Slávia 4x2

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Vladimír2

Re: Slávia 4x2

#16 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...jen si nemysli , že nejsi sledovaný. Chce to jen něčím zaujmout , aby byl důvod něco napsat...

MOTOPF62

#17 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Měl by dotaz na Vás,na fotu je vyfoceno vstřikovací čerpadlo z motoru 2S100K Slávia.Tyto vs.čerpadla už se neopravují a čerpadlář je nechce vidět.V červeném kroužku je místo kde mi z místa při chodu motoru prosakuje nafta (nejde zas o velký únik).A ptám se zda opravit (či jde)nebo ignorovat,koupě této věci je dost problém,když natrefím je pozdě,motor prodávají-jenom celý.Mě štve :vztek: když mi něco teče nebo prosakuje tak by rád tuto závadu nějakým způsobem vyřešil,díky za názory ať jsou jaké koly.Obrázek...v místě kde je oválný otvor

MOTOPF62

#18 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Čekal jsem čekal :smich: Nic,dnes jsem dělal vodní pumpu,no spíš vyndal a až bude jiná nastane výměna za dobrou,vrtulka je už dost opotřebovaná,no za 9 let má nárok a vjakém stavu byla když předchozí majitel jí dával nevím.ObrázekObrázek....než jsem jí vyndal to byla piplačka :pistol:

MOTOPF62

#19 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Potřebuji radu přátelé traktorů,u motoru na traktoru jedná se o druhý válec,po sejmutí výfukového potrubí jsem zjistil že na stěnách zbě.potrubí je docela dost karbonu (asi karbon)když jsem sáhl na to a přičichl připadalo mi že jde o spálený olej(nevím jak odborně toto napsat nejsem mechanik)jde o netěsnost kroužků?Nebo špatný vstřik,Poradí někdo díky

MOTOPF62

#20 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Dnes jsem zjišťoval stav žhavících svíček na traktoru co mám,levá na obrázku je vadná :'( jsou ze staré AVIE 21 myslím.Obrázek

Vladimír2

#21 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...vidím , že jsi se s vervou pustil do zkoumání svého stroje .Nevím jestli Tě moje rady uspokojí . Ad vstřik . čerpadlo: Drobné úniky bych neřešil ,všechny motory , které jsem viděl , někde vlhly . Je to dané stářím a konstrukcí. Ad vodní pumpa : Nic jí není ,jen trocha oxidace hliníku .Je stejná z Š 1202 , 1203 . Ad žhaviče : To je jiná , ty by měly být v naprostém pořádku k vůli startování , takže vadný vyměnit .

DanculSK

#22 Nový příspěvek od DanculSK »

MOTOPF62 píše:Čekal jsem čekal :smich: Nic,dnes jsem dělal vodní pumpu,no spíš vyndal a až bude jiná nastane výměna za dobrou,vrtulka je už dost opotřebovaná,no za 9 let má nárok a vjakém stavu byla když předchozí majitel jí dával nevím.ObrázekObrázek....než jsem jí vyndal to byla piplačka :pistol:
vrtulka je v celkom dobrom stave :friends:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

MOTOPF62

#23 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Vladimír2 píše:...vidím , že jsi se s vervou pustil do zkoumání svého stroje .Nevím jestli Tě moje rady uspokojí . Ad vstřik . čerpadlo: Drobné úniky bych neřešil ,všechny motory , které jsem viděl , někde vlhly . Je to dané stářím a konstrukcí. Ad vodní pumpa : Nic jí není ,jen trocha oxidace hliníku .Je stejná z Š 1202 , 1203 . Ad žhaviče : To je jiná , ty by měly být v naprostém pořádku k vůli startování , takže vadný vyměnit .
Ahoj Vladimíre,tvá rada mi pomohla protože shodou okolností jsem potkal včera kamaráda,kterého jsem dlouho neviděl.On je taky vysloužilí traktorista a dříve když mu ještě zdraví sloužilo miloval motory.Tak jsme pokecali o všem možném a přišla i řeč na zmiňované motory mého typu,také mi říkal skoro stejnou větu co ty.Děkuji za tvou reakci i ostatní reakce.Tuto věc podle rad druhých budu ignorovat vždyť moto je nějaký pátek starý a nebyl vyráběn jako motory Honda. :friends:

Vladimír2

#24 Nový příspěvek od Vladimír2 »

MOTOPF62 píše:Potřebuji radu přátelé traktorů,u motoru na traktoru jedná se o druhý válec,po sejmutí výfukového potrubí jsem zjistil že na stěnách zbě.potrubí je docela dost karbonu (asi karbon)když jsem sáhl na to a přičichl připadalo mi že jde o spálený olej(nevím jak odborně toto napsat nejsem mechanik)jde o netěsnost kroužků?Nebo špatný vstřik,Poradí někdo díky
...ten karbon ponejvíce souvisí s provozní teplotou motoru , která se u těchto velice těžko udržuje . Kdybys si s tím chtěl hodně pohrát ,tak by bylo nejlepší změřit tlaky . Pokud by nebyly výrazně rozdílné , tak nechat být. ..

MOTOPF62

#25 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Kód: Vybrat vše

.....Tlaky mi byli také doporučeny změřit,nechám je změřit ať mám na duši klid a vědět jak motor na tom je není na škodu,akorát nemám polepšovnu jako ty Vladimíre,díky za Tvou radu cením si jí  :ano:  :friends: 

MOTOPF62

#26 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

ObrázekDnes mi přišla od vitexe vodní pumpa :wink: na 1202-1203 a pumpa vypadá lepší než původní,dám jí noví ložiska a těsnění a zase poběží díky vitex :friends:

MOTOPF62

#27 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Dnes proběhla rozborka vodní pumpy.....Obrázek......potom řádná očista.Teď koupit ložisko zavřené 6201 ZKL a můžu skládat.......Obrázek

vitex

#28 Nový příspěvek od vitex »

Ať se daří. 8)

MOTOPF62

#29 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

vitex píše:Ať se daří. 8)
Díky Víťo

MOTOPF62

#30 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Všem traktoristům i ostatním příznivcům různých strojů přeji v roce 2015 hodně zdraví , štěstí i ostatní přání,úspěchy při vylepšování Vašich strojů. :ejchuchu: :juuuu:

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“