Minimax
Re: Minimax
Skoda, ze si sa neozval pred mesiacom, mal som vonku motor. Mohol som to odvazit. Ale odlahcil som na sustruhu povodny zotrvacnik a o ten som prisroboval odlahceny z 1203. Celkova vaha je traz urcite vatcsia, ako povodny a o dost. Vazi to minimalne tolko, co povodny S 1203. Ale chova sa to dobre, len by to chcelo dat vyvazit. Je citit vybracie motora malinko vatcsie, ako boli, ale ten dvojtakt sa skludnil na volnobehu.
cau prosimte taky chci delat tento zaves jak mas ty maš to suprove zrobene podle čeho se mam chytit stou viškou v jake višce od zeme mas uchyceni spodnich ramen a viška uchyceni toho třetiho bodu kolik od zeme meři plny zdvih a naopak.dik za odpoved
Vychadzal som z vysky zavesu agzata a potom skusky a prerabky. Konecny stav ti pomeram a dam vediet.
to by mi moc pomohlo dekuji
Tak som to pomeral. Pri spustenych ramenach je spodok zavesu 25cm od zeme a pri plnom zdvihu je spodok zavesu asi 40cm od zeme.
Uchytenie spodnych ramien na traktore je 25cm od zeme a treti bod 30cm od zeme. Na zavese je treti bod mozno napojit v dvoch vyskach, pri spustenych ramenach je to 31 a 35cm od zeme. Vyska ramien a tretieho bodu ale musi vychadzat od konstrukcie tvojho traktora s ohladom na vysku osi zadnej napravy. Ak by boli ramena uchytene nizko stracal by si pritlak zadnych kolies a ak vysoko, nadlahcoval by si zasa prednu napravu. Ak chces pouzivat do zavesu naradie Vari a pod, tak sa snaz dodrzat vysku zavesu, ale pre vysku uchytenia ramien vychadzaj z velkosti tvojho stroja. Neviem, ake mas kolesa, ja mam vzadu 12"-ky.
Uchytenie spodnych ramien na traktore je 25cm od zeme a treti bod 30cm od zeme. Na zavese je treti bod mozno napojit v dvoch vyskach, pri spustenych ramenach je to 31 a 35cm od zeme. Vyska ramien a tretieho bodu ale musi vychadzat od konstrukcie tvojho traktora s ohladom na vysku osi zadnej napravy. Ak by boli ramena uchytene nizko stracal by si pritlak zadnych kolies a ak vysoko, nadlahcoval by si zasa prednu napravu. Ak chces pouzivat do zavesu naradie Vari a pod, tak sa snaz dodrzat vysku zavesu, ale pre vysku uchytenia ramien vychadzaj z velkosti tvojho stroja. Neviem, ake mas kolesa, ja mam vzadu 12"-ky.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Doporucujem prestudovat dokumenty na fore tykajuce sa na staveni a pluhu pri orbe ono je tam totis popisane aj posobenie sil medzi traktorom a pluhom, na co ma vplyv aj umiestnenie ramien. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =6&t=20622
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
dekuji ja mam vzadu 16 kola.mam jeste dotaz jak to fakči to čerpadlo z osobaku z posilovace chci to udelat taky nejak stejne bylo to poznat na vykonu.Na kolik otaček mam hnat takove čerpadlo z posilovače ? a jeste když tim budu zvedat jen 3bod podobnou pistnici jakou maš ty jak mam udelat velkou nadobu na olej.
Oprav me jestli se pletu:když čerpadlo jede bez zateže tak nema žadny odpor jen to že se toči až při hydraulickem ukonu zabere a motor to pozna že ?
Oprav me jestli se pletu:když čerpadlo jede bez zateže tak nema žadny odpor jen to že se toči až při hydraulickem ukonu zabere a motor to pozna že ?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Odpor nejaky ma pokial je v nom olej a ten ma nejaku hustotu, skus pozriet do hydrauliky, aj inde sa cerpadlo zo serva riesilo.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ahoj Britva, ak mas 16-ky kolesa, tak ti moje rozmery su k nicomu, prestuduj si clanok, co ti odporucil atlan a drz sa zhruba toho.
Cerpadlo z osobaka funguje perfektne. Je stavane na pomerne velky rozsah otacok. Ja mam na nom remenicku o malinko mensiu, ako na klukovke, takze ma o nieco miensie otacky ako motor a dviha aj na volnobeh, akurat ze pomensie. Motor to pociti jedine v krajnej polohe, ak pride piest na doraz. To ci ide cerpadlo bez odporu zalezi na hyd. rozvadzaci. Uz som to tu pisal, ze mam pouzity rozvadzac, ktory vklude nekladie ziadny odpor a cerpadlo iba zenie olej dokola. Nie vsetky rozvadzace su ale tak konstruovane, niektore maju v okruhu napr. gulicku z pruzinou, ktoru treba malim tlakom prekonat. Nadrzka ma asi 1,5-2l uz si presne nepamatam. Neni celkom plna. Povodne som mal asi pol litrovu a to bolo malo. Na svahu mi cerpadlo prisalo vzduch a olej sa spenil a potom zasa vytekal.
Cerpadlo z osobaka funguje perfektne. Je stavane na pomerne velky rozsah otacok. Ja mam na nom remenicku o malinko mensiu, ako na klukovke, takze ma o nieco miensie otacky ako motor a dviha aj na volnobeh, akurat ze pomensie. Motor to pociti jedine v krajnej polohe, ak pride piest na doraz. To ci ide cerpadlo bez odporu zalezi na hyd. rozvadzaci. Uz som to tu pisal, ze mam pouzity rozvadzac, ktory vklude nekladie ziadny odpor a cerpadlo iba zenie olej dokola. Nie vsetky rozvadzace su ale tak konstruovane, niektore maju v okruhu napr. gulicku z pruzinou, ktoru treba malim tlakom prekonat. Nadrzka ma asi 1,5-2l uz si presne nepamatam. Neni celkom plna. Povodne som mal asi pol litrovu a to bolo malo. Na svahu mi cerpadlo prisalo vzduch a olej sa spenil a potom zasa vytekal.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Odpor klade pořád. Podle otáček čerpadla, hustoty oleje, složitosti okruhu, průměru vedení, přechodů atd. Samožřejmě odpor bez zátěže je o mnoho menší než v zátěži. A čerpadlo ze serva funguje ještě dost jinak než klasické hydraulické. Otáčky může mít vyšší, ale podle toho jakej požaduješ průtok oleje stačí i menší. Nebál bych se ho dát na přímo na motor, nebo zkrátka nechat řemen a převod jak vyjde (s rozumně velkýma řemenicema - podobně jak jsou na autě). Experimenty se moc nevyplatí. Doporučuju pročíst si velice dobré pojedání od P.A. (viz: http://www.nasetraktory.cz/joomla/index ... &Itemid=69 ) kde je vysvětleno jak to pracuje, jaké lze od toho čekat vlastnosti atd . Nádrž bych doporučil alespoň na 3-5 litrů. Něco "sežere" píst jak se vysune, něco jako rezerva, a nádrž by se určitě neměla vyprázdnit nikdy celá, ani pokud všechny písty vysuneš na max. Vyústění vracečky by mělo být pod hladinu oleje (kvůli pěnění), ale nemělo by být níž než v polovině (doporučuje se ve 2/3 od dna), a ani sání by nemělo být úplně dole (kvůli nečistotám v oleji), takže by správně v nádrži nemělo nikdy dojít k poklesu hladiny oleje pod cca polovinu. U serva neni moc potřeba řešit ohřev oleje (nějakej pochopitelně je, ale jen poměrně malej), takže nutnost většího objemu oleje kvůli ohřevu odpadá... Objem pístu se snadno spočítá. Protože tady jde opravdu o hrubou představu, počítal bych vnější průměr válce a výšku (dýlku) válce (pro tuto potřebu to stačí), tedy jednoduchej výpočet by byl 3,14 krát poloměr válce (půlka průměru) na druhou , krát výška (délka válce) Pokud všechny (oba) rozměry zadáš rovnou v decimetrech (1dm = 10cm), vyjde ti to v litrech . To je ale samozřejmě jen to, co "sežere" píst pro vysunutí. To bych vynásobil alespoň třema, a přidal litr nebo dva jako rezervu . A máš jakejsi minimální objem nádrže (pro tento konkrétní případ - neplatí pro "dospělé" hydraulické okruhy ).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Ahoj Stevo, prosimtě, mám na motoru zapalování které je hodně podobné tomu co máš ty. Problém je v tom že kladívko je v některém místě vodivě spojené s kostrou. Asi budu muset vytahnout celou destičku, ale nevim jak. Vypadá to že budu muset rozebrat celé magneto
- microhummer
Ahoj,
Minimax je super, četl jsem celé a klobouk dolů.Stavím sekačku, ale když jsem to viděl, sháním pluh , opravdu kvalitní práce!
P.S. Hydraulický guru tohoto fóra Terablick, má ve všem co se týká zubových čerpadel a hydro obecně pravdu, vyzkoušené, ověřené -doporučují 99% zubařů ze 100
Minimax je super, četl jsem celé a klobouk dolů.Stavím sekačku, ale když jsem to viděl, sháním pluh , opravdu kvalitní práce!
P.S. Hydraulický guru tohoto fóra Terablick, má ve všem co se týká zubových čerpadel a hydro obecně pravdu, vyzkoušené, ověřené -doporučují 99% zubařů ze 100
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Zas mě nepřechval . Ale děkuju
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
- microhummer
Nechválím jen tak, to je ověřená realita
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
Je to tak, to bola uplne vycerpavajuca a jasna odpoved na problematiku cerpadla od Terablika. Aj ja som si uz davno vsimol jeho velmi dobru orientaciu v hydraulike.
To magneto som nerozoberal, ale mam skusenost, ze je tam pruzina kladivka strasne blizko kostry a staci trosku vody, alebo spinka a uz to preraza na kostru.
To magneto som nerozoberal, ale mam skusenost, ze je tam pruzina kladivka strasne blizko kostry a staci trosku vody, alebo spinka a uz to preraza na kostru.