ale tohle nemusi bejt pravda, kdyz budu mit celak na traktoru 1x2m tak potrebuju jinou silu na zvedani nez na jcb 4CXjiriSBS píše:To co píšu o ZBC platí v podstatě pro všechna čerpadla plnicí řízení ,mají nízký tlak(pro pracovní hydr.),malou litráž(rychlost pohybu prac.nástroje),i když objem na otáčku mají velký(Vg) a jsou konstrukčně slabší.
Pro nakládače a čelňáky se nehodí pro nízký tlak,tyto stroje potřebují tlak min 16MPa i to bývá často málo, kvůli trhací síle čelňáku a síle na lžici podkopu,na servočerpadla jsou jiné požadavky než na čerpadla pracovní hydr..Rychlost pohybu pístnice z úvratí do úvratí by se měla pohybovat okolo 2-3sek ve střední rychlostí otáček čerpadla(cca 1000ot/min),při této rychlostí nedochází k rázum při zastavení funkce,a v dorazu pístnice, rychlost zdvihu se dá ještě zvýšit v případě potřeby otáčkami motoru.Z této rychlostí a objemu pístnic se vypočte velikost čerpadla(Vg).
ty serva z auta maji 80-100MPa a kdyz ti to na podkopu zvedne traktor, tak nepotrebujes vetsi tlak...me treba tlakove to servocerpadlo staci, ale nestaci mi litrove, protoze ty pistnice chodi pomalu, ale jinak co jsem zkousel a testoval, tak mi to uz zveda traktor, nezli prepusti pojistovak...ale budu davat cerpadlo vetsi kvuli tomu prutoku