Marabu Traktor z FA

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Marabu Traktor z FA

#181 Nový příspěvek od Ondras83 »

jiriSBS píše:To co píšu o ZBC platí v podstatě pro všechna čerpadla plnicí řízení ,mají nízký tlak(pro pracovní hydr.),malou litráž(rychlost pohybu prac.nástroje),i když objem na otáčku mají velký(Vg) a jsou konstrukčně slabší.
Pro nakládače a čelňáky se nehodí pro nízký tlak,tyto stroje potřebují tlak min 16MPa i to bývá často málo, kvůli trhací síle čelňáku a síle na lžici podkopu,na servočerpadla jsou jiné požadavky než na čerpadla pracovní hydr..Rychlost pohybu pístnice z úvratí do úvratí by se měla pohybovat okolo 2-3sek ve střední rychlostí otáček čerpadla(cca 1000ot/min),při této rychlostí nedochází k rázum při zastavení funkce,a v dorazu pístnice, rychlost zdvihu se dá ještě zvýšit v případě potřeby otáčkami motoru.Z této rychlostí a objemu pístnic se vypočte velikost čerpadla(Vg).
ale tohle nemusi bejt pravda, kdyz budu mit celak na traktoru 1x2m tak potrebuju jinou silu na zvedani nez na jcb 4CX :)
ty serva z auta maji 80-100MPa a kdyz ti to na podkopu zvedne traktor, tak nepotrebujes vetsi tlak...me treba tlakove to servocerpadlo staci, ale nestaci mi litrove, protoze ty pistnice chodi pomalu, ale jinak co jsem zkousel a testoval, tak mi to uz zveda traktor, nezli prepusti pojistovak...ale budu davat cerpadlo vetsi kvuli tomu prutoku

marabu

#182 Nový příspěvek od marabu »

Ondras83 píše:
jiriSBS píše:To co píšu o ZBC platí v podstatě pro všechna čerpadla plnicí řízení ,mají nízký tlak(pro pracovní hydr.),malou litráž(rychlost pohybu prac.nástroje),i když objem na otáčku mají velký(Vg) a jsou konstrukčně slabší.
Pro nakládače a čelňáky se nehodí pro nízký tlak,tyto stroje potřebují tlak min 16MPa i to bývá často málo, kvůli trhací síle čelňáku a síle na lžici podkopu,na servočerpadla jsou jiné požadavky než na čerpadla pracovní hydr..Rychlost pohybu pístnice z úvratí do úvratí by se měla pohybovat okolo 2-3sek ve střední rychlostí otáček čerpadla(cca 1000ot/min),při této rychlostí nedochází k rázum při zastavení funkce,a v dorazu pístnice, rychlost zdvihu se dá ještě zvýšit v případě potřeby otáčkami motoru.Z této rychlostí a objemu pístnic se vypočte velikost čerpadla(Vg).
ale tohle nemusi bejt pravda, kdyz budu mit celak na traktoru 1x2m tak potrebuju jinou silu na zvedani nez na jcb 4CX :)
ty serva z auta maji 80-100MPa a kdyz ti to na podkopu zvedne traktor, tak nepotrebujes vetsi tlak...me treba tlakove to servocerpadlo staci, ale nestaci mi litrove, protoze ty pistnice chodi pomalu, ale jinak co jsem zkousel a testoval, tak mi to uz zveda traktor, nezli prepusti pojistovak...ale budu davat cerpadlo vetsi kvuli tomu prutoku
To je právě to.... jak píšeš že pístnice by měla projet svoji délku za 2-3 sec tak u mne je to así 7-8 sec i na podkop je to pomalu a nemá to sílu pořádně lžíci hrábnout do země .....jediné co nepoznám jestli to netáhne čerpadlo nebo to propustí ovladač ....
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

marabu

#183 Nový příspěvek od marabu »

jak se tu vkládá video ???

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#184 Nový příspěvek od Ondras83 »

musis to dat na youtube nebo jinou takovouhle stranku a pak sem dat odkaz

marabu

#185 Nový příspěvek od marabu »

víte někdo něco o tomhle čerpadle ???

Obrázek
image hosting sites

Obrázek
image free hosting

Obrázek
photo upload

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#186 Nový příspěvek od Terablick »

marabu píše:jak se tu vkládá video ???
Nahraj na Youtube a zkopíruj odkaz (umaž na začátku odkazu písmeno s z https://..... (bude tam jen http://....) aby to fungovalo, a pak to vlož mezi značky Youtube :)

Ten tlak změř na "slepo". Vezmi třeba kulovej trojcestnej ventil pokud máš, a na jeden výstup napoj manometr. Pak nastartuj, trochu přidej plyn a krátce přepni ventil aby šel tlak do manometru a odečti hodnotu. Nezapomeň, že čerpadlo dá reálně mnohem víc než je tlak nastavenej na rozvaděči, tak aby ten manometr zvládl alespoň 250 barů :) Měření musí proběhnout rychle - max. několik vteřin. Dobré by bylo vložit před měřák ještě přetlakovej ventil s předem známou hodnotou nastavení, ale počítám, že nemáš šuplíky plné kohoutů a ventilů :) Pokud naměříš alespoň 150 barů, změř pak jako dlaší krok tlak na výstupu z rozvaděče. Pokud bude cca stejnej, je chyba v konstrukci nebo volbě pístů, pokud bude tlak výrazně nižší, jde o závadu v okruhu :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

marabu

#187 Nový příspěvek od marabu »

zkožka videa jestli jsem to udělal dobře
[Youtube]http://youtu.be/fqLqtEzGOjE[/Youtube]
http://youtu.be/fqLqtEzGOjE

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#188 Nový příspěvek od pinkygsx »

zatím máš to video označené jako soukromé, musíš ho dát jako veřejné pak ho uvidíme i my

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#189 Nový příspěvek od Terablick »

Tak tak. Na Youtube se po přihlášení dostaň do správce videí a dej to video zveřejnit :)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

marabu

#190 Nový příspěvek od marabu »

Terablick píše:Tak tak. Na Youtube se po přihlášení dostaň do správce videí a dej to video zveřejnit :)
tak jsem to přepl na veřejné snad to pojede všem

marabu

#191 Nový příspěvek od marabu »

To čerpadlo jsem napojil a jede moje postřehy :

jestli to mohu porovnat tak podle čerpadla z posilovače to má asi dvojnásobný průtok možná i více tohle čerpadlo je velmi závislé na otáčkách motoru ideal se mi zdál tak při 2000 rpm což ten pvodní jel pořád stejně v jákých koliv otáčkách

co mi dost vadí je že dělá strašný randál hukot to z posilovače nebylo slyšet ...jak to bude se sílou tlaku to se uvidí až s tím rýpnu do země možná k večeru jak zapdne trochu slunce v tom pařáku se nechce ani dejchat

ještě musím vyřešit nějaké to automatické zvedání otáček... ted jsem to vyřešil u pedálu zasunutím podložky u lanka ale pořád jet na 2000-2500 to asi taky není dobré traktor by se asi brzi přehříval má někfdo nějaké nápady ????

Jarda-k

#192 Nový příspěvek od Jarda-k »

Ale nepřehříval... :)
Já takhle sekám při 2500 rpm třeba 1,5 hodiny v horku a motor se v pohodě uchladí. Jen je třeba tam dát výkonnější ventilátor.

marabu

#193 Nový příspěvek od marabu »

Jarda-k píše:Ale nepřehříval... :)
Já takhle sekám při 2500 rpm třeba 1,5 hodiny v horku a motor se v pohodě uchladí. Jen je třeba tam dát výkonnější ventilátor.

tak to bude asi jediná možnost bud větší nebo ještě jeden , mám pořád ventilátor zapnutej a i v zimě pří odklízení sněhu kdy jsou teploty pod nulou se mi to za půl hodiny přehřálo a to mam vykuchanej termostat , mám spíš obavy jestli jsem dobře zapojil hadice je tam ohřev sacího a karbce a jedna záslepka ,zdá se mi že je někde špatný obtok proto se to rychle zahřeje

harijaro

#194 Nový příspěvek od harijaro »

to bude tým vykuchaným termostatom. ja som mal asi 15 rokov dozadu tento problém na tragači so žiguláckym motorom.tam je vetrák na vodnej pumpe a točí sa furt + k tomu som mal z venku pred chladičom ešte vetrák z fiata brava aby to nejak uchladilo. po namontovaní nového termostatu to bez problemov uchladí pôvodný vetrák aj v 30° hicoch

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#195 Nový příspěvek od Terablick »

marabu píše:
Terablick píše:Tak tak. Na Youtube se po přihlášení dostaň do správce videí a dej to video zveřejnit :)
tak jsem to přepl na veřejné snad to pojede všem
Jede :) Akorát ten odkaz byl taky špatně, takže vkládám správně (když dáš tenhle příspěvek citovat, uvidíš jak to je udělané) :)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“