Kríženec
Re: Kríženec
[quote="sferos"]Menil som len tesnenie. Ale nové membrány sú šmejd, na starú popráskanú to išlo lepšie. malá membrána je len z obyčajnej rovnej gumy, vôbec nie je perforovaná, ako pôvodná. Budem musieť vymeniť celý reduktor.[/quote
Ahoj Františku, perfektní práce jako vždy. Co ty membrány ? Chcípá to, nebo ti to nedrží volnoběh, nebo přechody?
Ahoj Františku, perfektní práce jako vždy. Co ty membrány ? Chcípá to, nebo ti to nedrží volnoběh, nebo přechody?
Ahoj nejde dobre do otáčok, volnobeh drží, ale nepáčí sa mi chod motora bez záťaže. vždy nadstavujem podľa druhého odkazu 3 ot. metóda a bez problémov http://media1.webgarden.name/images/med ... 0LPG_2.JPG http://media1.webgarden.name/images/med ... %20LPG.JPG a nikdy som nemal problém. Motor sa viac hreje, čo mi pred tým nerobil.
Pokud jsi s chodem motoru na benzín spokojen a máš pocit, že to dělá po výměně té velké membrány (možná jsi měnil i vzduchový filtr), tak vyzkoušej snížit průtok nasávaného vzduchu přes vzduchový filtr. Obaluji filtr pruhem molitanu nebo ustřihnu kus nohavice z tepláků atd., ale na zkoušku stačí snížit průtok vzduchu na vstupu do filtru holou rukou. Mám zkušenost že tato úprava pomáhá při přechodu z volnoběhu do otáček a spotřebu benzínu neřeším, protože ho nepoužívám.
Ahoj diky za radu, ale medzi tým ako si písal príspevok využil som dnešné sychravé počasie a Tvoje predchádzajúce rady a vymenil reduktor za podtlakový. Našťastie staré škodovácke vypínače svetiel majú v sebe jedny kontakty voľne - pri stlačení knoflíku, tak som to použil na sytič. Stačilo priviesť kábel z 15-ky na vypínač a odtiaľ druhý k cievke reduktora. Pôvodný kábel som nechal v rezerve na elektronický reduktor.paja52 píše:Pokud jsi s chodem motoru na benzín spokojen a máš pocit, že to dělá po výměně té velké membrány (možná jsi měnil i vzduchový filtr), tak vyzkoušej snížit průtok nasávaného vzduchu přes vzduchový filtr. Obaluji filtr pruhem molitanu nebo ustřihnu kus nohavice z tepláků atd., ale na zkoušku stačí snížit průtok vzduchu na vstupu do filtru holou rukou. Mám zkušenost že tato úprava pomáhá při přechodu z volnoběhu do otáček a spotřebu benzínu neřeším, protože ho nepoužívám.
Po naštartovaní nebol problém nastaviť otáčky, ide perfektne, plynule. Konečne normálny chod.
A aby to nebolo bez problémov, tak po odstavení a vyskúšaní znovu natočiť, odišiel štartér – kontakty v cievke, tak znova do garáže a vymeniť štartér. Ja blbec som dal všetko na tesno a vymeniť štartér je len tak, tak na chlp.
A to je fotené z vrchu. Štartér je utopený v ráme. Spodnú maticu povoľujem a priťahujem jedine majzlom. Ináč by som musel nadvihnúť motor.
Nerád odkladám pokazené veci. Závlačka na kotvičke sa ulomila a spálilo pružinku. Kvôli získaniu pár mm miesta pri vyberaní štartéra z motora som prerobil roburácku cievku. Musel som skrátiť kotvičku aby pasovala dĺžka na vysúvanie pastorka. Pôvodnú cievka opravená a ide regála na horšie časi. Nakoniec údržba píly.
SFEROS PÍŠE:
Ahoj diky za radu, ale medzi tým ako si písal príspevok využil som dnešné sychravé počasie a Tvoje predchádzajúce rady a vymenil reduktor za podtlakový. Našťastie staré škodovácke vypínače svetiel majú v sebe jedny kontakty voľne - pri stlačení knoflíku, tak som to použil na sytič. Stačilo priviesť kábel z 15-ky na vypínač a odtiaľ druhý k cievke reduktora. Pôvodný kábel som nechal v rezerve na elektronický reduktor.
Po naštartovaní nebol problém nastaviť otáčky, ide perfektne, plynule. Konečne normálny chod.
Dobrá volba !!!
V jednoduchosti je síla i krása.
Teď už sa iba oprostit od toho občasného šňupání drogy jménem benzín
Ahoj diky za radu, ale medzi tým ako si písal príspevok využil som dnešné sychravé počasie a Tvoje predchádzajúce rady a vymenil reduktor za podtlakový. Našťastie staré škodovácke vypínače svetiel majú v sebe jedny kontakty voľne - pri stlačení knoflíku, tak som to použil na sytič. Stačilo priviesť kábel z 15-ky na vypínač a odtiaľ druhý k cievke reduktora. Pôvodný kábel som nechal v rezerve na elektronický reduktor.
Dobrá volba !!!
To vieš, čím je človek starší, tak je aj slepší. Používam brúsku už pár rokov a som spojný. Vždy si nabrúsim do hory jeden reťaz do rezervy. Stačí jemne liznúť a reže ako divý. Samozrejme že mám aj pilník ale málokedy ho použijem. Jedine v prípade že trafím dva krát kameň.Stupka11 píše:Koukam že taky brousíš pilu na automatu.
Ahoj, človek sa učí na svojich chybách. Objednal som sadu membrán ekonomik, myslel som, že nepotrebujem všetko čo bolo v originál, Vyhrala cena a to bola zrejme chyba. Stačili mi len poriadne membrány a to economik nemá. Pri porovnaní malá membrána nie je perforovaná, je to len obyčajný plát gumy, vyseknuté a prinitovaný čap s kovovými krúžkami. Takú membránu dokážeš spraviť aj na kolene za použitia starej membrány.paja52 píše: Dobrá volba !!!
Veľká membrána ma menší kovový stred ako originál, Podľa mňa aj to robí, že nereaguje na prechod z voľnobehu.
Zámena reduktora za pogtlakový bola asi najlepšia voľba. Je omoc väčší priemer membrány a tým pádom aj citlivejšia na podtlak.. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za rady. Možno že v prípade núdze znova nahodím BRC Fox elektronic a budem vedieť ako sa vysporiadať z hluchým prechodom. Je pravda, že vlani som vymenil vzduchový filter a preto teraz po výmene membrán to nechcelo ísť ako som bol zvyknutý.
Velmi pekná zahrada. V zime kúriš len drevom?
...za pár let bude u Vás stejně jako u nás...sferos píše: Ale nikdy som tak skoro nekosil trávu. 2. mája určite nie.
Ďakujem za uznanie, kúrim len drevom, ale mám v rezerve akumulačky.oco13 píše:Velmi pekná zahrada. V zime kúriš len drevom?
A toho sa obávam. Mne to vyhovuje tak ako to bolo doposiaľ.Vladimír2 píše: ...za pár let bude u Vás stejně jako u nás...
Posledná vlečka doma pred spracovaním. Dovezená pred dvoma týždňami.
Dnešná traktorová turistika, darček vnúčatám k MDD, krásna viditeľnosť.
Trasa s prevýšeným 339 m. od nadmorskej výšky Vlársky priesmyk 284 m n. m. http://sk.wikipedia.org/wiki/Vl%C3%A1rsky_priesmyk po nadmorskú výšku 623 m n. m..
Po včerajšej búrke ľahší výstup hore, ako cesta späť.
Dnešná traktorová turistika, darček vnúčatám k MDD, krásna viditeľnosť.
Trasa s prevýšeným 339 m. od nadmorskej výšky Vlársky priesmyk 284 m n. m. http://sk.wikipedia.org/wiki/Vl%C3%A1rsky_priesmyk po nadmorskú výšku 623 m n. m..
Po včerajšej búrke ľahší výstup hore, ako cesta späť.
- traktorfanda
Krásná projížďka