Baz 175
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baz 175
Možná hloupý dotaz, ale co na to ten druhý válec? Pokud do odvodu z válce provozní brzdy napojím ruční brzdu, tak vlatně budou zapojené oba válceparelně. Když zmáčknu jeden válec, bude vyvozovat tlak nejen na brzdová prasátka, ale i na druhý válec. Nedělalo by to neplechu?
Ja ti neviem,,,
Ale keď to funguje na pretekárskych autách...
Ale keď to funguje na pretekárskych autách...
...úplně stačí aretece pedálu v zabržděné poloze . Třeba rohatkou , nebo lankem...
-
- Kontaktovat uživatele:
Čili systém, co používal velorex. To by mohlo fungovat. Díky za typ. Asi bych to vymýšlel zbytečně složitě...
A používa to aj veľká časť japonských traktorov, ak nie všetky.
To se týká jen mechanických brzd.
Hydraulické nejsou vhodné jako parkovací.
Hydraulické nejsou vhodné jako parkovací.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Nevidím jedinný důvod , proč by to nebylo vhodné . Mám to tak už spoustu let a funguje to asi proto , že mi nikdo neřekl , že je to nevhodné .
Presne ako tvoj trojbodový záves. Podľa inžinierov nevhodný ale tebe funguje už háfo rokov.
Tam se jedná o to, že mechanická brzda jak se zabrzdí, tak drží. U hydraulické může povolit váleček, nebo prasknout trubka, kapalina vyteče a nebrzdí nic. Nic proti tomu že by to nefungovalo.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
...no a u mechanické zase může prasknout lanko nebo táhlo , nebo vypadnout čep . To je samé kdyby , ale v jednoduchosti je genialita...
Lanko, nebo táhlo nepraskají, když jsou zataženy, ale právě při zatažení. Tedy ve chvíli, kdy je obsluha přítomna. Čep u zatažené mechanické brzdy nemůže vypadnout tak nějak z principu. Naproti tomu u kapalinové brzdy může třeba vlivem změny okolní teploty a tedy i teploty soustavy dojít k překročení mezního tlaku jednotlivých součástí a následnému úniku tlaku a povolení brzdy. A bohatě postačí pro povolení brzdy i pokles teploty a tedy tlaku při zatažení brzd ohřátých bržděním při jízdě z kopce a následném vystydnutí.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
...myslím , že konečné řešení je na majiteli Baz 175 .
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak je pravdou, že hydraulická ručka je v tomto ohledu méně spolehlivou, než brzda mechanická, nicméně já nemám, jak jinak brzdu vyrobit. Na kardan se mi koutouč nevleze, protože se točí asi 10 cm od rámu a na kolech nemám žádné brzdové páky (mechanické vypínání) - znamenalo by to velkou přestavbu, kterou prostě dělat nechci.
Hydraulika je jedinou volbou, pominu-li nějakou mechanickou blokaci řetězu mezi motorem a druhou převodovkou, což dělat odmítám. A také vzhledem k tomu, kolikrát do roka, kde a jak mám v plánu tohohle dropka používat, mne asi úplně povolená hydraulicka brzd vadit nemusí (zahrada, sad za domem). Dřevo v lese s tím svážet nebudu. Navíc převod je tak velký, že pouhým zařazením rychlosti se to samo o sobě ani nehne...
Za mne vyhrává řešení od Vladimíra - mechanická vazba na pedál.
Hydraulika je jedinou volbou, pominu-li nějakou mechanickou blokaci řetězu mezi motorem a druhou převodovkou, což dělat odmítám. A také vzhledem k tomu, kolikrát do roka, kde a jak mám v plánu tohohle dropka používat, mne asi úplně povolená hydraulicka brzd vadit nemusí (zahrada, sad za domem). Dřevo v lese s tím svážet nebudu. Navíc převod je tak velký, že pouhým zařazením rychlosti se to samo o sobě ani nehne...
Za mne vyhrává řešení od Vladimíra - mechanická vazba na pedál.