Kaborkův traktůrek
Re: Kaborkův traktůrek
Moc by mi pomohly fota náhonu na kardan z převodovky,chci to na přímo,poloosa je uřezaná asi 20cm.přemyšlím jak ji spojit s difem ,aby se mi kloub nevytřískal po první sezoně.Taky mi v hlavě leží uchycení motoru,silenbloky nebo ne.motor z 1203 je na tvrdo a není stím problém.A jak jsem už psal uchycení řemenice na klice pro čerpadlo.
Motor z 1203 je zarezervovaný,novému majiteli ještě něco dlužím, tak je pro něj.
To uchytenie motora je dosť dvojsečná zbraň. Ja ho mám na silentblokoch a musím došponovávať remeň na čerpadlo. Ale zase vzadu mi to dovolí nepresnosť vo zváraní homoklbu. A to som ho zváral v sústruhu .
Řemenice, pro pohon klínovým řemenem, musí být vuči sobě vždy pevně uchyceny,aby nedocházelo k povolování žemene v průběhu provozu,ale je tady řešení,když řemenice jsou vuči sobě pohyblivé(na silentblocích).Je možno ve směru tahu řemene,řemenice stabilizovat pomoci vzpěry, na jejíž koncích jsou namontovány kulové čepy z řízení.Pak je možné docílit napnutí řemene i částečný pohyb řemenic vuči sobě.Touto vzpěrou se dá napínat řemen.
Tak to vidím na tvrdo.
https://postimg.cc/gallery/2s6orj1sw/ Takhle to udělám já. Ke kloubu přivařit a pak sjet nasoustruhu na kloub.
V tom hrnci kde máš meter som nechal original homoklb a druhý homoklb som švihol na prevodovku . Kým som nemal redukčku tak na prevodovke bol homoklb a na diferáku hardy spojka.
Nebude ložiskům v převodovce vadit vyložení kloubu od převodovky? Bude tam docela páka..
Tak jsem přemýšlel a
dám tam ložisko v domečku, děkuji za poznámky.
dám tam ložisko v domečku, děkuji za poznámky.
Dobrý nápad budu bedlivě sledovat
Nemáš nějaké video s traktůrkem, chci vidět jak to rychle jezdí bez 2. převodovky.
Kaborku, o rýchlost sa neboj,,,,
tam maš tuším v3s napravu? druhu prevodovku počítaj diferak na tejto prevodovke čo je na motore
tam maš tuším v3s napravu? druhu prevodovku počítaj diferak na tejto prevodovke čo je na motore
Video nemám, ale na 5. rychlostní stupeň na střední otáčky to jede tak 30 km/h. Řazení probíhá stylem rovnou 5ka, pokud nechceš jet pomaleji. Sílu to má i při naloženém vleku něco přes 2 tuny nezastavitelnou.. Jediný limit je přenést sílu na terén
Tak to zkusím dát na jednu převodovku.
Jedna prevodovka bude stačiť , ale nebude to také pomalé ako doteraz a maximalka bude tiež mensia.
spotreba... koľko nalejem, toľko zožerie