RychloKvaska
Re: RychloKvaska
Děkuji za Vaše reakce. I já jsem zastánce pořádného výfuku směrem vzhůru takže toto je asi jasné. A co se týče filtru vzduchu tak nejspíš vznikne originál, ukrytý pod kapotou.
No a špión Márian ten nato kápnul. Rychlokvaska jezdí sama ráda, akorát jsem jí to neměl učit za hospodou.
http://www.youtube.com/watch?v=R7iZSJFdzWY
No a špión Márian ten nato kápnul. Rychlokvaska jezdí sama ráda, akorát jsem jí to neměl učit za hospodou.
http://www.youtube.com/watch?v=R7iZSJFdzWY
Dnes jsem se rozhodl Vás poinformovat o zeštíhlení motorového el. svazku.
Stejně jak OXIGEN tak i RychloKvaska žerou pouze LPG a tak je v el. instalaci spousta kabelů nevyužitá. Již od první zkušební jízdy bylo jasné že ponechaný volnoběžný ventil zanechaný na torzu karburátoru neplní dobře svojí funkci mimo jiné i díky špatným informacím lambdasondy. A tak jej demontuji, a nahrazuji seřizováním volnoběžných otáček vlastní konstrukce, jak jsem již popisoval výše. Dále odpojuji potenciometr polohy škrtící klapky a lambádu. Následná zkouška motoru proběhla bez problémů volnoběh klidný a v maximálních otáčkách paráda. Takže jedinému komu se to všechno nelíbilo byla řídící jednotka, která mně ústy pištícího relé nadávala. Nezbylo než vzít do ruky štípačky , cvak a byl klid. Následovalo vyštípání všech nepotřebných vodičů ale pro jistotu jsem po každém cvaknutí nastartoval abych se ujistil že to dělám dobře. A tak zbyla už pouze dvojice relátek jejichž funkce mi poněkud unikala, protože palivové čerpadlo bylo na motoru mechanické a nad druhým jsem ani moc nepřemýšlel a rozhodl se o jejich odpojení za chodu motoru. A tak se stalo že při vytažení kteréhokoli relátka motor zhasl. První relé spínalo plus přímo z baterky(30) do počítače a druhé relé plus po zapnutí zapalování(15) též do počítače. Vyřadil jsem tedy obě relátka a vodiče které byly přerušovány jsem sletoval. Následovala zkouška, motor naskočil ale --- a tady se stala chyba, nešel vypnout ani po odpojení baterie. Ta třicítka do počítače tam prostě tekla pořád a nezbylo nic jiného než toto relé do obvodu znovu vložit.
Teď se zdá že motor šlape, jako by bylo všechno v naprostém pořádku a o to mně vlastně šlo.
Stejně jak OXIGEN tak i RychloKvaska žerou pouze LPG a tak je v el. instalaci spousta kabelů nevyužitá. Již od první zkušební jízdy bylo jasné že ponechaný volnoběžný ventil zanechaný na torzu karburátoru neplní dobře svojí funkci mimo jiné i díky špatným informacím lambdasondy. A tak jej demontuji, a nahrazuji seřizováním volnoběžných otáček vlastní konstrukce, jak jsem již popisoval výše. Dále odpojuji potenciometr polohy škrtící klapky a lambádu. Následná zkouška motoru proběhla bez problémů volnoběh klidný a v maximálních otáčkách paráda. Takže jedinému komu se to všechno nelíbilo byla řídící jednotka, která mně ústy pištícího relé nadávala. Nezbylo než vzít do ruky štípačky , cvak a byl klid. Následovalo vyštípání všech nepotřebných vodičů ale pro jistotu jsem po každém cvaknutí nastartoval abych se ujistil že to dělám dobře. A tak zbyla už pouze dvojice relátek jejichž funkce mi poněkud unikala, protože palivové čerpadlo bylo na motoru mechanické a nad druhým jsem ani moc nepřemýšlel a rozhodl se o jejich odpojení za chodu motoru. A tak se stalo že při vytažení kteréhokoli relátka motor zhasl. První relé spínalo plus přímo z baterky(30) do počítače a druhé relé plus po zapnutí zapalování(15) též do počítače. Vyřadil jsem tedy obě relátka a vodiče které byly přerušovány jsem sletoval. Následovala zkouška, motor naskočil ale --- a tady se stala chyba, nešel vypnout ani po odpojení baterie. Ta třicítka do počítače tam prostě tekla pořád a nezbylo nic jiného než toto relé do obvodu znovu vložit.
Teď se zdá že motor šlape, jako by bylo všechno v naprostém pořádku a o to mně vlastně šlo.
Přidám si pár fotek a neodpustím si krátký komentář. Někdo by mohl říci že „na tom se nedá nic zkazit“ ale já to dělal dvakrát a to jsem měl dřevěný model. Otočil jsem si kapotu na stole vzhůru nohama a v ní jsem začal tvořit rám a pak i všechny vzpěry. Když to bylo všechno hotové a přišpendlené na svém místě, tak se kapota otevírala ale směrem do zadu nad motor.
Takže rozbrus a znova.
Takže rozbrus a znova.
..... ahoj pajo , neviem , aká si veková skupina ( ja som s tých ojazdených )... pýtam sa za to , či náhodú si nepametáš tie buginy , čo urobil metalex na autokros ...ja viem , je to už dávno , ale teraz , tá tvoja kapota mi to celé pripomenula ...kapota bola rally červená a pod kapotú bola taká mreža s pochromovaných trubiek ....celok vyzeral fantastikuš...tvoj stroj sa mi páči ......... jo a tie mreže neboli na stojáka , ale vodorovné ...tak sa maj a držím ti palce
Ahoj podľa fotografií tam máš splynovač BRC. Ja mam na traktore BRC bez podtlaku, ale našiel som v kovošrote BRC s nejakej dodávky a je to niečo ako máš Ti. Odkiaľ je napojený ten podtlak? Ide od podtlakovej regulácie predstihu?
Pekný kabát mu šiješ, ešte masku a bude parádny.
Ahoj Pavle, nejspíš máš pravdu že budeme tak asi stejná věková skupina ( já jsem již dávno vyměnil tričko s nápisem „VZÁBĚHU“ za nové s nápisem „VDOBĚHU“). Když tak zašmátrám v paměti tak musím přiznat že to co popisuješ nevidím ale to nemusí znamenat, že to tak nebylo, nebo že si nic nepamatuju. Beru to jako zajímavý návrh vzhledem k tomu, že to nejspíš navrhl pan Václav Král. Konec konců na OXIGENU mám podobně řešenou přední masku chladiče a domnívám se že to bylo úspěšné a jednoduché řešení. Děkuji za podporu a nápodobně ve větším. Ahoj!pavel601 píše:..... ahoj pajo , neviem , aká si veková skupina ( ja som s tých ojazdených )... pýtam sa za to , či náhodú si nepametáš tie buginy , čo urobil metalex na autokros ...ja viem , je to už dávno , ale teraz , tá tvoja kapota mi to celé pripomenula ...kapota bola rally červená a pod kapotú bola taká mreža s pochromovaných trubiek ....celok vyzeral fantastikuš...tvoj stroj sa mi páči ......... jo a tie mreže neboli na stojáka , ale vodorovné ...tak sa maj a držím ti palce
P.S. ..........
Musím uznat že ohoz Tvojho stroja řešil velice šikovný krejčí. Moc mu slučí a přitom je takový jednoduchý. Já jsem zatím co se týče masky, u tužky a papíru ale zatím nic moc.sferos píše:
Zatím se jeví jako nejschůdnější tento obrázek od mého syna, s použitím světel a blinkrů ze Škody 105. Ale ještě nebyly odevzdány domácí úkoly ostatních členů rodiny. A takto dopadl jeho druhý návrh.
.....ahoj pajo , prajem pekné sviatky .... sa mi páčia tie návrhy tej karoserie .... ten prvý s tými citroeny , len by som možno to šrafovanie navrhol aj v iných variantách ... ten , čo to robil - ten návrh - ide správnym smerom , je vidieť , že má pre také veci cit ... tak nech sa darí ...
Máš šikovného syna, obidva návrhy sú pekné. Len ich zrealizovať a bude to parádny stroj. Ľúbi sa mi ten druhý návrh, pekný usmiati stroj, aké srdce taká tvár.
Tak jsem zase jednou po těch hrozných mrazech zavítala na chalupu . Vše bylo pokryto námrazou ale pár svárů zase přibylo.
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Rýsuje se to pěkně.
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
Ahoj, ako pokračuješ, už máš finálnú podobu? Dávno si nedal žiadne fotografie.
..... ahoj , šak už je jar a tu sa nič nerobí .... .. ...
Ahoj kolegové, upřímně mně těší Váš zájem o mé vlákno. Ale to co jsem o víkendech na chalupě kromě jiného (a to se stále ještě nedostalo na podlahu v garáži) na traktůrku udělal během loňského roku jsem prezentoval přes zimu a moc toho nebylo. Takže když mi byla dlouhá chvíle tak jsem si v teple bývalého dětského pokoje vyřezával lupénkovou pilkou přístrojovou desku z 2 mm plechu a to je tak asi vše , co se dá v Pražském bytě dělat.
Co se týče návrhů na dizainové řešení RychloKvasky , dorazil při nedávné příležitosti mých narozenin, krásný návrh od mé dcery, se slovy že nakreslit by to nedokázala.
Tak semnou mějte prosím trpělivost.