Ereso

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Vladimír2

Re: Ereso

#61 Nový příspěvek od Vladimír2 »

lukin amater píše:Zdar pánové, měl bych na Vás takovou otázečku. Máte nějaké zkušenosti s předěláním konské sekačky a obracečky na trojbodový závěs na hydrauliku? Zítra už bych měl mít hotovou hřídel ku hydraulice, tak bych to chtěl předělat, ale mám obavy aby to nedělalo neplechu, když budu jezdit do zatáčky, aby nekřivilo kola atd...
...nechal bych to tažené , jen páku , která ovládá zvedání a zapínání pohonu , tu bych ovládal pístnicí...

lukin amater

#62 Nový příspěvek od lukin amater »

zase mám strach, abych neměl moc velký poloměr otáčení, když to nechám tažené a budu to táhnout za traktorem

lukin amater

#63 Nový příspěvek od lukin amater »

Zdar pánové, pod Javorovým už máme nové přírustky, a tak je tady hodně veselo, co nového u vás?

Obrázek
Obrázek
Obrázek

lukin amater

#64 Nový příspěvek od lukin amater »

Zdravím, po delší odmlčce, se zase ozývám. U nás už to konečně obeschlo, tak jsem konečně vytáhnul amatéra na první jarní práce a to odvoz starých cihel a kamenů ze zahrady. Zítra přidám nějaké foto i snad z vláčení luk

lukin amater

#65 Nový příspěvek od lukin amater »

Zázraky se dějí nejen o Vánocích. Dneska mi konečně dorazila součástka k hydraulice, takže pokud půjde všechno podle plánu, zítra by už to mohlo být na traktoru. :wink: pak jen prodloužit spodní ramena a je vystaráno

lukin amater

#66 Nový příspěvek od lukin amater »

Tady dávám něco nového co je na eresku udělaného.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tady je jedna z vývozu sutin
Obrázek
Obrázek

a tady jedna zkouška, omlouvám se za kvalitu, ale nebyl nikdo, kdo by mi to natočil https://www.youtube.com/watch?v=3vq8qmrNdsw

ITS

#67 Nový příspěvek od ITS »

Vidím na té hydraulice jednu chybu. Z videa se zdá, že úchyt třetího bodu je skoro nad čepy ramen - skoro se zdá že je i víc vepředu. Táhlo třetího bodu musí být kratší, než ramena. Samossebou jej kratší udělat můžeš i tak jak to máš, ale pak bude nářadí zalézat úchytem třetího bodu pod sedadlo. Nářadí má mít všechny tři body v jedné rovině - kolmé na zem. Proto ten úchyt třetího bodu posuň dozadu.

lukin amater

#68 Nový příspěvek od lukin amater »

ITS píše:Vidím na té hydraulice jednu chybu. Z videa se zdá, že úchyt třetího bodu je skoro nad čepy ramen - skoro se zdá že je i víc vepředu. Táhlo třetího bodu musí být kratší, než ramena. Samossebou jej kratší udělat můžeš i tak jak to máš, ale pak bude nářadí zalézat úchytem třetího bodu pod sedadlo. Nářadí má mít všechny tři body v jedné rovině - kolmé na zem. Proto ten úchyt třetího bodu posuň dozadu.
Právě, ten úchyt třetího bodu není už kde posunout, jelikož je všechno přichycené na nápravě a vzadu už není moc místa. Co se týče kolmosti, zkoušel jsem tam dát třetí bod a když se roztáhnu, tak by měly všechny 3 body být v rovině, tak nevím :-/ , uvidím, co to bude dělat

lukin amater

#69 Nový příspěvek od lukin amater »

Zdravím pánové, chci se Vás zeptat, na jednu radu. Už nad tím dumám nějaký ten pátek. Chtěl bych si vyrobit v zadní části traktoru vývodový hřídel na pohánění nějakého příslušenství ( obracečka, shrnovačka a lištová sekačka). Původní návrh byl pohánět to hydromotorem, ale to mi asi neutáhne čerpadlo. Další varianta je pohánět to od klikovky, ale nevím jak vymyslet zapínání a vypínání. Jestli máte nějaké nápady nebo odskoušené mechanismy, budu za to moc rád

lukin amater

#70 Nový příspěvek od lukin amater »

Nikdo nemá žádné nápady nebo rady?

Gerhard

#71 Nový příspěvek od Gerhard »

:friends: magnetyckou spojkou,ale ta udrzi tak 5koni zatizeni :-/

lukin amater

#72 Nový příspěvek od lukin amater »

Gerhard píše::friends: magnetyckou spojkou,ale ta udrzi tak 5koni zatizeni :-/
o magneticé spojce jsem nikdy neslyšel, kde by se to dalo sehnat?

Gerhard

#73 Nový příspěvek od Gerhard »

je to spojka na klimu, byva vetsinou s remenici

lukin amater

#74 Nový příspěvek od lukin amater »

Gerhard píše:je to spojka na klimu, byva vetsinou s remenici
No nevím, když si pomyslím jaké otáčky a jaký kroutící moment je na klimě a kardanu, tak mám obavy, aby to vydrželo

lukin amater

#75 Nový příspěvek od lukin amater »

Zdar chlapci, dneska jsem dotáhnul z železářství nějaký materiál a pouštím se do výroby vývoďáku. Jsem zvědavý jak to bude makat

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“