Kríženec

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
zde

Re: Kríženec

#166 Nový příspěvek od zde »

kopr píše::shock: takový pěkný kopečky to tady nemame at koukam jak koukam 8) supr fotky 8)

to mame iba my :friends:

sferos

#167 Nový příspěvek od sferos »

zde píše:
kopr píše::shock: takový pěkný kopečky to tady nemame at koukam jak koukam 8) supr fotky 8)

to mame iba my :friends:
Tak to je asi hlavný dôvod prečo ma to baví. Aj keď sa narobíš, tak ti to pohľad na hory zaplatí.
zdeněk 1 píše:pěkné fotky 8) taky tam máte samou rovinu :smich: jako tady. Náklad pořádný a most slouží zároven jako míra kolik se veze - projedu nebo neprojedu :zapomel:
Prv som občas prebehol váš kraj keď som chodil do Holíča. Buď cez Hodonín, alebo cez Skalicu na Strážnicu a vždy som si zmenil prechod späť. Z Blatnice cez vás na Myjavu, potom cez Květnu na Moravské Lieskove, alebo Starý Hrozenkov , alebo cez Bojkovice Rokytnicu a rovno domov. To boli najkrajšie cesty a ešte mi zato platili.

sferos

#168 Nový příspěvek od sferos »

Tak špeciálne pre Vladimíra a Romana, moja záhrada ani zďaleka nemôže konkurovať Vaším vyhrievaním záhonom. Priesmyk je priesmyk. Slnko neskoro vychodí a skoro zapadá a okolo rieky je prievan ako v komíne. Už sa aj zemiačky tlačia spod hliny. Za chvíľu bude roboty až až. Preto musím stíhať chystať drevo a medzi tým ostatne ...

Obrázek
upload pictures

Obrázek
free image hosting

Obrázek
picture hosting

Tráva rastie ako divá, jednoducho nestíham. Ale v lete milujem aj chládok na záhrade, preto sú stromy sadené tak ako sú a kríky okolo plotu.

Obrázek
upload pictures

Obrázek
adult upload image

Ale všetko sa to lesom začína a lesom končí. Preto ho musím udržať v odstupe, inak by som ho mal za pár rokov v záhrade. Takže pekne vykosiť aj za záhradou v lese a na druhej strane pri rieke.

Obrázek
upload pictures

Obrázek
adult upload image

Obrázek
picture hosting

A toto je daň za kosenie. Síce nie je to za jeden krát kosenia, ale dnes viko hlavy ostalo v malinčí.

Obrázek
upload pictures

Vladimír2

#169 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...někdo žije na horách , jiný v nížině .Každý kraj má svoje kouzlo... a ta Tvoje zahrada určitě
může konkurovat těm našim z rovinné Hané.Všechno máš krásně ošetřené , tak na co ta skromnost.
Jen ta úroda bude o pár dní později. 8) 8) 8)
Jen ta tráva roste asi všude stejně :smich:

Roman
Kontaktovat uživatele:

#170 Nový příspěvek od Roman »

Tak tak Vladimir to vystihl přesně 8) 8) 8)
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

traktorfanda

#171 Nový příspěvek od traktorfanda »

Máš to tam parádní 8) 8) 8) i když v zimě asi náročný.

sferos

#172 Nový příspěvek od sferos »

Zemiaky padli, ale zelina nie.

Obrázek

Posledne vlečky dreva sú doma.

Obrázek

Obrázek

Vladimír2

#173 Nový příspěvek od Vladimír2 »

..dlouho jsi tu nebyl . Žiješ ? Myslím ,že určitě a tak Ti přeji vše nej , nej k narozeninám... :pivo: :pivo:

miňo

#174 Nový příspěvek od miňo »

Pekné pohraničie 8) , príroda krásna :) . Nejaké nové foto? či už si zazimovaný?

sferos

#175 Nový příspěvek od sferos »

Vladimír2 píše:..dlouho jsi tu nebyl . Žiješ ? Mylím ,že určitě a tak Ti přeji vše nej , nej k narozeninám... :pivo: :pivo:
Veľmi pekne ďakujem.
miňo píše:Pekné pohraničie 8) , príroda krásna :) . Nejaké nové foto? či už si zazimovaný?
Traktor je zazimovaní, akumulátor v garáži, jediná práca na traktore cez zimu - dobíjať akumulátor, neni penez.
Prace budú pokračovať až v jarných mesiacoch.

paja52

#176 Nový příspěvek od paja52 »

Traktor je zazimovaní, akumulátor v garáži, jediná práca na traktore cez zimu - dobíjať akumulátor, neni penez.
Prace budú pokračovať až v jarných mesiacoch.
Ahoj Františku, tak tomu rozumím. Už snad dva roky udržuju baterku přes zimu ve sklepě, která mě tehdy ke konci zimy i přes nabíjení nechala ráno opakovaně ve štychu a nenastartovala v mrazu 1,9 DCíčko V RychloKvasce už slouží druhou sezónu bez nutnosti nabíjení mimo traktor a doufám že vydrží i další. Ještě chci k tomu splynovači. Jedna firma, vypadaj téměř stejně ale stejný nejsou. Já, jak jsem viděl ten úplně první obrázek s tou kabeláží a s tím řízeným škrtícím ventilem tak jsem do toho napřed nechtěl jít ale pak koukám že si koupil jiný a tam už jsem našel ten podtlakový volnoběžný ventil a to je moje parketa. Plyn je sice čím dál tím dražší ale stále je o polovinu levnější než benzín. Snad se mu to podaří zprovoznit. Ahoj!
Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

sferos

#177 Nový příspěvek od sferos »

Ahoj, ja som všetko nachystal, prerobil hadice, upravil holender na sacom potrubí a nemohol som sa s ním nijako dohovoriť. Nakoniec išiel pekne krásne na povaľ do môjho skladu náhradných dielov.
Tento typ splynovača čo mám ja, po zapnutí zapaľovania najprv na chvíľu zapne plynový ventil a pustí prvú dávku plynu do motora, tak ako si písal tlačítko, ktorým pustíš prvú dávku pri štarte. Pokiaľ hneď neštartuješ, tak je plyn odstavený. Ako náhle pri štarte dostane skrinka impulzy od zapaľovania znovu zapne hlavný elektromagnetický plynový ventil a otvorí prívod plynu el. ventil na splynovači. Preto sú zapojené paralelne. Ako náhle motor scípne , tak absencia impulzov od zapaľovania odstavia plyn. Jediná vec prečo som ho chcel vymeniť je utrhnutá odkalovacia skrutka, ktorú som zatiaľ nezohnal. A na tomto type, ako máš aj Ty, je iná skrutka. Bol v šrote a zobral som ho bez platenia, tak som ho chcel celý nahodiť. Keď som ho bral z auta, ešte v ňom bolo hodne plynu.
Na mojom splynovači musí biť ventil pri chode motora pod prúdom. Ked vytiahneš konektor, motor okamžite zhasne.

Traktor stojí celu zimu v svojej búde v záhrade ma nemrznúcu zmes, ale baterku vyberám vždy na zimu. Posledná 55 Ah. mi vydržala 7 rokov, ešte držala, ale dal mi syn 88 Ah, ktorú vymenil kvôli tomu, že sa mu vybila a neveril jej, pravdepodobne mal niečo zapnuté v aute. Je dvojročná, po nabití drží bez problémov.

Vladimír2

#178 Nový příspěvek od Vladimír2 »

sferos píše:
Traktor stojí celu zimu v svojej búde v záhrade ...
...jak to můžeš vydržet ,celou zimu se nesvézt traktorem. To bych nedokázal...

sferos

#179 Nový příspěvek od sferos »

Vladimír2 píše: ...jak to můžeš vydržet ,celou zimu se nesvézt traktorem. To bych nedokázal...
Jo hochu, potom si na jar ako nadržaný milenec. :D :smich: :smich:

paja52

#180 Nový příspěvek od paja52 »

Ahoj, tyto splynovače jsou určeny pro montáž na motory řízené palubním počítačem a ty k tomu budeš mít nějakou krabičku která ty základní funkce imituje. To znamená stejně jako když zapneš klíček u jakékoli stříkačky nejdříve běží asi dvě vteřiny palivové čerpadlo a tak zajistí tlak paliva v soustavě a teprve když dostane počítač informaci třeba od snímače otáček motoru nebo indukční cívky,otevře ten ventil na splynovači. Já bych asi zapojil ten hlavní plyn. elektroventil přímo na patnáctku ze spínací skříňky ale pokud máš za krabičkou ještě relátko, tak to by ty dvě cívky mělo utáhnout
sferos píše: Jo hochu, potom si na jar ako nadržaný milenec. :D :smich: :smich:
JJ, co se dá dělat ale mám to úplně stejně. Servus!
Jj, pořád se něco děje.

http://youtu.be/6xRw4jJ6CMM

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“