Ano je na vracečce , je to výstup z ovladače zpět do nádoby ......Terablick píše:Tak to jo no. To je asi lepší se přepravit jinak no Zlatej venkov, kde projede hlídka tak jednou za tejden
Ten filtr máš naplánovanej dobře Předpokládám že je na vracečce Na sání se nehodí
Marabu Traktor z FA
Re: Marabu Traktor z FA
kdo nic nezkusí nic nezkazí
traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice
měl bych jeden dotaz pro šikovné kutily
kvuli plazmové řezačce jsem ze staré sekačky použil motor a přidal ke kompresoru musel jsem vyřadit ventily a na místo svíčky chci napojit rozvod do nádoby ....potřebuji vyřešit ventily tak aby se podtlakem nasál vzduch a při tlaku se uzavřel a otevřel druhej ...lajcky jsem to nakreslil ....je vůbec něco takového ??? pro kompresory jsem našel jen spětné ventily
post images
picture uploading
Potřebuji to protože ten muj kompresor nestíhá dodávat dost vzduchu při pálení nad 4 mm tlouštky plechu
kvuli plazmové řezačce jsem ze staré sekačky použil motor a přidal ke kompresoru musel jsem vyřadit ventily a na místo svíčky chci napojit rozvod do nádoby ....potřebuji vyřešit ventily tak aby se podtlakem nasál vzduch a při tlaku se uzavřel a otevřel druhej ...lajcky jsem to nakreslil ....je vůbec něco takového ??? pro kompresory jsem našel jen spětné ventily
post images
picture uploading
Potřebuji to protože ten muj kompresor nestíhá dodávat dost vzduchu při pálení nad 4 mm tlouštky plechu
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Nooo, a změřil jsi sis jakej vůbec dokáže ten motor vygenerovat tlak? Nemám vůbec tušení kolik natlačí za studena, bez paliva, jen se vzduchem, proto mě to napadlo. třeba natlačí mnohem víc než je třeba, ale třeba taky ne... Objem dodaného vzduchu taky nebude žádná sláva, ale jako doplněk k existujícímu kompresoru to asi pomůže... Je to zajímavá možnost, ale popravdě jsem to nikde moc neviděl, tak mě napadá proč to lidi nedělaj častěji myslím obecně použití motoru ze sekačky jako kompresoru, i kdyby jen na foukání gum u auta
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
V "Udělej si sám" byl návod na výrobu kompresoru z motoru mopedu stadion ,kde byla svíčka nahrazena zpětným ventilem s výstupem na hadici,ale už si nezpomínám jak měli vyřešeno mazání.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
U dvoutaktu by to asi byl s tím mazáním trochu problém. Ze čtyřtaktní sekačky by to mělo jít dobře. Pokud nebude vyběhaná, zajistí se nejen mazání, ale i stírání oleje celkem dostatečně. Neříkám že by to bylo na lakování, ale na nafouknutí kola nebo na plazmu proč ne Zvlášť když se zajistí filtrace a zachytávání oleje. Jen pořád nějak nevím kolik vzduchu může taková sekačka reálně dodat a s jakým tlakem. Na plazmu to chce hodně vzduchu, a i tlak bude muset být alespoň kolem 4-5 barů. Celkem by mě to zajímalo Vyřazených sekaček je všude mraky, a úpravy jsou potřeba jen minimální
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
nejakych 10bar by to malo davat
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Pro TerablikaTerablick píše:Především si maličko pleteš označení U vstupu je normálně písmenko P - je vidět ma jedné z fotek. Tam se připojuje tlak od čerpadla. Na výstup T se připojí beztlaková vracečka.
Spojení s dalším rozvaděčem je "oficiálně" možné pouze za předpokladu, že ten první v řadě bude mít speciální HPCO výstup (což pravděpodobně tvůj nemá, ale neviděl jsem ho - pošli foto nebo opiš štítek, ale pokud to je nějaký starší kus, na 99% ho nemá), na který napojíš vstup do toho druhého v řadě. Jiné spojení dvou rozvaděčů tak, aby fungoval každý zvlášť v podstatě není. Šlo by samozřejmě zapojit druhý rozvaděč na jeden z výstupů toho prvního (jakoby místo pístu, ideálně na poslední sekci v řadě, tedy nejblíže k výstupu T - vracečce, protože jinak bys nesměl používat ty další sekce za tou ke které připojíš další rozvaděč, aby nedocházelo k tlakové zátěži vracečky z toho přidaného rozvaděče - je to kapku složité, ale kdyžtak vysvětlím ), ale dojde tam k určitému ovlivnění funkce obou rozvaděčů a k určitým omezením jejich současného používání, a proto se to doporučuje pouze jako použití "buď a nebo" - buď používáš jen první, nebo jen druhej, ale ne oba současně - třeba například kdybys druhej rozvaděč používal na podkop, a ten první na ramena hydrauliky atd, tak se nestane že bys použil současně oba rozvaděče (nemělo by se to stát). Když budeš kopat, prostě si na tom prvním zajistíš páčku a pomocí druhého rozvaděče budeš kopat. Když budeš přejíždět, prvním si nadzvedneš ramena, nakladač atd, ale zase v tu chvíli nepoužíváš ten druhej rozvaděč. Nikdy by se ale neměly současně použít páčky na obou rozvaděčích. Ne že by to byl vysloveně "průšvih", ale není to dobré a může hrozit poškození těsnění, zaseknutí ventilu a podobně. Taky se tím samozřejmě připravíš o jednu sekci na prvním rozvaděči. Ale samozřejmě to lze udělat i pomocí rychlospojek, takže druhej rozvaděč zapojíš jen pokud ho budeš potřebovat používat. Je to spíš "nouzové" řešení, ale používá se to třeba u zetorů, kde je poměrně složité napojit se na tlak od čerpadla, protože je v převodovce včetně celého rozvodu i rozvaděče, a tak se pro připojení druhého rozvaděče nejčastěji používají právě zadní rychlospojky.
Tady mi píšeš že pro propojení dvou rozvaděčů musí ten první v řadě mít HPCO sehnal jsem na čelák dvou páčkový a má HPC je to ono ??? jestli ano co u toho prvního z výstupem T napojit nebo ucpat ...dík za odpověď...................
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
hlavni tlakovou vetev od cerpadla natahnes na tlak toho rozvadece na nakladac, HPCO vystup (tlakove zatizitelna zpatecka) natahnes na tlak druhyho rozvadece a z druhyho rozvadece svedes zpatecku klasicky do nadrze (jetli tam mas filtr, tak pres filtr) no a jeslti mas na tom HPCO rozvadeci zpatecku (ja ji tam mam - mam vlastne dve, jednu klasiku a pak jednu HPCO) a zatim mam oboje svedeny do nadrze (tu HPCO jsme mel ucpanou a hydraulika dusila motor - nevedel jsem, co to je, tak jsem to ucpal)
dík za odpověď
jen pro jistotu je to ono ?
takže skontrolovat jestli není HPC ucpané a z něho napojit ten druhý ovladač a od obou odpad tedy T napojit spět do nádrže ??
jen pro jistotu je to ono ?
takže skontrolovat jestli není HPC ucpané a z něho napojit ten druhý ovladač a od obou odpad tedy T napojit spět do nádrže ??
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Já to maličko všechno upřesním HPC a HPCO je totéž. Někdy se ten výstup značí třeba jen písmenem N nebo C, ale ne každé N je HPC Pokud tam je výslovně HPC, není třeba o tom složitě přemýšlet - je to ono Výstupy T jsou vždy beztlakové, a vždy se musí zapojit na obou rozvaděčích! Můžeš je samozřejmě Tčkem a podobně spojit do jednoho společného svodu do filtru/nádrže. HPC výstup se musí aktivovat. K tomu slouží speciální aktivační prvek ("zátka"). Ten může mít různé tvary a provedení, někdy se zašroubuje někam dovnitř některého výstupu, jindy je to přímo taková "přechodka" na kterou se rovnou připojí hadice (pak se šroubuje přímo do HPC výstupu), někdy je to zátka která má zespodu takovej výstupek, zkrátka liší se to typ od typu - podle rozvaděče, jak tvarem a provedením toho prvku, tak i jeho umístěním. Pokud ten aktivační prvek není v rozvaděče přítomen, výstup HPC není tlakový. Olej z něj sice nějakej jde, ale má volné spojení s kanálem T, takže netlakuje. Proto je možné výstup HPC zcela zaslepit (kovovou tlakovou zátkou! Ty plastové jsou jen převozní, a nelze je použít jako provozní) a rozvaděč použít jako úplně normální klasiku s vstupem P a výstupem T. Pokud je třeba připojit další rozvaděč, výstup HPC se otevře (na něj se napojí ten další rozvaděč), a dokoupí a instaluje se ten aktivační prvek. Tím se spojení kanálu HPC a kanálu T přeruší, a stanou se z nich dva zcela oddělené kanály. Kanálem T pak odchází jen beztlakový olej (prosak, vracečka z pístů atd), a kanálem HPC jde tlakový olej dál do okruhu (třeba dalšího rozvaděče). Oba (všechny v celém okruhu) výstupy T se musí nechat zapojené a svedené do filtru nebo nádrže. To na té fotce opravdu je tlakově zatížitelný výstup HPC, a je to ten prostřední dole s tou červenou zátkou. Protože v něm vidím zašroubované šroubení, je možné, že předchozí majitel už HPC výstup aktivoval. Pokud je novej, a šroubení jsi si tam dal až ty, pak bude na 99% potřeba dokoupit ten aktivační prvek, protože ten nebejvá standardně součástí rozvaděče (pokud si ho člověk nevyžádá při objednávce, nebo to není uvedeno v nabídce).
Terabliku díky za vyčerpávající odpověďTerablick píše:Já to maličko všechno upřesním HPC a HPCO je totéž. Někdy se ten výstup značí třeba jen písmenem N nebo C, ale ne každé N je HPC Pokud tam je výslovně HPC, není třeba o tom složitě přemýšlet - je to ono Výstupy T jsou vždy beztlakové, a vždy se musí zapojit na obou rozvaděčích! Můžeš je samozřejmě Tčkem a podobně spojit do jednoho společného svodu do filtru/nádrže. HPC výstup se musí aktivovat. K tomu slouží speciální aktivační prvek ("zátka"). Ten může mít různé tvary a provedení, někdy se zašroubuje někam dovnitř některého výstupu, jindy je to přímo taková "přechodka" na kterou se rovnou připojí hadice (pak se šroubuje přímo do HPC výstupu), někdy je to zátka která má zespodu takovej výstupek, zkrátka liší se to typ od typu - podle rozvaděče, jak tvarem a provedením toho prvku, tak i jeho umístěním. Pokud ten aktivační prvek není v rozvaděče přítomen, výstup HPC není tlakový. Olej z něj sice nějakej jde, ale má volné spojení s kanálem T, takže netlakuje. Proto je možné výstup HPC zcela zaslepit (kovovou tlakovou zátkou! Ty plastové jsou jen převozní, a nelze je použít jako provozní) a rozvaděč použít jako úplně normální klasiku s vstupem P a výstupem T. Pokud je třeba připojit další rozvaděč, výstup HPC se otevře (na něj se napojí ten další rozvaděč), a dokoupí a instaluje se ten aktivační prvek. Tím se spojení kanálu HPC a kanálu T přeruší, a stanou se z nich dva zcela oddělené kanály. Kanálem T pak odchází jen beztlakový olej (prosak, vracečka z pístů atd), a kanálem HPC jde tlakový olej dál do okruhu (třeba dalšího rozvaděče). Oba (všechny v celém okruhu) výstupy T se musí nechat zapojené a svedené do filtru nebo nádrže. To na té fotce opravdu je tlakově zatížitelný výstup HPC, a je to ten prostřední dole s tou červenou zátkou. Protože v něm vidím zašroubované šroubení, je možné, že předchozí majitel už HPC výstup aktivoval. Pokud je novej, a šroubení jsi si tam dal až ty, pak bude na 99% potřeba dokoupit ten aktivační prvek, protože ten nebejvá standardně součástí rozvaděče (pokud si ho člověk nevyžádá při objednávce, nebo to není uvedeno v nabídce).
ten rozvaděč je novej nepoužitej koupil jsem ho sice od nějakého šmelináře za 1400 kč ale šroubení na něm už bylo tak se uvidí
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
dobrej kup
rozvaděč už mám tak se pomalu pracuje na nakladači
jekl mám 60x30x3 snad to bude stačit samozřejmě to bude ještě vystužené ......nosníky ramen jsou vypáleny z 8 blotny to si myslím že bude stačit
do lžíce by mělo vlézt cca 200 - 250 kg
na otoč lžíce pístnici mám bude jen jedna středem ale na zvedání mi dvě chybí ne a ne na ně narazit aby byly dvě stejné ....
jekl mám 60x30x3 snad to bude stačit samozřejmě to bude ještě vystužené ......nosníky ramen jsou vypáleny z 8 blotny to si myslím že bude stačit
do lžíce by mělo vlézt cca 200 - 250 kg
na otoč lžíce pístnici mám bude jen jedna středem ale na zvedání mi dvě chybí ne a ne na ně narazit aby byly dvě stejné ....
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
na otoč lžíce pístnici mám bude jen jedna středem ale na zvedání mi dvě chybí ne a ne na ně narazit aby byly dvě stejné
koupil jsem tady na foru 2 stejny pistnice, uplne novy za 2500,-
nemas nejak rozkresleno, jak bude nakladac vypadat? taky planuju, uz mam nakresleno skoro vsechno na vypaleni, tak jsem zvedav
nechal jsi palit plazmou nebo laserem? na kolik to prislo?