šarkáň a ostatné ocove hračky

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
ota

Re: šarkáň a ostatné ocove hračky

#5161 Nový příspěvek od ota »

Oco tady to teď asi 3 roky vlastní ten pán co pochází od Vás ze Slovenska. Myslím, že ani neví kde se tahle farma nachází. Ale to je asi buřt. Vše je o lidech a tady o vedení té farmy. Rodina tam pracuje. Oproti předchozímu je to rapidně lepší. Nic není problém, když ani opačně zaměstnanec není problém. Třeba s tím hnojem, stačí se zeptat a je to o dohodě. Půjčit techniku kterou doma nemáme není problém. Ale šéf musí o tom vědět. Skladba zůstala stejná jak na polích, tak v kravínech. Naopak přibývá. Je to o financování. Jen co vím z hovoru v rodině. Teď zaměstnancům odklepli benefity. Na pomoc s energiema a na pomoc s drahotou. To nikdo nemá. Mě nikdo nedá ani Korunu navíc. Jsou to bonusy které si asi firma asi může odečíst z příjmu. U nás ve firmě nic takového neexistuje.

oco13

#5162 Nový příspěvek od oco13 »

V manželkinej firme je to podobne , z UK prišiel prípis, že všetci zamestnanci v 4roch štatoch východnej europy dostanú takú a takú sumu ako príspevok na energie. Vyplatte a pošlite vyučtovanie. To slovenská firma neurobí. :hm:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5163 Nový příspěvek od Atlan »

Ammateri, nevedia v tom chodit, firma pojde na 75- 60% bude plakat ze nema zakazky a stat je sa ulavy, tak sa to robi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

oco13

#5164 Nový příspěvek od oco13 »

Tak dnes poorané - Ébina to ako vždy zvládla lavou zadnou, ešte aj tú zákrutu povedla plotu
Obrázek Obrázek Obrázek
ku koncu som aj trochu zmokol :typek:
A moj milý troják skončil takto
Obrázek Obrázek
ktovie možno aj na pár rokov. :-/

ota

#5165 Nový příspěvek od ota »

No do rytnačky Oco ,,pozor zákruta"! :vysmech: Tady zase jeden jezdí s kultivátorem po polích a kličkuje s ním jako myš. Pak ty péra tam moc nejsou ke konci. Nebo jsme tu měli jednoho a ten sakovákem za Z 25 kterej řídil jeho syn vedl ten skovák na řetízku a zaorával kukuřici nastojato. A pak když si pořídil dospělej traktor s dospělím pluhem oral pole a vyjížděl na silnici a tam se otáčel. Aby si prej neudusal souvrať. :D No hlavně že máš hotovo. 8) :friends: A ten pluh kdo ví, třeba ještě v zimě vytáhneš a porychtuješ ho. 8) Však bude na to čas!

oco13

#5166 Nový příspěvek od oco13 »

Konečne dva dni bolo trocha suchšie tak som vybehol znova do džungle
Obrázek melieme
Obrázek v tomto štadiu treba prvý krát skočiť do bagu a skákať ako na trampolíne. :typek:
Obrázek odborný dohlad nesmie chýbať
Obrázek odchod s ďalším kubíkom štiepky. pri doprave predné tyčky dávam dolu, zadné ostávajú aby stabilizovali bag pri naklonoch.
Obrázek vykladáme - neviem či už bola tma alebo sa mne triasli ruky- je to nejaké rozmazané. :-/
Ostali tam ešte dva aj niečo kubíka a v druhej džungli kubík , len dni sú už velmi krátke. :pistol:

oco13

#5167 Nový příspěvek od oco13 »

Su sviatky automotive stojí a tak som sa dokopal k čeláku . Akotak mi to pasuje, ale potrebujem poradiť. Ako hlboko pod úroveň predných kolies má ísť lopata? :-/ tu sú fotkyObrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ide o to že ten čelák je z menšieho traktora a teda ten bol aj nižší. Teraz ako to mám som s lopatou 6cm pod úrovňou roviny. Viem ísť dolu ešte cca 10cm, ale zase ak to spravím tak si znížim aj zdvih. Tak neviem. :zapomel:

Tomas6

#5168 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já bych asi níž nešel. Páč stejně když něco hrneš nebo nabíráš jedeš lopatou, vidlema ve stejné úrovni předních kol. Třeba UNC když dá výložník co nejníž, tak lopata leží akorát na zemi. A to samo tuším i čelák na velkém traktoru když mám bez lopaty jen upinákem na zemi, tak níž už nejde.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5169 Nový příspěvek od Atlan »

6cm aj s lopatou? Dufam ze tam das este nejaky rychloupinak ten ti spravi minimalne dalsich 6cm smerom dole.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

oco13

#5170 Nový příspěvek od oco13 »

6 cm s lopatou. Teda s tou čo bola original k čeláku . Samotný čelák bez naradia je cca 8cm nad zemou stred upínacieho otvoru. Original rýchloupínak k tomu nie je . Ani by som to nezačal merať, ale to uchytenie vpredu sa mi zdalo nejako vysoko. Porovnávať to viem len z videami na YT, lebo keď som ho kupoval tak som meral len šírku a dlžku. Naplno sa prejavila moja škrečkovská povaha - no nekupte to když je to tak levný. :typek:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5171 Nový příspěvek od Atlan »

:idea: tak vyron rychlo upinak, na YT mas americke videa tam to maju. A urovia ho tak aby bol na 0cm, potom dopasujes uchyty na lopate aby to bolo na 0 alebo 5cm pod a vybavene.a doxrychloupinaku potom mozest dat paletizacne vidli nanlahke vahy alebo ked nic aspon nebudes behat snlopatou.

oco13

#5172 Nový příspěvek od oco13 »

Najskôr ho spojazdním a až potom uvidím či rychloupinák vôbec potrebujem - mal som čelák na Juniorovi a naradie som prehadzoval raz za rok. :typek:

oco13

#5173 Nový příspěvek od oco13 »

Podla fotiek to vyzerá že houby robím ale opak je pravdou
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Mám hotovo s predným uchytením nakladača a aj hlavné uchytenie je v podstate hotové, tam ešte pojdu vzpery voči motoru. Čo velmi oceňujem na japončíkoch, je že majú porobenú prípravu na ČN, takže všetko je kam uchytiť a sú porobené aj otvory so zavitmi.
Bez problémov to ale byť nemôže :pohlavek: a aj keď som si vela vecí značil a fotil aj tak mi ušlo kde na rozvadzači je vstup a kde výstup tlakového oleja, vratka do prevodovky je jasná . Tak budem laborovať, chcel som ešte chvílku pojazdiť na originalnom rozvadzači, kým odložím na joistick. :typek:

oco13

#5174 Nový příspěvek od oco13 »

Vonku prší a tak som sa nejako napratal do dielne. Pritom ma napadlo keď toto je malotraktor, tak potom ja mám minidielňu :typek:
Obrázek
Podarilo sa mi nahodiť rameno čeláku a kedže už idem do roboty a na celý týždeň hlásia dážď, tak traktor bude oddychovať. Tu je pár fotiek
Obrázek Obrázek Obrázek
Dočiahne to vyššie ako som čakal 8) a do budúcna budem musieť vyriešiť rozvadzač- lebo táto chobotnica vyzerá strašne :tyty:
Obrázek

fikejz

#5175 Nový příspěvek od fikejz »

Veď tam máš ještě kopec místa a krdel strojů :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“