Slávia 4x2
Re: Slávia 4x2
...jen si nemysli , že nejsi sledovaný. Chce to jen něčím zaujmout , aby byl důvod něco napsat...
Měl by dotaz na Vás,na fotu je vyfoceno vstřikovací čerpadlo z motoru 2S100K Slávia.Tyto vs.čerpadla už se neopravují a čerpadlář je nechce vidět.V červeném kroužku je místo kde mi z místa při chodu motoru prosakuje nafta (nejde zas o velký únik).A ptám se zda opravit (či jde)nebo ignorovat,koupě této věci je dost problém,když natrefím je pozdě,motor prodávají-jenom celý.Mě štve když mi něco teče nebo prosakuje tak by rád tuto závadu nějakým způsobem vyřešil,díky za názory ať jsou jaké koly....v místě kde je oválný otvor
Potřebuji radu přátelé traktorů,u motoru na traktoru jedná se o druhý válec,po sejmutí výfukového potrubí jsem zjistil že na stěnách zbě.potrubí je docela dost karbonu (asi karbon)když jsem sáhl na to a přičichl připadalo mi že jde o spálený olej(nevím jak odborně toto napsat nejsem mechanik)jde o netěsnost kroužků?Nebo špatný vstřik,Poradí někdo díky
...vidím , že jsi se s vervou pustil do zkoumání svého stroje .Nevím jestli Tě moje rady uspokojí . Ad vstřik . čerpadlo: Drobné úniky bych neřešil ,všechny motory , které jsem viděl , někde vlhly . Je to dané stářím a konstrukcí. Ad vodní pumpa : Nic jí není ,jen trocha oxidace hliníku .Je stejná z Š 1202 , 1203 . Ad žhaviče : To je jiná , ty by měly být v naprostém pořádku k vůli startování , takže vadný vyměnit .
vrtulka je v celkom dobrom stave
Ahoj Vladimíre,tvá rada mi pomohla protože shodou okolností jsem potkal včera kamaráda,kterého jsem dlouho neviděl.On je taky vysloužilí traktorista a dříve když mu ještě zdraví sloužilo miloval motory.Tak jsme pokecali o všem možném a přišla i řeč na zmiňované motory mého typu,také mi říkal skoro stejnou větu co ty.Děkuji za tvou reakci i ostatní reakce.Tuto věc podle rad druhých budu ignorovat vždyť moto je nějaký pátek starý a nebyl vyráběn jako motory Honda.Vladimír2 píše:...vidím , že jsi se s vervou pustil do zkoumání svého stroje .Nevím jestli Tě moje rady uspokojí . Ad vstřik . čerpadlo: Drobné úniky bych neřešil ,všechny motory , které jsem viděl , někde vlhly . Je to dané stářím a konstrukcí. Ad vodní pumpa : Nic jí není ,jen trocha oxidace hliníku .Je stejná z Š 1202 , 1203 . Ad žhaviče : To je jiná , ty by měly být v naprostém pořádku k vůli startování , takže vadný vyměnit .
...ten karbon ponejvíce souvisí s provozní teplotou motoru , která se u těchto velice těžko udržuje . Kdybys si s tím chtěl hodně pohrát ,tak by bylo nejlepší změřit tlaky . Pokud by nebyly výrazně rozdílné , tak nechat být. ..MOTOPF62 píše:Potřebuji radu přátelé traktorů,u motoru na traktoru jedná se o druhý válec,po sejmutí výfukového potrubí jsem zjistil že na stěnách zbě.potrubí je docela dost karbonu (asi karbon)když jsem sáhl na to a přičichl připadalo mi že jde o spálený olej(nevím jak odborně toto napsat nejsem mechanik)jde o netěsnost kroužků?Nebo špatný vstřik,Poradí někdo díky
Kód: Vybrat vše
.....Tlaky mi byli také doporučeny změřit,nechám je změřit ať mám na duši klid a vědět jak motor na tom je není na škodu,akorát nemám polepšovnu jako ty Vladimíre,díky za Tvou radu cením si jí :ano: :friends:
Ať se daří.
Díky Víťovitex píše:Ať se daří.
Všem traktoristům i ostatním příznivcům různých strojů přeji v roce 2015 hodně zdraví , štěstí i ostatní přání,úspěchy při vylepšování Vašich strojů.