šarkáň a ostatné ocove hračky
Re: šarkáň a ostatné ocove hračky
Oco tady to teď asi 3 roky vlastní ten pán co pochází od Vás ze Slovenska. Myslím, že ani neví kde se tahle farma nachází. Ale to je asi buřt. Vše je o lidech a tady o vedení té farmy. Rodina tam pracuje. Oproti předchozímu je to rapidně lepší. Nic není problém, když ani opačně zaměstnanec není problém. Třeba s tím hnojem, stačí se zeptat a je to o dohodě. Půjčit techniku kterou doma nemáme není problém. Ale šéf musí o tom vědět. Skladba zůstala stejná jak na polích, tak v kravínech. Naopak přibývá. Je to o financování. Jen co vím z hovoru v rodině. Teď zaměstnancům odklepli benefity. Na pomoc s energiema a na pomoc s drahotou. To nikdo nemá. Mě nikdo nedá ani Korunu navíc. Jsou to bonusy které si asi firma asi může odečíst z příjmu. U nás ve firmě nic takového neexistuje.
V manželkinej firme je to podobne , z UK prišiel prípis, že všetci zamestnanci v 4roch štatoch východnej europy dostanú takú a takú sumu ako príspevok na energie. Vyplatte a pošlite vyučtovanie. To slovenská firma neurobí.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ammateri, nevedia v tom chodit, firma pojde na 75- 60% bude plakat ze nema zakazky a stat je sa ulavy, tak sa to robi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
No do rytnačky Oco ,,pozor zákruta"! Tady zase jeden jezdí s kultivátorem po polích a kličkuje s ním jako myš. Pak ty péra tam moc nejsou ke konci. Nebo jsme tu měli jednoho a ten sakovákem za Z 25 kterej řídil jeho syn vedl ten skovák na řetízku a zaorával kukuřici nastojato. A pak když si pořídil dospělej traktor s dospělím pluhem oral pole a vyjížděl na silnici a tam se otáčel. Aby si prej neudusal souvrať. No hlavně že máš hotovo. A ten pluh kdo ví, třeba ještě v zimě vytáhneš a porychtuješ ho. Však bude na to čas!
Konečne dva dni bolo trocha suchšie tak som vybehol znova do džungle
melieme
v tomto štadiu treba prvý krát skočiť do bagu a skákať ako na trampolíne.
odborný dohlad nesmie chýbať
odchod s ďalším kubíkom štiepky. pri doprave predné tyčky dávam dolu, zadné ostávajú aby stabilizovali bag pri naklonoch.
vykladáme - neviem či už bola tma alebo sa mne triasli ruky- je to nejaké rozmazané.
Ostali tam ešte dva aj niečo kubíka a v druhej džungli kubík , len dni sú už velmi krátke.
melieme
v tomto štadiu treba prvý krát skočiť do bagu a skákať ako na trampolíne.
odborný dohlad nesmie chýbať
odchod s ďalším kubíkom štiepky. pri doprave predné tyčky dávam dolu, zadné ostávajú aby stabilizovali bag pri naklonoch.
vykladáme - neviem či už bola tma alebo sa mne triasli ruky- je to nejaké rozmazané.
Ostali tam ešte dva aj niečo kubíka a v druhej džungli kubík , len dni sú už velmi krátke.
Su sviatky automotive stojí a tak som sa dokopal k čeláku . Akotak mi to pasuje, ale potrebujem poradiť. Ako hlboko pod úroveň predných kolies má ísť lopata? tu sú fotky
Ide o to že ten čelák je z menšieho traktora a teda ten bol aj nižší. Teraz ako to mám som s lopatou 6cm pod úrovňou roviny. Viem ísť dolu ešte cca 10cm, ale zase ak to spravím tak si znížim aj zdvih. Tak neviem.
Ide o to že ten čelák je z menšieho traktora a teda ten bol aj nižší. Teraz ako to mám som s lopatou 6cm pod úrovňou roviny. Viem ísť dolu ešte cca 10cm, ale zase ak to spravím tak si znížim aj zdvih. Tak neviem.
Já bych asi níž nešel. Páč stejně když něco hrneš nebo nabíráš jedeš lopatou, vidlema ve stejné úrovni předních kol. Třeba UNC když dá výložník co nejníž, tak lopata leží akorát na zemi. A to samo tuším i čelák na velkém traktoru když mám bez lopaty jen upinákem na zemi, tak níž už nejde.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
6cm aj s lopatou? Dufam ze tam das este nejaky rychloupinak ten ti spravi minimalne dalsich 6cm smerom dole.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
6 cm s lopatou. Teda s tou čo bola original k čeláku . Samotný čelák bez naradia je cca 8cm nad zemou stred upínacieho otvoru. Original rýchloupínak k tomu nie je . Ani by som to nezačal merať, ale to uchytenie vpredu sa mi zdalo nejako vysoko. Porovnávať to viem len z videami na YT, lebo keď som ho kupoval tak som meral len šírku a dlžku. Naplno sa prejavila moja škrečkovská povaha - no nekupte to když je to tak levný.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
tak vyron rychlo upinak, na YT mas americke videa tam to maju. A urovia ho tak aby bol na 0cm, potom dopasujes uchyty na lopate aby to bolo na 0 alebo 5cm pod a vybavene.a doxrychloupinaku potom mozest dat paletizacne vidli nanlahke vahy alebo ked nic aspon nebudes behat snlopatou.
Najskôr ho spojazdním a až potom uvidím či rychloupinák vôbec potrebujem - mal som čelák na Juniorovi a naradie som prehadzoval raz za rok.
Podla fotiek to vyzerá že houby robím ale opak je pravdou
Mám hotovo s predným uchytením nakladača a aj hlavné uchytenie je v podstate hotové, tam ešte pojdu vzpery voči motoru. Čo velmi oceňujem na japončíkoch, je že majú porobenú prípravu na ČN, takže všetko je kam uchytiť a sú porobené aj otvory so zavitmi.
Bez problémov to ale byť nemôže a aj keď som si vela vecí značil a fotil aj tak mi ušlo kde na rozvadzači je vstup a kde výstup tlakového oleja, vratka do prevodovky je jasná . Tak budem laborovať, chcel som ešte chvílku pojazdiť na originalnom rozvadzači, kým odložím na joistick.
Mám hotovo s predným uchytením nakladača a aj hlavné uchytenie je v podstate hotové, tam ešte pojdu vzpery voči motoru. Čo velmi oceňujem na japončíkoch, je že majú porobenú prípravu na ČN, takže všetko je kam uchytiť a sú porobené aj otvory so zavitmi.
Bez problémov to ale byť nemôže a aj keď som si vela vecí značil a fotil aj tak mi ušlo kde na rozvadzači je vstup a kde výstup tlakového oleja, vratka do prevodovky je jasná . Tak budem laborovať, chcel som ešte chvílku pojazdiť na originalnom rozvadzači, kým odložím na joistick.
Vonku prší a tak som sa nejako napratal do dielne. Pritom ma napadlo keď toto je malotraktor, tak potom ja mám minidielňu
Podarilo sa mi nahodiť rameno čeláku a kedže už idem do roboty a na celý týždeň hlásia dážď, tak traktor bude oddychovať. Tu je pár fotiek
Dočiahne to vyššie ako som čakal a do budúcna budem musieť vyriešiť rozvadzač- lebo táto chobotnica vyzerá strašne
Podarilo sa mi nahodiť rameno čeláku a kedže už idem do roboty a na celý týždeň hlásia dážď, tak traktor bude oddychovať. Tu je pár fotiek
Dočiahne to vyššie ako som čakal a do budúcna budem musieť vyriešiť rozvadzač- lebo táto chobotnica vyzerá strašne
Veď tam máš ještě kopec místa a krdel strojů
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.