Marián píše:Jednomu nerozumiem, bydlisko mas Strasnice, ale na fotkach vidim nejaku dedinku, les...to asi nebude Praha 10, ze. Alebo mas traktor na chalupe?
pavel601 píše:............. bingo !..........
Na všechny choulostivé otázky Ti odpoví můj tiskový mluvčí. Má to velkou výhodu. Já bych se tady zapovídal u klávesnice nejmíň hodinu bych tady datloval než bych popsal jak tu je krásně, kde to je, co to je za kapličku, jak se jmenuje ten hrad na horizontu, kolik máme ve vsi traktůrků a kolik traktorů a kolik z nich je organizovaných a a a bla bla bla. Prostě je to taková naše malá, krásná, vesnička středisková u Týna nad Vltavou, je nám tady blaze a máme tady chalupu. Kdepak Pavlik601,ten to má zmáklé,vysvětlí to jedním slovem a Vy jste na tom stejně jako když to já popisuju hodinu.
Pájo ...... ja som si " dovolil " odpovedať , lebo ja to mám tiež tak .... akurát , že som od jari už len doma - na chalupe som bol letos len jedenkrát ... no - zdravie mi nedovolí a tak som sklamaný, že som na penzi a nemožem nič robiť .....
Ahoj Pavliku, doufám že jsi to špatně nepochopil a že věříš, že jsem to myslel v legraci. Hlavně to měla být poklona zato, že máš takový přehled. Já už mám takový možná zvláštní způsob humoru a často se mi stává že jak mi to přijde na jazyk tak to napíšu i když mě to stojí spoustu času jelikož píšu jako datel a pořád mi někdo schovává písmenka a doufám že to není ten němec. No a ta technika mě taky moc neposlouchá hlavně vkládání fotek a ze všeho nejvíc jejich otevírání. Někdy se to celkem dá a jindy to trvá dlouhé minuty. No nic chlape drž sa a jak budu doma a bude víc času napíšu SZ .
Ahoj
Ahoj Pájo obdivuji tvoje nápady, šikovnost.Prohlédl jsem si tvůj traktůrek RYCHLOKVAŠKU a myslím si že je to velice pěkný stroj .Líbí se mi velice ta maska .Ty oblé tvary a konečné úpravy té masky.Fakt moc pěkné.Nakoukal jsem i videa z vaší vyjížďky s vnoučkama je z toho cítit ta správná pohoda .Přeji mnoho zdraví a dostatek nápadů Jirka
brichatec píše:Ahoj Pájo obdivuji tvoje nápady, šikovnost.Prohlédl jsem si tvůj traktůrek RYCHLOKVAŠKU a myslím si že je to velice pěkný stroj .Líbí se mi velice ta maska .Ty oblé tvary a konečné úpravy té masky.Fakt moc pěkné.Nakoukal jsem i videa z vaší vyjížďky s vnoučkama je z toho cítit ta správná pohoda .Přeji mnoho zdraví a dostatek nápadů Jirka
Ahoj Jirko.
Děkuji za krásné hodnocení ale nejdříve se musím omluvit. Sice jsem tu několikrát byl ale nevšiml jsem si pohybu na mém vláknu. Jo nápadů mám spoustu ale od nápadu tomu dát tu pravou podobu, to už je horší.Takže i já Tobě a všem tvým blízkým přeji hodně zdraví, ať se ti daří a přemýšlej nad vložením svého stroje na toto fórum.Určitě mu to tady bude slušet.
Zdraví Pavel!
Vladimír2 píše:...nebyly by obrázky nebo video z nějakých zimních radovánek?
Ahoj Vladimíre
…teda normálně mě přivádíš do rozpaků.
Možná že bych si vzpomněl ale z toho kouká minimálně žlutá a k tomu ještě před jedenadvacátou hodinou? Ne ne, z toho nic nebude. Ale můžu slíbit že když se zadaří, tak dám vědět.
Vladimír2 píše: já tedy nevím na co myslíš Ty ,ale já měl na mysli nějaké hrnutí sněhu ,nebo školu smyku...
Já Ti rozumím ale abych Ti mohl odpovědět tak musím vědět a když nevím tak to musím nějak okecat.
Dobrá pokusím se o reparát.
Chalupa je zazimovaná a v ni RychloKvaska spí jak medvěd brtník. No a tady ve velkoměstě když je jeden stupeň pod nulou a k tomu napadnou dva cm sněhu, tak přijede firma která s tím má tři pr (pardon, chtěl jsem napsat šest půlek starostí) a na nás je abychom to zaplatili. Takže hrnutí sněhu nepřipadá v úvahu ale smýkání mě baví a nikdy nevynechám jedinou možnost abych se nesklouzl, i když mám s traktůrkem a s tou troškou dříví v zádech vždycky trochu strach. Na poslední dvě jízdy v loňském roce jsem si půjčil od souseda trošku větší jednoosák. I s ojí to má čtyři metry, osa je skoro uprostřed a odhadem minimálně 250kg. Takže už cestou do lesa mě vozejk trošku nadlehčoval a dokonce i utekl ze závěsu. Samozřejmě že kolík nebyl zajištěn.
Všechno dobře dopadlo, dříví je doma a já se těším na jaro až zase budeme jezdit na chalupu a budu se moci věnovat svému koníčku.
Zdravím!
Léto nám pomalu končí a tak popíšu těch pár věcí,které se mi podařilo dodělat na mém stroji.
Hned na začátku jara jsem potřeboval vozík, k odvozu původního kamenného oplocení pozemku chalupy a na stavbu nového nebyl čas. Vevařil jsem tedy do rámu původního vozíku, zadní nápravu ze Seata Marbelo a vozík si svojí práci opět odvedl. Později, když už byl pozemek opět oplocen a mě už ta zedničina lezla krkem a i když už přestalo lejt ale zase byla ta horka, tak jsem se zavřel do garáže a začal jsem realizovat provozní brzdu na přívěs, kterou jsem měl již v hlavě od doby, kdy Bastardtraktor v sekci brzdy založil téma elektrické brzdy (něco jsem tam o nich napsal ale téma jsem už nenašel). Řekl bych že konstrukce je jednoduchá a dle prvních testů jsem absolutně spokojen.
A když už mi to tak pěkně šlo, a protože mě už nebavilo při každém zastavení vypínat motor aby mi RychloKvaska neodjela, jsem se konečně pustil do ruční brzdy.
V souvislosti s ni, též plynová nádrž má taky již snad své trvalé místo.