Romanova 1202

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
kronholec.sk
Kontaktovat uživatele:

Re: Romanova 1202

#16 Nový příspěvek od kronholec.sk »

ja som našiel v Krupine nové tie traktorové šípáky po 120,- €
teraz mám iba prerezané šípy na V3S gumách - ak budú peniaze navyše, tak na jar by som ich chcel kúpiť...
Obrázek

sferos

#17 Nový příspěvek od sferos »

Pekný – sympatický traktor. 8) 8) :)

minsammler
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od minsammler »

zaujaly mě ty madla na zadních blatnících, fakt dobrej nápad 8)
I práce zkurvená, ale dobře natřená, je krásná

quako2

#19 Nový příspěvek od quako2 »

Vybavenie SPZ sa podarilo
Přílohy
z3.jpg
z4.jpg
z1.jpg

Vladimír2

#20 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:vztek: ...já chci taky SPZ..! :smich: ...a sníh taky...

Ursus 73

#21 Nový příspěvek od Ursus 73 »

nooo, tak k tej špz-tke gratulujem :pohar: inak pekný "kocúr"
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od McPeci »

sníh ať si klidně nechaj na slovensku já chci hlavně tu značku :vztek: :vztek: :vztek: :vztek: :D

jinak gratulace no ... :'(
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Oldrich2

#23 Nový příspěvek od Oldrich2 »

Značku bych chtěl také, ale aspoň, že to jde u vás tady se toho nikdy nedočkáme :( .

jajrus

#24 Nový příspěvek od jajrus »

ahoj, pekny stroj, mam otazku, ako radis rychlosti?na ktorej prevodovke?ako rychlo ti to asi chodi na ktorej rychlosti?

quako2

#25 Nový příspěvek od quako2 »

Ahoj
Radim na oboch prevodovkach. Lepsie (jednoduchsie) sa mi radi na prevodovke S1202. Na tej druhej si dam dajme tomu jednotku (ked potrebujem ist pomaly) a na S1202 dam dvojku, vtedy idem rychlostou chodze (keby som dal aj na S1202 jendotku tak to je fakt slimacie tempo). Ked idem napr. po ceste (kde sa da ist rychlejsie) tak si dam na druhej prevodovke trojku a na S1202 zacinam od jednotky a postupne radim za dva, tri... Stvorky na oboch prevodovkach som tusim este ani nemal. Je to vyhoda dvoch prevodoviek, ze si moze clovek "namiesat" rychlosti ake chce. Ked napr potrebujem rychlo cuvnut (resp. cuvat niekam dalej), tak aby som necuval 5min tak si dam na jednej prevodovke trojku, na druhej spiatocku a idem rychlo do zadu:-)
Predpokladam ze casom (najskor vsak za 2-3 roky) aj ja skoncim z naftakom z nejakeho osobaku. A tam bude prave ta nevyhoda, ze ma clovek len 4+R (resp. 5+R). Ale podla ohlasov je to zprevodovane dobre, tak si na to hadam zvyknem aj ja.
Roman

sferos

#26 Nový příspěvek od sferos »

Ahoj, asi som už dosť starý, ale ja som radšej už dosť dávno prešiel na LPG. Motor TAZ-1500. Tankujem do fľaše 23 litrov. Pôvodne som mal na favorite hrdlo na nárazníku a hadicu v aute. Teraz mam v hadicu v aute a pri tankovaní, len pootvorím kufor a vytiahnem hadicu s tankovacím hrdlom.
LPG sa cenovo nafte vyrovná. Nemám rád zalomený hriadeľ od zavareného diferáku a z reťaze som už vyrástol. Už som ju raz vyskúšal. Mám v rezerve prakticky skoro nový motor. Keby som mal prerábať traktor, tak ho radšej spravím celý nový. Maximálne urobím ešte jeden držiak na druhú fľašu a keď dôjde plyn v jednej, tak prepnem prepínač a prvú uzatvorí a pustí druhú.

jajrus

#27 Nový příspěvek od jajrus »

quako2 píše:Ahoj
Radim na oboch prevodovkach. Lepsie (jednoduchsie) sa mi radi na prevodovke S1202.......
Roman
ok, vdaka za vysvetlenie. ešte mam otazku. ked na prvej prevodvke (od motora) vyradis rychlosť (zaradis Neutral) a na druhej budes mat cca 2-ku, teoreticky by si dokázal potisnut traktor na volnobehu, resp. dokazal by si sa spustit s nejakeho kopceka?nebrzdila by ta druha prevodvka, keby bola na nej zaradena rychlost? ja tiez planujem dat na moj traktor ešte jednu prevodvku, ze by sa to trošku zrychlilo. Planujem tam dať ešte ze starej oktavie prevodovku. diky za info

quako2

#28 Nový příspěvek od quako2 »

Ked dam na prvej prevodoke neutral a na druhej je zaradena rychlost, tak traktorom viem normalne pohnut. Ked potrebujes trosku zrychlit , nestacilo by dat vacsie kolesa?
Roman

quako2

#29 Nový příspěvek od quako2 »

sferos píše:Ahoj, asi som už dosť starý, ale ja som radšej už dosť dávno prešiel na LPG. Motor TAZ-1500. Tankujem do fľaše 23 litrov. Pôvodne som mal na favorite hrdlo na nárazníku a hadicu v aute. Teraz mam v hadicu v aute a pri tankovaní, len pootvorím kufor a vytiahnem hadicu s tankovacím hrdlom.
LPG sa cenovo nafte vyrovná. Nemám rád zalomený hriadeľ od zavareného diferáku a z reťaze som už vyrástol. Už som ju raz vyskúšal. Mám v rezerve prakticky skoro nový motor. Keby som mal prerábať traktor, tak ho radšej spravím celý nový. Maximálne urobím ešte jeden držiak na druhú fľašu a keď dôjde plyn v jednej, tak prepnem prepínač a prvú uzatvorí a pustí druhú.
Na LPG mam doma okrem zmiesavaca vsetko. Len akosi sa bojim vykonu, kultivovanosti, spotreby. Na druhej strane, mam jedno komplet sanie z dvojkomorovym karburatorom, tak ho mozno vyskusam prerobit na LPG. Keby som s tym nebol spokojny tak prehodim sanie s5 a hotovo. Budem sice vymysliet umiestnenie flase,ale hadam to nejako vymslim..
Inac co sa tyka pohonu na LPG tak vo svojom aute (hyundai santa fe 2,4) jazdim cca 2 roky ny LPG asom max. spokojny. Naklady mam nizsie ako keby som mal auto na naftu a neriesim poruchy ktore trapia moderne nafotve auta (vstreky, cerpadla, filtre pevnych castic, dvojhmotne zotrvacniky...)

Leo

#30 Nový příspěvek od Leo »

jajrus píše:
quako2 píše:Ahoj
Radim na oboch prevodovkach. Lepsie (jednoduchsie) sa mi radi na prevodovke S1202.......
Roman
ok, vdaka za vysvetlenie. ešte mam otazku. ked na prvej prevodvke (od motora) vyradis rychlosť (zaradis Neutral) a na druhej budes mat cca 2-ku, teoreticky by si dokázal potisnut traktor na volnobehu, resp. dokazal by si sa spustit s nejakeho kopceka?nebrzdila by ta druha prevodvka, keby bola na nej zaradena rychlost? ja tiez planujem dat na moj traktor ešte jednu prevodvku, ze by sa to trošku zrychlilo. Planujem tam dať ešte ze starej oktavie prevodovku. diky za info
Měl jsem dvě převodovky za sebou na podobném traktůrku, jaký má tu quako2. Pokud vyřadíš rychlost na první převodovce od motoru, tak se ti traktor rozjede z kopce samospádem, druhá převodovka bude hučet, hlavně když tam necháš třeba jedničku nebo dvojku. Ale nebude to brzdit, roztočí se od diferáku. Pokud vyřadíš rychlost na druhé převodovce, tak se taky traktor rozjede, ale převodovka nebude hučet, protože jede na volno bez rychlosti. Takže na to pozor, když to pustíš z kopce samovolně, tak vyřadit vždy druhou převodovku. A pokud budeš někde parkovat jen se zařazenými rychlostmi v převodovce, tak musíš zařadit na obou ty nejmenší stupně. Jak jsem měl na druhé nejvyšší rychlost, tak se to taky z trochu prudčího kopečka rozjíždělo. Takže nejspohlivější byla stejně ruční brzda. A řadil jsem na první převodovce, v druhé jsem jen dal na poli jedničku nebo dvojku, na silnici nejvyšší stupeň, záleželo na zatížení motoru.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“