JawaGaz traktůrek

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: JawaGaz traktůrek

#31 Nový příspěvek od Atlan »

Maluch rozhodne nie, ak chces silou mocou trabanta tak si ho tam daj ale predtym vymen gufera na kluke.Osobne ani jeden z tychto motorov nieje stastna volba.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ace

#32 Nový příspěvek od Ace »

A jaký by jsi doporučil? Teď jsem koukal fyzicky na daewoo matiz 0,8 a ten je velikostně super.

Gerhard

#33 Nový příspěvek od Gerhard »

:friends: mam tico a sem znim spokojeny

Ace

#34 Nový příspěvek od Ace »

V případě že bych šel do novějšího Matize tak proč všude čtu, že je lepší karburátorová verze než novější stříkačka? Starší tyhle motory nějak moc nerostou :(

DanculSK

#35 Nový příspěvek od DanculSK »

Zo striekackou je kopa problemov...
Potrebujes k tomu Riadiacu jednotku, cerpadlo.....
Zbitočne komplikacie
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

workoholik

#36 Nový příspěvek od workoholik »

A je to tu. Výmena motora ako som ti na začiatku navrhoval. Traboš nie je zlá voľba. Len aby nebol vybehaný. Treba zohľadniť aj fakt, že časom bude problém na ne niečo zohnať. Myslím náhradné diely. Tak nech sa ti darí. Ja som prerábal traktorík, kde bol pôvodne motor z motorky. Natrepal som tam favorita. Nič som nepredĺžoval. Ale predĺžiť rám o cca 20 cm nie je problém. Cena takého motora aj s prevodovkou je myslím stále dobrá.

Ace

#37 Nový příspěvek od Ace »

JJ, měl jsi pravdu s tím motorem. Teď jen hledám a vybírám. Pořád váhám jestli benzín nebo naftu. Jak tě to se spotřebou u těch malých benzínů? Docela se mi líbí třeba Corsa nebo 106. U toho favoritů je to se spotřebou jak?

Gerhard

#38 Nový příspěvek od Gerhard »

:friends: tico v plynu,orba 20aru pak politane kultivatorem,posazene brambory sazeckou a jeste by zbylo i na vyorani z 10kilove bomby ;-)

workoholik

#39 Nový příspěvek od workoholik »

Peugeot 106 má známy v aute. Spotreba je výborná. V traktore by podľa mňa išla ešte dole. Ak by si osadil Favorita, určite by daj druhý karburátor. Originál je žrút a hlavne ten automatický sytič je na hov.... Favorit je odolný motor a jednoduchý na elektroniku. Jarda-k ho má v traktore. Spýtaj sa jeho ako mu vychádza spotreba. Prípadne môžeš zohnať z Opla, alebo Citroena 1,5 D. To sú malé motory. Z Opla mám v mojom traktore. Spotreba je fajn.

Ace

#40 Nový příspěvek od Ace »

Díky za reakce. Mám tady momentálně dvě možnosti. V servisu naproti mě mají likvidovat pojizdnou fildu 1,3 MPI. Takže by možná byla možnost mít cokoliv za rozumnou cenu, možná i zdarma.
Druhá možnost, na netu jsem našel daewoo tico motor s převodovkou za 2000.

Raději bych volil fildu vzhledem k dostupnosti dílů.

Jaký je váš názor?

Gerhard

#41 Nový příspěvek od Gerhard »

dostupnost dilu je mozna stejna, to us musis sam rozhodnout, ;-) ;-) jeden je mensi a druhy vetsi :typek:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#42 Nový příspěvek od Ondras83 »

s MPI ti drzim palce...jsem automechanik, ale do toho bych nesel :friends: mechanicky je ten motor OK, ale rozchodit to po el. strance vcetne imobilizeru...sezen favorita, to sezenes za 1500,- zapojis 3 kabely a bude ti to jezdit jeste po hrobe :)

workoholik

#43 Nový příspěvek od workoholik »

Súhlas, elektronika je najhoršia. Skús radšej to 1,5Đ. To sa dá aj po elektrike spojazdniť pomerne ľahko. Aj so spotrebou budeš spokojný. Investícia je síce trocha väčšia, ale stojí to za to.

Jarda-k

#44 Nový příspěvek od Jarda-k »

Ace píše:JJ, měl jsi pravdu s tím motorem. Teď jen hledám a vybírám. Pořád váhám jestli benzín nebo naftu. Jak tě to se spotřebou u těch malých benzínů? Docela se mi líbí třeba Corsa nebo 106. U toho favoritů je to se spotřebou jak?

Mě vychází spotřeba traktůrku s motorem favorit takhle: nádrž mám na 10 litrů a stačí mi na 3 x posekání zahrady, přičemž jedno sekání mi trvá asi 1 hodinu 20 minut.
Jsou v tom tři studený starty a běh motoru během zapřahání mulčovače.
Ve špalíkovači mám taky motor favorit a minulou sobotu jsme špalíkovali 3 hodiny v kuse a do prázdný nádrže jsem nalil 5 litrů a ještě tam trochu zbylo cca 0,5 litru.
Je tedy fakt, že ke konci jsem čekal, že to už musí každou chvíli začít kuckat.. Považuju to za super spotřebu na tak velkej motor i když je pravda, že ve špalíkovači se moc nezpotí.
Samozřejmě to předpokládá motor ve bezvadným stavu a správně seřízenej.

Základ motoru 1,3 MPI je stejnej favoritem a šel by přestavět na karburátor. Potřebuješ ale veškerý příslušenství z favorita. MPI motor nemá rozdělovač, potřebuješ tedy i držák rozdělovače. Dále komplet sací potrubí s karbecem. Další problém je AC pumpa, MPI motor má její otvor zalitej. Přestavba má smysl pouze tehdy, když máš příslušenství z fava k dispozici a ten MPI motor je ve slušným stavu. Jinak je lepší sehnat přímo toho favorita, pokud by sem pro něj rozhodnul.

Ace

#45 Nový příspěvek od Ace »

Všem děkuji za reakce, asi tedy koupím favorita.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“