RychloKvaska

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
paja52

Re: RychloKvaska

#46 Nový příspěvek od paja52 »

Jiřin píše:Prijde me to uzky a hodne vysoky (na predchozich fotkach kde jsou hlavne detaily to tak nevypadalo, ale na poslednim obrazku to tak vypada). Je to zamer? Bude to projizdet nejakym uzkym prostorem? A k cemu se to bude pouzivat? (vetsi predni kola davaji lepsi jizdni komfort)
Traktor se bude používat k dopravě dřeva z lesa kam se majitelův, sériový traktor nedostane. On by se tam dostal ale muselo by to být na rovině a ne ve svahu .“ Ani vůz tažený koňma neprojel,, říká majitel ale na označkovaných stromech od bočnic je vidět že před padesáti lety projel. A za druhé se mu těžba napadeného a suchého dříví v takovém terénu a na takové nudli nevyplatí(30x500m). A já bezzemek jsem štástnej že můžu do lesa na dříví a nemusím se nikoho doprošovat a že mám v zimě na chalupě čím topit. A že se ještě hejbu.
Ano máš pravdu. Vždyť stačilo říci:
Záměr to nebyl.
Záleží na hustotě stromů a 1200mm je tak akorát.
Bude sloužit k dopravě dřeva .
Výška stroje už tak nějak vyšla jak vyšla. V pátek pojedu na chalupu a výšku změřím a přidám do parametrů stroje. Jediné čím se v tomto směru chci zabývat je sedadlo a posez který mi nějak nesedí a o komfortu se vůbec nedá hovořit. Není však divu. Měřím téměř dva metry . Dík za názor.
Přílohy
Blatníky aby nám to neublížilo a hurá do lesa.
Blatníky aby nám to neublížilo a hurá do lesa.
Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

sferos

#47 Nový příspěvek od sferos »

Šírka traktora nie je problém, v prípade potreby sa dajú vyrobiť dlhšie kolové šróby, jeden medzikus medzi disk a brzdový bubon a otočiť kolesa. Ešte kapotu a je oblečený, len pokračuj a bude to parádny traktor.

paja52

#48 Nový příspěvek od paja52 »

Ahoj . Takže máme doma zase po roce první fůrku dříví na několik zimních víkendů na chalupě a já mohu pouze konstatovat že první zkušební jízda dopadla dobře, což dokládám dvěmi krátkými videi ke stažení. Jsou uložena v prvním příspěvku tohoto tématu.
Přílohy
IMG_0106.JPG
Jj, pořád se něco děje.

zdeněk 1

#49 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

paja52 píše:Ahoj . Takže máme doma zase po roce první fůrku dříví na několik zimních víkendů na chalupě a já mohu pouze konstatovat že první zkušební jízda dopadla dobře, což dokládám dvěmi krátkými videi ke stažení. Jsou uložena v prvním příspěvku tohoto tématu.
parádní videa.Jen ta vlečka :D :D :D :D :D menší už snát byt nemuže pneu by chtělo hodně :pumpa: :pumpa: :pumpa: :pumpa:

Jak to tak vidím tak jsme z vlečkama nastejno
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

Toreto

#50 Nový příspěvek od Toreto »

no super video aj traktor nato ako rychlo to bolo vyrobené tak to dost uveze chcelo by to ešte nejake video keby bolo možné 8) 8) 8) a farba bude aka?

sferos

#51 Nový příspěvek od sferos »

Toreto píše:no super video aj traktor nato ako rychlo to bolo vyrobené tak to dost uveze chcelo by to ešte nejake video keby bolo možné 8) 8) 8) a farba bude aka?
Pripájam sa, máš to perfektné.

josip

#52 Nový příspěvek od josip »

to nema chybu 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

tatomana

#53 Nový příspěvek od tatomana »

Krásná práce a jistě velký pomocník - zajímal by mně rozměr toho jeklu za kterého je vyrobena přední náprava .
je jasno jak v tunelu

paja52

#54 Nový příspěvek od paja52 »

Děkuji za Vaše reakce.
Vlečku jsem vyráběl ze zadní nápravy Aera 30 koncem šedesátých let a jako první ji tahala Tatřička. Byl použit i rám s odpružením a péra mají dorazy, takže ač se může zdát malá tak uveze dost . Později byla vlečka upravena na sklápěčku a taky odvozila spoustu sypkého materiálu . Nejslabším místem této vlečky je oj, která jednou praskla a hlavně plechové disky které jsou popraskané okolo kolových matek a dnes již svařené s nábojem kola z čehož vyplývá že se již s dalším provozem vlečky nepočítá. Pro stavbu nové vlečky zatím sháním díly a tento víkend jsem objel naší vesničku. Nechci být nevděčný ale ty dvacítky kola mi jsou nějaký veliký.

O barvě mi zatím není nic známo, asi něco co dům dá.

Přední náprava je vyrobena ze dvou jeklů silnějšího 80x80x8 a slabšího 60x60x8
Přílohy
IMG_0168.JPG
IMG_0170.JPG
Jj, pořád se něco děje.

sferos

#55 Nový příspěvek od sferos »

Dufam, že stále plati " Jj, pořád se něco děje."
Ako pokračuješ?

majkl

#56 Nový příspěvek od majkl »

dost dobry 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
majkl

kopr

#57 Nový příspěvek od kopr »

moc peknejtrakturek a peclive zpracovanej :)

sferos

#58 Nový příspěvek od sferos »

Ahoj, nenechaj zapadnúť prachom toto vlákno, daj sem nejaký nový príspevok a pár nových fotiek.

paja52

#59 Nový příspěvek od paja52 »

Zdravím všechny pány konstruktéry.
Minulý týden mně náš kolega Sferos vyzval abych dal o sobě vědět ale já snad ani nemám co psát. Rychlokvaska jezdí bez problémů a plní téměř každé moje přání a protože se u nás hned z jara začala konečně realizovat výstavba městského vodovodu, bylo potřeba něco zbourat, vykopat, vyvézt, atd. takže na nějaké dodělávání nebylo ani pomyšlení. Jediné, co jsem na traktůrku udělal je výměna výfuku za tvarově přijatelnější a i zvukově se dá říci že jede traktor. No a za druhé jsem odstranil vše co nebylo nezbytně nutné k tomu aby běžel motor a přidal jsem jenom kontrolku mazání, protože se mi stalo, že po jednom startu mi nezačal mazat motor a trvalo dost dlouho než jsem to pochopil a vypnul ho. Musel jsem do olejového kanálku otvorem po spínači tlaku oleje injekční stříkačkou vpravit něco motorového oleje. Vícekrát se to naštěstí neopakovalo a motor žádné újmy neutrpěl.Takže se pokusím připojit pro ilustraci několik obrázků a možná dam dohromady i video.
Přílohy
IMG_9653.JPG
DSCF4614.jpg
IMG_9873.JPG
Jj, pořád se něco děje.

paja52

#60 Nový příspěvek od paja52 »

Tak Vám nabízím slíbené video které vzniklo někdy z jara 2009 a ani už nevím jestli jsme jeli testovat RychloKvasku, nebo novou kameru. Ať už tak či onak vzniklé dílko které jsem trochu sestříhal doplnil pěknou muzikou protože vlastní zvuk se moc nepodařil ale YouTube mě s ní vyhodilo (Made in Heaven od Queenů). Tak si musíte představit lahodný zvuk motoru běžící převážně v osmi stech otáčkách za minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=R7iZSJFdzWY

Při této příležitosti bych se chtěl zeptat . Jak řešíte Vy vlastnická práva k muzice? Ďík.
Přílohy
IMG_9681 [800x600].JPG
IMG_9680 [800x600].JPG
Jj, pořád se něco děje.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“