Marabu Traktor z FA

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
marabu

Re: Marabu Traktor z FA

#106 Nový příspěvek od marabu »

před chvíli mi syn dovezl čep na kyvku pčední nápravy .. Obrázek... ted už jen vyřešit to napojení na kola a muže se svařovat ....
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#107 Nový příspěvek od Atlan »

No tie plochace na bokoch sa mi zdaju tenke to sa raz dva vybije ;)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

marabu

#108 Nový příspěvek od marabu »

Atlan píše:No tie plochace na bokoch sa mi zdaju tenke to sa raz dva vybije ;)
plocháče jsou z 8mm blotny tak nevím snad to bude stačit a když vezmu v uvahu že ted mi přední náprava drží nahoře na lumičích 2x6 mm šroub a dole čep který je na 3mm plechu ...????... ale uvidím ještě to není poskládané možná to zesílím

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#109 Nový příspěvek od Atlan »

No ja tam mam plech ale navaril som este 2 cm hrube podlozky :)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Jarda-k

#110 Nový příspěvek od Jarda-k »

Jj osmička páskovina není nic moc na středovej čep. Na svým traktůrku jsem to udělal z 15tky páskoviny a pro čep jsem tam navařil ještě oka.
Navíc mi ta páskovina tu nápravu ještě vede, takže je čep míň namáhanej.

Obrázek

marabu

#111 Nový příspěvek od marabu »

včera jsem udělal na upravu terénu malou radličku opravdu dobrej pomocník ale v budoucnu to předělám na předek jelokož při potřebě hlouběji zarít to odlechčuje kola a pak to prokluzuje .. Obrázek.. Obrázek..

peter bendr

#112 Nový příspěvek od peter bendr »

aku ma hrubku ten plech na radlici ? 8)

marabu

#113 Nový příspěvek od marabu »

peter bendr píše:aku ma hrubku ten plech na radlici ? 8)
asi 12 nebo 14 mm

peter bendr

#114 Nový příspěvek od peter bendr »

tak to je slušna hrubka 8)

irka

#115 Nový příspěvek od irka »

chci se zeptat jak vysoko mas motor.treba od zeme po spodek vany.Predelavam traktorek,puvodne jawa 175 a ted favo,bohuzel me ram nepusti dolu tak to budu mit asi dost na vysoko.a taky jakou mas sirku.jinak si to postavil pekne.

marabu

#116 Nový příspěvek od marabu »

irka píše:chci se zeptat jak vysoko mas motor.treba od zeme po spodek vany.Predelavam traktorek,puvodne jawa 175 a ted favo,bohuzel me ram nepusti dolu tak to budu mit asi dost na vysoko.a taky jakou mas sirku.jinak si to postavil pekne.
díky za pochvalu
pokud si dobře pamatuji tak vana je od země asi 32 cm ale pokud nezapomenu tak to změřím přesně a držím palce při stavbě .....

jiriSBS

#117 Nový příspěvek od jiriSBS »

Sleduji jak tady vyrábite uchycení nápravy,materiály síly 8,15mm je málo nejlépe 20mm to je konstrukce tak na nosnost 15tun.Mám na traktůrku přední nápravu vyrobenou z 2mm plechu a držák nápravy ze 4mm plechu ,vyrobil jsem ji v roce 1980 je neustále v provozu bez problému přežila pád z metrové vyšky(tlak na př.nápravu je přes 300kg).Nejen materiály síly 10mm mají unosnost , ale i materiály o poloviční síle, pokud se zprofilují ,postaví se do prostoru ,čepy se otáčejí v pouzdrech a ne v držacích,mají větší pevnost než neuvažené konstrukce z materiálu o síle 15mm.Nikoho nekritizují ,ale je to podnět k zamyšlení,že se to dá dělat i jinak,

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#118 Nový příspěvek od Atlan »

Pevnostne to vydrzi len za rok bude v tom 10mm plechu ovalna diera a naprava sa bude kyvat do stran, My robime veci na furt nie na dva roky ako je zvykom v dnesnej dobe :)

Nech si necha 10mm plech ale nech to zosilni napr ako je na fotke
Obrázek,
proste to ulozenie skrutky aby sa tak lahko nevybilo, navyse na fotke vidno vystuhu aby sa to neohlo dozadu :) (ak by niekto strafil peň v lese)

jiriSBS

#119 Nový příspěvek od jiriSBS »

Vy to dělate na více než dva roky, já to udělal jenom na 23let,s nepoměrně tenčích materiálu.Čep se nemůže vymačkat v 10 materiálu ,pokud má správne montážní vůle a neotáčí se v držáku ale v pouzdře,když je čep fixován k držáku, nemůže se vymačkat za rok,pokud se vymačká tak to svědčí o špatné konstrukci.Nechci dělat chytrého ,ale nějakou praxi v tomto už mám a názor ,že nejslabší konstrukční prvek je 50 viknl nebo účko jsem slyšel více než 1000x. Praxe však ukazuje něco jiného a to ,že mnohdy prostorově vyrobený díl z relativně tenkých materiálu je pevnější a pružnější, než díl vyrobený ze silných materiálu, nelogické konstrukce.Už dlouho se zajímám o konstrukce strojů,každý nový stroj v práci prohlížím jak je konstruován,nové a zajimavé konstrukční uzly sledují jakou mají životnost ,člověk se musí neustále učit nejde to dělat jak před 50 léty jsou nové materiály a technologie.Nejde porovnávat hobby výrobky s profi, to si musí každý uvědomit.

Jarda-k

#120 Nový příspěvek od Jarda-k »

Možná u nějaký motokáry nebo podobnýho stroje má smysl koukat na každý dekagram váhy, ale u traktoru je každý kilo navíc spíš přínosem. Nebo myslíš, že je lepší udělat konstrukci traktoru co nejlehčí a pak traktor na potřebnou váhu dotížit závažími?
Navíc při takový jízdě v lese přes kořeny se s masivní konstrukcí nemusím bát, že nápravu ztratím. Ale každý ať si to vyrobí tak jak uzná za vhodný.
Forum je jen od toho aby si každý kdo chce napsal svůj názor.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“