Splašenýjekl

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
splasenyjekl

Re: SPLAŠENÝJEKL

#31 Nový příspěvek od splasenyjekl »

Radim900 píše:dobrý dento je fakt dobrej stroj neco podobneho je moje vysnena vec, bouzel neni motor :)

Nazdar!!
Mnou pouzity motor se nekdy ukaze i na A...U za cca 1000 kč. Ma to pro tebe vyhodu, ze je to vse v jednom celku....

PS: Dik

Radim900

#32 Nový příspěvek od Radim900 »

děkuji ta cena je pro me vyborna a to je i s prevodovkou atd??? (ten motor).

Zetor

#33 Nový příspěvek od Zetor »

Moc pěkný 8) , na jakou rychlost jsi jel do toho kopce (myslím kvalt)? Teď mě napadlo, že se vlastně dá použít klasických automobilových řetězů... :)
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

splasenyjekl

#34 Nový příspěvek od splasenyjekl »

No jeste se zeptej, kolik to vytahne :-)
Nevim, jaky tam byl kvalt. Sily to ma dost, spis je to o prekousnuti jazyku. Jak to do kopce odhrabuje tema drapakama snich, tak to poskakuje. Ono by to ten kopec vyjelo, ale je tak na te foto videt i tmavy kousky, to jsou drny, nechtel jsem nicit louku.

Myslim, ze s auto retezama bych se nechytal. Ty zuby, co tam mam jsou 25 mm vysoky....

Zetor

Re: Splašenýjekl

#35 Nový příspěvek od Zetor »

Ahoj, ještě mám jeden dotaz. Kolik zhruba váží motor? Má to do 50ti Kg?
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

splasenyjekl

#36 Nový příspěvek od splasenyjekl »

Myslim, ze ma do 50 kg, ale moc jich do tech 50 chybet nebude.

kolop115

#37 Nový příspěvek od kolop115 »

Ty brďo fakt supr stroj 8) :potlesk: :ano:
A jak to jelo v tom sněhu nehrabalo to a co uzávěrka nepřemýšlels nad nějakou? :D

splasenyjekl

#38 Nový příspěvek od splasenyjekl »

stroj zije a nezahali, teda je pravda, ze toho casu je malo a ani nechapu, jak se mi to pred rokem vubec podarilo splacat.
V podstate je v puvodnim stavu, bez zadne evoluce. Planuji drobne zmeny, ale v podstate nelituji zvolene koncepce.
Potreboval jsem vozik na velkoobjemove materialy /seno/, tak trakturek dostal vozik. Na senu jiz odzkouseno, kdyz po obvodu do drzaku zastrkam tyce, tak se tam da toho sena nastrkat opravdu dost. Naprava je zadni z favorita.
Přílohy
vozík.jpg
Naposledy upravil(a) splasenyjekl dne stř srp 25, 2010 8:39 pm, celkem upraveno 1 x.

splasenyjekl

#39 Nový příspěvek od splasenyjekl »

kolop115 píše:Ty brďo fakt supr stroj 8) :potlesk: :ano:
A jak to jelo v tom sněhu nehrabalo to a co uzávěrka nepřemýšlels nad nějakou? :D

uzaverku? Neblbni, musel bych rozhrabat prevodovku a do toho se mi nechce. Dokud bylo snehu do poloviny kol, tak pohoda. Mel jsem na tom orebne navleky, s nema se to stavi na zadni. Stroj ma velkou vyhodu, ze cca 80% hmotnosti je soustredeno nad pohanenou napravou.
Ale ma to i jednu nevyhodu, pokud se poradne promoci prevod klinovym remenem, prokluzuje to tak, ze je to temer nepojizdne......

zdeněk 1

#40 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

pěkná a jednoduchá vlečka 8)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

BigBruno
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od BigBruno »

Dokonale 8)
Pokracuje nejaky vyvoj jednoduchych a nepretechnizovanych stroju a prislusenstvi ?
Zkusenosti z provozu ? Vyhody + nevyhody ?

splasenyjekl

#42 Nový příspěvek od splasenyjekl »

Tak se nám velku udělalo škaredě.....

Jj, muj stroj (splašený jekl) pořád neokusil horko pecí p. Mittala. Funguje a to je hlavni. Zatím v podstatě jen vozí náklady ve vozejku za auto a nebo ve vlečce, co jsem vyrobil hlavně na seno.
Senovlečka byl výýýýýborný nápad, podaří se toho tam našlapat strašně moc. Na boky do držáků napíchám tyče, pak to ani nepadá. Při vykládce tyče zase vyházim aby nepřekáželi. Měl jsem strach, že použitý materiál o síle stěny pouze 2 mm bude málo a něco se zbortí, ale zatím pohoda. Nechtěl jsem to dělat zbytečně těžký, což se podařilo.
IMG_3030.JPG

Jedinou změnou na traktůrku byla nová nádrž. Původní byla z minibike neměla pořádný držák a zdálo se mi, že se mi tam někudy dostává voda do paliva. Nová nádžka je svařená ze zbytků nerezi. Neměla by z toho padat rez, což je věčná bolest jawa a jiných plechových nádrží. Nová nádržka má objem asi 2,5l. Možná budete namítat, že je to žalostně málo, ale mě to stačí bohatě. Jezdím s tim vlastně jen kolem baráku, když domů pahám pořezaný dřevo. Traktůrek se o benzín dělí s pilkou. Osvědčilo se mi namíchání pouze 1l benzínu s olejem, menší strom s tim pořežu a zbyde dost i na traktůrek.
IMG_3032.JPG
IMG_3034.JPG
Dále jsem pokročil se scháněním komponentů pro pneumatické zvedání příslušenství, tak že na jaře pokračování.....

Vladimír2

#43 Nový příspěvek od Vladimír2 »

Jestli se můžu vyjádřit k pneumatickému zvedání - nešel bych do toho,
mám to vyzkoušené.Pro zachování genialní jednoduchosti Tvého stroje
bych doporučoval ruční olejovou pumpu,např.z naklápění kabiny LIAZu.
Co Ty na to?

splasenyjekl

#44 Nový příspěvek od splasenyjekl »

Tva konkretni zkusenost je pro me velmi cenna, nechci objevovat ameriku. Co konkretne jsi zjistil za problem pneumatickeho systemu?

No rucni olejova pumpa, nevim, to uz to muzu rovnou zvedat pakovym mechanismem a nekomplikovat to pumpou. Jak jsem již psal, s pneumatikou mam zkušenosti, vim, co od toho muzu cekat. S hydraulikou bych se trapil.....

To, co budu zvedat bude vazit tak do 100 kg (cely stroj muze mit tak 250 kg)

Vladimír2

#45 Nový příspěvek od Vladimír2 »

Nevím jestli se mi podaří přesně popsat moje zkušenosti,jsem spíš praktik.
Začínali jsme s kamošem s flaškou od CO2 nafouknutou na 12 atm. a pístem o průměru
asi 15 cm.Nahoru a dolů to šlo v pohodě.My jsme ale potřebovali mít ramena maličko
přizvednutá a vtom byl ten problém,protože to lítalo jako na pružinách

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“