Jarda-kův traktor

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Jarda-kův traktor

#241 Nový příspěvek od Atlan »

Na slovensku to prepisat na ine vyuzitie nejde.... Teoreticky je tu ta moznost ze to rozoberie a do srotu da len karoseriu ale to musi najst takeho spracovatela starych aut co mu to tak zoberie a da papier o ekologickej likvidacii.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#242 Nový příspěvek od Terablick »

To nejde ani v Čechách. Ale právě když se ti podaří sehnat potvrzení o likvidaci, můžeš si auto nechat (nesmíš to ale nikde říkat ;-)). Pokud by tohle někdo potřeboval, asi bych to uměl i zařídit. Z hlavy nevím co je k tomu potřeba (možná štítky, VINko, TP - fakt nevím, kdyžtak zjistím), ani na kolik to vyjde. Zadara to ale nebude určitě :-/
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Jarda-k

#243 Nový příspěvek od Jarda-k »

U nás na úřadě (v Kralovicích) to takhle zrušit jde (bez jakýchkoli úplatků). Formana ze kterýho jsem stavěl náklaďáček jsme takhle rušily. Stačily 3 fotky ze kterých bylo zřejmé,že auto stojí na soukromým pozemku a prohlášení kde zdůvodníš proč si auto chceš nechat.

Tommys

#244 Nový příspěvek od Tommys »

Jak píše Jarda jde to ale ne všude prý je s tím moc papírování co nešlo u nás šlo v brně na hned

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#245 Nový příspěvek od Terablick »

Oni to neradi dělaj, a jde spíš o to na koho narazíš, co bude chtít za "důkazy" a jestli to vůbec udělá... :-/ Ale za pokus to asi stojí :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

mates.techno

#246 Nový příspěvek od mates.techno »

Ahoj,prosím tě chcu se tě zeptat jestli pasují na kola od škoda 1000 MB.Brzdové válečky ze škoda rapid,na svém traktůrku ;-) mám válečky průměr 22mm,jsou ůplně zarezlé někde jsem četl na fóru že to jde vyměnit ze zadníma ze škoda 130,tak se tě ptám,dík za odpověd.

Jarda-k

#247 Nový příspěvek od Jarda-k »

Chceš vědět jestli pasujou brzdový válečky z rapida do 1000 MB ? Do š 100 pasujou určitě, 1000 MB jsem nikdy nedělal.

mates.techno

#248 Nový příspěvek od mates.techno »

Ahoj,jo přesně to sem myslel,jeden váleček jsem našel v garáži a je shodný s těma mbéčkovýma,ale ted potřebuji radu,když mám v háji HBV,(hlavní brzdový válec škoda 1000 MB) hlavní brzdový+spojkový,ten je spojen dohromady tedy ze spojkou a pedály vedle sebe,opravovat už se to nevyplatí,novej stojí 2 tis.tak mě napadlo co kdybych dal vedle sebe,ty jak tam máš ten z fáčka+ nádoby 2 a pedály myslíš že by to fungovalo,ta převodovka z té 1000 má hydraulickou spojku.Takže jeden válec na brzdy a druhý na tu spojku,nebo jak bys to prosímtě vyřešil ty?Dík.

Jarda-k

#249 Nový příspěvek od Jarda-k »

Na tvým místě bych tam napasoval brzdový pumpy za Zetora,kde jsou použitý na ovládání spojky a brzd.
Koukni třeba sem, stojí pár korun.... http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/ ... R1-UR2-UR4

Obrázek

mates.techno

#250 Nový příspěvek od mates.techno »

Ok,a na to nasadím jenom tu nádobku?
a nemusí být nějaký těsnění jak je ta příruba, toho válečku jak to máš ty našroubované na pásovině?Jak máš vyřešno z pedálu tah na ten pístek toho válečku.

marabu

#251 Nový příspěvek od marabu »

ahoj jsem rád že jsem narazil na tohle forum , jelikož jsem dostal od známého komplet pojízdného favorita ,kterého odhlásil tak jsm ho kompletně rozebral ,takže mám motor ,kola nápravy ,perování brzdy ,sehnal jsem i z žigulika diferák který jsem skrátil ,a chtěl jsem se zeptat jak su vařil tu skrávenou poloosu je to kalené a nevím jestli céočkem při vaření to neprakne jak si to udělal ty ,jo a kola jsem sehnal šípáky na 16 kách ráfcích a právě řeším jak v domácích podmínkách předělám ze 4x100 na 4x 98 ,beru jakou koliv radu ......moje stavba se vlastně odvíjí podle tvých fotek tak snad to nebudeš brát jako porušení autorských práv ...zdar tvoji práci .... a dík za odpověd
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

Jarda-k

#252 Nový příspěvek od Jarda-k »

mates.techno: Nádobku připevníš na rám,nebo použiješ původní a do brzdovejch válců ji připojíš hadičkami. Udělal jsem ti fotky toho převodu od pedálu.

marabu: Poloosu jsem vařil obalenou elektrodou od chemveldu,tzv. královskou určenou na legovaný a neznámý ocely. Po každý vrstvě jsem rozbruskou svár vyhladil a odstranil nerovnosti a zbytky strusky. Spoj jsem udělal zhruba v polovině délky poloosy. Svár je třeba nechat pozvoně vychladnout. Poloosa není kalená.

Jak jsem vyřešil disky kol je uvedený na 2 stránce tohoto vlákna. Porušování autorských práv se opravdu nebojím :D :smich: , navíc spousta věcí není z mojí hlavy.

Obrázek

Obrázek

mates.techno

#253 Nový příspěvek od mates.techno »

prosím tě ještě musí tam být na tom válci tohle? jde to od válce do trubiček.

Obrázek

marabu

#254 Nový příspěvek od marabu »

můžeš mi potvrdit že mohu použít tuhle elektrodu na svaření té nápravy ?

Elektroda s rutil-kyselým obalem tzv. "královská" pro svařování různorodých ocelí, ideální pro použití pro svařování ocelí neznámého typu. Náhrada za elektrodu E-B 456

OK 68.81 je vysocelegovaná elektroda poskytující feriticko-austenitický svarový kov přibližně se 40% feritu. Svarový kov je odolný proti koroznímu praskání a proti tvorbě okují až do teploty 1150°C. Elektroda je používána pro spoje různorodých ocelí, ocelí s omezenou svařitelností a pro přechodové vrstvy při navařování.

Př. použití: navařování válců, kovacích zápustek, nástrojů pracujících za tepla, forem pro zpracování plastů apod.

Dík za odpověd

doma jsem našel jen rutilky a EVB - S NEBO E-B 121
kdo nic nezkusí nic nezkazí

traktor z podkopem , čelní nakladač, sněhová radlice

Jarda-k

#255 Nový příspěvek od Jarda-k »

mates.techno: Pravděpodobně to je to je ventil pro udržení zbytkovýho tlaku v okruhu brzd. Zbytkový tlak vyžadovaly použitá prasátka (hlavně jejich manžety). Pokud použiješ prasátka z rapida,můžeš ten ventil vyřadit.

marabu: Jo to je pravděpodobně ona,zítra v práci se ti kouknu na přesný označení.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“