Red Ford
- honzajs
Re: Začátek - asi Gekon
No jak uvádí milanm tak uožení reduktoru na silentbloky se neosvědčilo, takže nezbývá než vymyslet něco jiného. hodně taky bude záležet na tom jak moc bude ten motor s převodovkou pochodovat. U těch benzínových čtyřtaktů to takový problém není, ten dvouválec bude asi horší. To uložení motoru natvrdo se mi pořád nezdá. Nemáte s tím někdo zkušenosti ?? (myslím s tímto typem motoru)
Tak jsem si zkusil sesumírovat jaké podmínky by mělo splňovat uložení reduktoru:
1. zabránit reduktoru v otočení
2. vynést jeho celkem slušnou váhu aby neležela jen na těch křížích
3. umožnit alespoň mírný pohyb (podélný není zapotřebí protože ten pohltí drážkovaná hřídel)
No a z těchto podmínek musím vycházet a něco vymyslet. Když to nepůjde tak ještě pořád zbývá ta možnost s uložením motoru na tvrdo jak uvádí Terablick, ale to bych asi zvolil jenom v případě, že by skutečně odešlo třeba ložisko na převodovce.
Tak jsem si zkusil sesumírovat jaké podmínky by mělo splňovat uložení reduktoru:
1. zabránit reduktoru v otočení
2. vynést jeho celkem slušnou váhu aby neležela jen na těch křížích
3. umožnit alespoň mírný pohyb (podélný není zapotřebí protože ten pohltí drážkovaná hřídel)
No a z těchto podmínek musím vycházet a něco vymyslet. Když to nepůjde tak ještě pořád zbývá ta možnost s uložením motoru na tvrdo jak uvádí Terablick, ale to bych asi zvolil jenom v případě, že by skutečně odešlo třeba ložisko na převodovce.
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
-
Ahoj já mám motor 4válec v řadě /diesel/ ale je i s převodovkou uložen od výrobce na silent..
a reduktor má váhu něco kolem 4kg odhaduji.
Když jsem ho zabudovával měl jsem ho přidělaný jako ty ,nepatrně jsem ho zespoda přizvedl a zabudoval do rámu
na ten podélný pohyb to vybere především ten plocháč co drží reduktor ta drážkovaná hřídel tam je spíš ohledně demontáže a montáže nápravy,reduktoru letos v zimě když sem dělal údržbu tek oleje z převod..i reduktor byly
čisté beze špon apod... a funguje to nějaký 4-5 rok
a reduktor má váhu něco kolem 4kg odhaduji.
Když jsem ho zabudovával měl jsem ho přidělaný jako ty ,nepatrně jsem ho zespoda přizvedl a zabudoval do rámu
na ten podélný pohyb to vybere především ten plocháč co drží reduktor ta drážkovaná hřídel tam je spíš ohledně demontáže a montáže nápravy,reduktoru letos v zimě když sem dělal údržbu tek oleje z převod..i reduktor byly
čisté beze špon apod... a funguje to nějaký 4-5 rok
musíš bejt šikovnej miláne nešikovnejch je dost
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=WSRiLa3JH00
http://milanmo4x4.rajce.idnes.cz/
- honzajs
Tak jsem lehce pokročil ale opravdu jen lehce
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Ešte zložit motor, spravit kapotu,blatníky - Práce ako na kostole
- honzajs
Do jara času dost
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Zdravím všechny traktoristy.
Více než rok jsem na traktůrek nesáhl, nějak nezbýval čas. Teď jsem se k tomu konečně dostal a dodělal řízení a řazení (foto dodám). Z toho hřebenového řízení jsem měl celkem strach ale funguje kupodivu docela dobře a hlavně lehce. Teď ještě co to bude dělat v provozu až se nakloní náprava.
Znovu jsem zvažoval upevnění reduktoru a nakonec asi přece jenom bude uložen na siletblocích. Příští týden na tom začnu pracovat nejprve musím sehnat nějaký matroš.
Více než rok jsem na traktůrek nesáhl, nějak nezbýval čas. Teď jsem se k tomu konečně dostal a dodělal řízení a řazení (foto dodám). Z toho hřebenového řízení jsem měl celkem strach ale funguje kupodivu docela dobře a hlavně lehce. Teď ještě co to bude dělat v provozu až se nakloní náprava.
Znovu jsem zvažoval upevnění reduktoru a nakonec asi přece jenom bude uložen na siletblocích. Příští týden na tom začnu pracovat nejprve musím sehnat nějaký matroš.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Tak nějaké ty fotky řízení a řazení. Kvalita je mizerná je to z mobilu.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- honzajs
Tak první část upevnění reduktoru je hotová. Vzhledem k tomu, že tyto silentbloky nejsou určeny k namáhání na tah a zkrutné síly působící na reduktor by je tedy mohly časem přetrhnout bude reduktor upevněn ještě dole za tu díru kterou normálně prochází hřídel excentru na rozvírání paken.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
zeptám se proč si to účko neobrátil lépe by se ti to vařilo
- honzajs
Přiznám se že teď zrovna nevím které účko máš na mysli.Angel píše:zeptám se proč si to účko neobrátil lépe by se ti to vařilo
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
- jirik610
spíš koukám na to že ten reduktor není nijak opřenej proti klondikům dopředu dozadu a bojím se že se ti to bude vykřivovat jak se bude motor s převodovkou houpat v tahu , myslím že to není ideální dát to takto na silembloky no těžko říct
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
myslím to ůčko co je na té poslední fotce máš je dovnitř a tak si myslím že se ti to musí blbje vařit a co se týče těch silenbloků také bych je nedával ale ty to máš na kardanech. Sou výsuvné to by pak mohlo ten pohyb v tahu eliminovat
- honzajs
To účko je rám a je dělaný tak aby do venku bylo uzavřenou stranou. Vařilo se to celkem dobře.Angel píše:myslím to ůčko co je na té poslední fotce máš je dovnitř a tak si myslím že se ti to musí blbje vařit a co se týče těch silenbloků také bych je nedával ale ty to máš na kardanech. Sou výsuvné to by pak mohlo ten pohyb v tahu eliminovat
Trochu jsem pokročil s motorem. Nakonec jsem sehnal hlavy z nějaké muliny, která byla dána do šrotu po GO motoru, takže hlavy byly ve velice dobrém stavu. Tak jsem je jen vyčistil, vyměnil těsnění, zabrousil ventily a hlavy na válce a dal to do kupy. Nejhorší bylo když jsem měřil přesah u prvního válce a zjistil jsem že má pouze 0,6mm místo 0,8. nevím kde bych sháněl podložku. Naštěstí druhý válec měl 1mm takže jsem mu jednu podložku sebral a je to v poho. Nechal jsem přeměřit vstřiky a zjistil jsem, že jsou v háji, tak jsem objednal nové - jeden za 200,- + poštovné, abych v zápětí po jejich obdržení zjistil, že můj otec jich má doma asi 10 ks fungl nových originál zabalených. Sice mají trochu jiné označení ale zřejmě by šly bez problémů použít.
Budu muset práce na motoru na chvíli přerušit protože se mi z toho máchání v techničáku udělala na rukách nějaká vyrážka. No nic budu zase chvilku něco svářet.
Musím traktor dostat do pojízdného stavu, aby šel co nejdříve převézt od našich k nám do garáže protože je to dost otravné dělat přípravu doma a potom to jezdit namontovat. Nejhorší je když zapomenu něco přeměřit.
Teď mne otec přesvědčil, abych udělal hydraulické brzdy namísto mechanických které byly původně v plánu. To znamená sehnat válečky. Už mám objednané na GAZ 69 o průměru 32mm. brzdové válce dám asi 19mm takže by to snad mohlo brzdit dobře. Nějak to celé začíná lézt do pěněz.
Dnes jsem měl dva balíčky jeden za 500 druhý za 600. Brzo příjdou ty válečky tj. min. 700,- a dalších min. 600,- za brzdové válce. Ze začátku jsem si náklady psal ale když jsem se dostal na nějakých 20.000,- tak mě to přestalo bavit .
Někdy si opravdu říkám, že kdybych to byl věděl tak bych to byl nědělal.
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
Hmm tak bys dělal něco jiného a ty peníze bys stejně utratil