šarkáň a ostatné ocove hračky

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
ota

Re: šarkáň a ostatné ocove hračky

#4261 Nový příspěvek od ota »

Oco já se s Tebe picnu!!! Oktávii RS měl syn. Byl jako zimnice. Musí mít jen RS, nic jinýho. A ještě ke všemu tu silnější benzinovou verzi. Kolega mechanik mu to rozmlouval ,,proč zrovna tuhle pokladničku!!" :pohlavek: Nedal si říct a našel si inzerát, dovoz aut. Chlápek co vozil auta mu to taky rozmlouval. Prej heleď dovezu ti jinou klasickou hlavně ne RSo. A ješté navíc benzin. Ne já ji chci! Rezolutně syn. No nedá se nic dělat já ti to přivezu. Přivezl pěknou benzinovou RS. Vše zařídil, přivezl ji až sem před barák na podvalu. Syn pak jen došel na uřad pro číslo. No jelo to jako raketa. Nesmíš mít na přístrojovce zapnutou momentální spotřebu. Skáčou tam čísílka jako 50l/100 km! Běžný provoz kolem 12l/100. Ono to uhání. Asi po dvou letech to začalo. Tuhle snímač vačkové hřídele, tuhle turbo, nějaké podtlaky, semhle zase jakési čidlo. No myslím že už do ní nasypal víc než stála. Mechanik mi povídal, tyhle motory jsou uplně nejhorší co se dělaly. Nejsou stavěný, aby jezdili i po 250 000 km. Na kastly pár pukliček rzi. Ta jediná je v pohodě. Ale mototově je to pokladnička. Syn to vyměnil se strejdou ( můj brácha ) za 1 oktávku. Protože to RSo má tuším na kouly kolem 2500 kg v techničáku. A ta oktávka neměla tažný. Půjčoval si to RSo a pak že by to vyměnili. Tak RSo je ve firmě a syn má do práce a na ježdění 1 oktávku, kam jen kupuje naftu a běžné věci jako výměnu oleje a filtru. No myslím si, že syn už změnil názor, samozřejmě u něj v duchu jo. Ale když bych se ho zeptal, tak by jistě řekl že RSo je jednička. :D
Oco nedej jen třeba na recenze, tam si každej chválí svoje. Ale poptej se mechaniků. Já sám bych si oktávku nikdy nekoupil. Z mého pohledu je to ,,žebřiňák" ale na to musí clověk přijít sám. Jsou jiné levné pohodlnější auta. Docela jsem si zajezdil ve škodovkách a z mého pohledu bych to domů nechtěl. Nebudu Ti do toho kecat. Je to jen můj názor. Asi jsem zmlsanej. Ale jen z mého pohledu je oktávka jak když sedíš v ponorce skoro na silnici. Nějak jsem si zvykl na ,,dodávkovej" posed a jinej rozhled.

oco13

#4262 Nový příspěvek od oco13 »

No ja som to myslel tak, že ak by stáli vedla seba , tak domov by som šiel na RS09 a nad akýmkolvek RS alebo GT autom by som sa len pousmial. Teraz mám otlčenú francúzsku vraždu Lagunu 2 a jazdím za 7litrov plynu. Každý kto pozrie na to auto a vozík čo za ním ťahám tak sa smeje že trepem. Tak len pokrčím plecami a som rád, že ju mám.
Ale ten RSák a ešte s čelákom by sa mi na dvore páčil. :typek:

ota

#4263 Nový příspěvek od ota »

Oco to já mít auto na plyn, tak jezdím jen sám. :D Manželka se toho bojí, že by to bouchlo. Povídám ji, že je to vošéfovaný a nic to nedělá. Ne nesedla by do toho. :smich: Kámoš měl škodovku 120 na plyn. S jeho bráchou s tím furt laborovali. Kolikrát nás vezl do práce a smradu z plynu v autě, nebo to nejelo, motor koktal, škytal. Odpoledne to z bráchou zase rychtovali. Nakonec tu škůdku roztřískal na mraky. Prásknul to na sněhu do břízy na křižovatce až mu světla svítily do sebe. Od té bouračky má na čele takovej hrb. Jak to napálil do břízy vyletěl ze sedačky a čelem prorazil sklo. Když se potkáme, vždycky na to přijde řeč. Jak se na něj kouknu, hned si vzpomenu bo to čelo má takové špičaté v jednom rohu. :D Pak koupil jinou škůdku a že do ní ten plyn přendá s bráchou. Naštěstí ho škůdka strašně zlobila, tak ji prodal. Koupil ji od kluka co ji zdědil a měla najeto asi 6000 km. Stála leta na špalkách ve stodole pod plachtou, aby se neojezdila. Když s ní začal jezdit, všechno postupně teklo, netěsnilo, nefungovalo.

oco13

#4264 Nový příspěvek od oco13 »

U nás za tých 35 rokov bolo hodne aut ale len dva boli diesle, ostatné všetko na plyn. Držíme naraz v rodine tri autá - moje ženine a náhradné. Takže ich bolo fakt vela.

oco13

#4265 Nový příspěvek od oco13 »

Ešte ak sem nakukne niekto kto vie orať tak dávam foto jednoradličného pluhu.
Obrázek Obrázek
A spravil som si aj najazdy original na štelovanie Obrázek
Pri pohlade z boku sa osy pretínajú malinko pred klbom tak to by aj mohlo ostať, akurát pohlad z vrchu zišlo by sa rozšíriť uchytenie aby sa mi osy ramien pretínali v strede - zvrchu na lavej strane pridať 5cm do šírky.
Čo vy na to? :typek:

Jar.Ka

#4266 Nový příspěvek od Jar.Ka »

Nedovolil bych si o sobě říct, že umím orat, ale myslím, že navrhované změny sice asi nejsou špatné, ale asi nemají velký vliv na kvalitu orby ale spíše na přenos tažné síly.
I když to určitě spolu souvisí, tak na kvalitu orby má větší vliv konstrukce a NASTAVENÍ pluhu.
Třeba pletu.

oco13

#4267 Nový příspěvek od oco13 »

Mne to neorie ani tak ani tak, ale aspoň budem vyzerať múdrejší, keď sa budem snažiť to predať.

oco13

#4268 Nový příspěvek od oco13 »

Dnes som sa začal zaoberať aj trojákom za Shibu
Obrázek
Som zvedavý ako sa mi to podarí vymyslieť :typek:

DanculSK

#4269 Nový příspěvek od DanculSK »

:hm:
Kua šak to akési malé... :zapomel:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

oco13

#4270 Nový příspěvek od oco13 »

Shiba je už taký kúsok prerastený japonec , ani do dielne ju už nedostanem. Pluh je 3x20cm.

Jar.Ka

#4271 Nový příspěvek od Jar.Ka »

Jak říkám, nejsem žádný profi oráč, ale když se podívám na ten pluh, tak si myslím, že větší problém vidím třeba v plazu.
Zdá se mi namontovaný na druhé straně slupice, měl by se opírat o dno a BOK brázdy a taky se mi zdá nízký a krátký a nevidím tak botku.

oco13

#4272 Nový příspěvek od oco13 »

Aha to ano, prehodím ho na druhú stranu 8) a čo je to tá "botka" Ten plaz je vinkel 50x50mm. Nijako som to neriešil, tak to ku mne už prišlo.
Snažím sa to dopasovať aby to aspoň teoreticky bolo dobré, keď už to každý pýta k traktoru. :zapomel:

Jar.Ka

#4273 Nový příspěvek od Jar.Ka »

...botka nebo patka...

oco13

#4274 Nový příspěvek od oco13 »

Na plaze tá vodorovná časť? Tá tam je, ten plaz je celý vinkel 50X50

Jar.Ka

#4275 Nový příspěvek od Jar.Ka »

Ano, ale nevím, jestli to funguje stejně, když je po celé délce.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“