Tommyho traktor
Re: Tommyho traktor
Tak su tady po delší době znova tak kde začat asi začnu týmy že se mě podařilo sehnat lepší chladič tož už z teho neteče voda jak z niagárských vodopádů sice je z 1203 ale neva uděalo se lepčí uchycení pužila se vzpěra aby se chladič nenaklonil náporem větru k vrtuly tento chladič má zrovna aji dečku kurnik to je věc Dál bratranec mě sehnal vyřazenů nádž na lpg do aut tož napojit natankovat a je klid zároveň dělá aji závaží sice jenom 40 kg a jenom na jedno kolo ale to se taky vychytá Jak se psal minule chystá se rekonstrukca vlečky používal ju už můj děda takže podla komplet shnilá sajtny to samý mělo to aji ruční brzdu ovládanů přes kolovrat jak se vůbec neupožívala tož zarezla zostal vyset aji jedn z brzdových klíčů v kole rodělat odrezit vyčistit fotky přidám dále se pracuje na podlaze a ostatním de to pomalu zase přidám fotky no už je teho až až fotky tu http://simsonfotky.rajce.idnes.cz/fotky
A mám tady zase po delší době pár fotek z jarního vláčení omlouvám se za zpoždění ale dřív nebyl čas nějaký fotly sou aji z vožení stavební suti a hlíny od bratranca Jinak po problémech s pohonem na plyn sem to zrušil a jezdím jenom na benzín ale v garáži už mám nachystaný motor z Avie takže změna na diesel ale až na podzim těď ho musím hlavně nastartovat spojit s převodovkou a pak to teprv půjde do traktoru a tady sou slíbené fotky
Tak sem tu po delší době znovu ani nevím kde začít to že sem zrušil pohon na LPG to už to bylo teď se mi podařilo dokončit stavbu dvoukolky to bylo nekdy ke konci června mezitím my traktor cca měsíc stál nepojízdný ve stodole při kultivování se mi podařilo strhnout vnitřní drážkování v unašeči na nápravě ale už je to ok u soustružníka nechat vyrobit unašeč cena lidová 2 sklenice medu jinak drážkování sem si musel nechat vyrobit v jiné dílně a tam už to bylo s cenou jiné ale co hlavně že je to ok Jinak se my podařilo nastartovat motor z Avie která stál snad 8 let v garáži takže teď už jen spojku kterou mi poslal uživatel Jirka 810 za což mu děkuji no jak skončí práce na poli tak jde motor i s převodovkou do traktoru fotky z přestavby budou jinak co nejdřív doplním fotky z nastrojování motoru které pomalu probíhá tak myslím že je teho dost
...hodně zdaru a pevné nervy . Ať je přestavba co nejdříve hotová...
já říkám že do jara času dost ale práce na tom je jak na kostele plánuji orstu místo převodky řízení a do zadní části vývod na nářadí a další vychytávky
- kronholec.sk
- Kontaktovat uživatele:
nejnovější kroky z přestavby motor už je usazen na svém místě první tři fotky jsou bez držáků a čehokoliv je to jen tak "skusmo"
Tady už je vidět výroba držáků motoru a mírná uprava rámu Držáky jsou z U 60 a pásoviny 60x10 jinak je upravovalo i uchycení přední nápravy a to je pásovina 100x10
Tady už je motor na svým místě navíc sem si musel nechat upravit unašeč na aviacké převodovce kvůli hardy spojce ale to už je taky hotový navíc dokud tam nemám sedadlo a ostatní drobnosti snážím se vymyslet zadní vývod bude ho pohánět vývod z aviové převodovky hned u vývodu bude jeden řetazový převod 1:2 do pomala a vzadu u vstupu do domku s hřídelí na 6 drážku bude druhý převod do pomala takže výsledný otáčky vývodu sou zhruba 560ot/min jinak hřidel pro pohon bude 30 mm kulatina a uložená ve dvou ložiskách
sehnal jsem menšího pomocníka do dílny jelikož se má ochladit tak aby mi u stavby nemrzly pracky jelikož není možnost vyvest komín tak používam tyhle kamínka ale potřebujou pár uprav dodat kus hadice a "cvrčka"
Tady už je vidět výroba držáků motoru a mírná uprava rámu Držáky jsou z U 60 a pásoviny 60x10 jinak je upravovalo i uchycení přední nápravy a to je pásovina 100x10
Tady už je motor na svým místě navíc sem si musel nechat upravit unašeč na aviacké převodovce kvůli hardy spojce ale to už je taky hotový navíc dokud tam nemám sedadlo a ostatní drobnosti snážím se vymyslet zadní vývod bude ho pohánět vývod z aviové převodovky hned u vývodu bude jeden řetazový převod 1:2 do pomala a vzadu u vstupu do domku s hřídelí na 6 drážku bude druhý převod do pomala takže výsledný otáčky vývodu sou zhruba 560ot/min jinak hřidel pro pohon bude 30 mm kulatina a uložená ve dvou ložiskách
sehnal jsem menšího pomocníka do dílny jelikož se má ochladit tak aby mi u stavby nemrzly pracky jelikož není možnost vyvest komín tak používam tyhle kamínka ale potřebujou pár uprav dodat kus hadice a "cvrčka"
Naposledy oživil Tommys v pon úno 03, 2014 4:46 pm