Traktor ŠUMAVAN

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
TRABUKO

Re: Traktor ŠUMAVAN

#16 Nový příspěvek od TRABUKO »

Ahoj kluci chci se optat chtěl bych nahradit ty řetězy nějakou převodovkou (kola v oleji) nebo jsem přemejšlel trošku potuňit rozvodovku z vejtry nějak jí ještě zkrátit nebo seříznout nebo tak něco kdyby ste někdo něco měl budu rád za pomoc a připadné nabídky díky :friends:
převodovka traktor.jpg
8)

TRABUKO

#17 Nový příspěvek od TRABUKO »

Kluci kdo by mi vyrobil převodovku na míru ?aby měla převod 1:3 a 1:1 8)

Jarda-k

#18 Nový příspěvek od Jarda-k »

TRABUKO píše:Foto pro PAULISMAN - http://traktik.rajce.idnes.cz/prevody_traktik ;-)

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Z čeho je vzanej pohon těch převodů?

TRABUKO

#19 Nový příspěvek od TRABUKO »

Taky by mě to zajímalo z čeho to je ale prej z nějakýho rakouskýho továrního traktoru kterej měl kosu a ten zbytek jsou klasika ozubený kola a řetězy a domečky jsou z nějakých strojů to už ale nevím z čeho ;-)

Jarda-k

#20 Nový příspěvek od Jarda-k »

Špatně jsem se vyjádřil, myslel jsem odkud se ty převody pohánějí ? Z těch fotek to není moc vidět. Nechá se to zapnout nezávisle na pojezdu a vyšlápnutí spojky?

Blafák

#21 Nový příspěvek od Blafák »

Moooc pěknej traktor ;-)

TRABUKO

#22 Nový příspěvek od TRABUKO »

Přidávám dnešní foto z lesa (zkouška síly) 8)
umavan_dne_ek.jpg
umavan_dne_ek.jpg (8.33 KiB) Zobrazeno 2909 x
Jo a kluci mám dotaz chci vyměnit řetezy za převodovku z golfa co se stane když jí otočím difem dolu? poteče mi olej z difu? a vydrží to to ten diferák? ALE asi by to měl vydržet ;-)

nebo jakou převodovku tam mám dát? rozdíl mezi převodovkou a zadní nápravou je cca 20 cm :'(

Johny34

#23 Nový příspěvek od Johny34 »

Neviem ako je to na golfe, ale ja som to tak spravil s prevodovkou z felicie a zatial (2 mesiace) je to v pohode. Okolo tyčky radenia je gufero, okolo poloosi su tiez guferá a vyvod na tachometer som zaslepil. Dal som tam asi o 4deci viac oleja ale ani nebolo treba, lebo aj ked traktor stoji na mieste tak sa prevodovka určite maže lebo cez odvetranie vyhadzuje olej, tak som ho odpustil a uz to nič nevyhadzuje.

ObrázekObrázek

TRABUKO

#24 Nový příspěvek od TRABUKO »

Johny34- diky za inspiraci toho sem se prave bal ze mi bide nekde unikat olej a ze se nebudou mazat kola v prevodovce jen se zeptam co mas za zadni napravu ?

Johny34

#25 Nový příspěvek od Johny34 »

Ten traktor nie je môj, ja som ho len prerábal pre kamaráta, lebo ako druhá prevodovka tam bol reťazový prevod. Motor je 1203, prevodovka felícia(1995), zadná náprava V3S.

Obrázek

TRABUKO

#26 Nový příspěvek od TRABUKO »

A bude se měnit náprava za lepšejší a s uzávěrkou (multicar M22) 8) 8) :ano: co vy na to bude to lepší posun kupředu? jo a jakej převod zvolit? 1:3 nebo 1:2? :friends:

DanculSK

#27 Nový příspěvek od DanculSK »

ja som mal dlhe roky prevodovku z renault 19 otocenu dolu difom, a vsetko bolo OK ,,, nic nikde netieklo :)
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

mirage

#28 Nový příspěvek od mirage »

TRABUKO píše:A bude se měnit náprava za lepšejší a s uzávěrkou (multicar M22) 8) 8) :ano: co vy na to bude to lepší posun kupředu? jo a jakej převod zvolit? 1:3 nebo 1:2? :friends:
Ja mám diferák z M 22 je tam dobrý prevod cca 1:15 takže to mám napojené na priamo cez hardyspojku, na 16 palcové kolesá je to akurát. Je tam opačný zmysel otáčok, tak som ho obrátil hore nohami, namiesto ďalšej prevodovky.

TRABUKO

#29 Nový příspěvek od TRABUKO »

Tak dneska sem Šumavana probudil ze zimního spánku, nastartoval a projel a ty řetězy jsou strašný museji pryč a mám na vás otázku chci tam dát nápravu z V3S zkrátím jí na 1 metr a dám jí tam co vy na to? je to dobrej nápad?

chci aby to bylo něco podobného tomuto :

Vladimír2

#30 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...představa je to hezká ,ale jak dál..? Taky už se to tu mnohokrát řešilo .Přestavba , nebo nová stavba ,toť otázka. Sám jsem přestavby zavrhoval a nakonec jsem ji udělal... Jeto jen na Tobě ,nikdo to za Tebe neudělá . Ať tak , či tak přeji hodně zdaru... :friends:

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“