou?
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
Mají tam být dvě ty tyčinky a na konci té delší takový klobouček, který působí na vlastní spojku, já mám tři, a bez kloboučku. Když jsem to "složil" a zatáhl za to táhlo, na kterém je navázáno lanko, tak se to ani nehlo - nevím. Ještě to s tatíkem rozložím, buď to dáme dohromady, nebo tam příjde jiný motorzdeněk 1 píše:Tom píše:No na motoru řeším problém se spojkou, a pak tu díru v levém krytu převodovky po hřídeli pro řemeničku pro původní chlazení, ale tam zatím strčím korkovou zátku. Budu doufat, že eketřina bude OK, protože v okolí není nikdo, kdo by mi s tím byl schopný pomoctmartyny píše:takže tedka resis motor uz jo ty vule to bude asi na dele to upravit
Co je ze spojkou?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
no taky mam doma motor a nevim si rady teda vsechno ok spojka a tak ale proste nenastartuju ani za boha a stou spojkou nemaj tam bejt jenom dve tycky u vetsiny motoru to bylo stejny myslim ne ? novy by to bylo asi drahy mrknete na to kdyztak tu mam jeste jeden motor tak bych ti to znej vyndal
Díky za nabídku, já to ještě vyzkouším - teď jedu na týden jedu ještě do školy, ale ten další mám jarní prázdniny, takže "cosik zrobim" a dám vědět, co s tím. Já mám taky další dvě torza motorů, ale to co potřebuji, tak tam nenímartyny píše:no taky mam doma motor a nevim si rady teda vsechno ok spojka a tak ale proste nenastartuju ani za boha a stou spojkou nemaj tam bejt jenom dve tycky u vetsiny motoru to bylo stejny myslim ne ? novy by to bylo asi drahy mrknete na to kdyztak tu mam jeste jeden motor tak bych ti to znej vyndal
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
s tema kolama mu too slušííííí
máš to pekný,jen bych vyčetltu nádrž.skus jí dát lehce doroviny..jak si psal,a nebo skusit sehnat jinou,ale je to muj názor,ty máš určite jiní.je to tvuj traktor.
jsem zvedav jake to bude až to uplne dodeláš
držím palce a fandím ti
máš to pekný,jen bych vyčetltu nádrž.skus jí dát lehce doroviny..jak si psal,a nebo skusit sehnat jinou,ale je to muj názor,ty máš určite jiní.je to tvuj traktor.
jsem zvedav jake to bude až to uplne dodeláš
držím palce a fandím ti
Ten naviják tam bude tiež zaujmavéj
- bastardtraktor
Tome s motorem Ti bohužel neumím poradit.
S tou nádrží se mi to moc líbí.
S tou nádrží se mi to moc líbí.
ooooooooooooo