Traktorček od jurijgagarin

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
jurijgagarin

Re: Traktorček od jurijgagarin

#16 Nový příspěvek od jurijgagarin »

No a ako asi uchytím tu Aviacku prevodovku. Asi na vstupe do aviackej to bude hardy spojka a na výstupe na nápravu V3S to pôjde cez jeden kardanový kríž. Ono cele to mám trošku vyosené. Mohla by byť hardy spojka aj na výstupe z Aviackej prevodovky, kde sa naväzuje na nápravu V3S?
Přílohy
image018.jpg
Napojenie drzhej prevodovky 1202, ktorú chcem dať preč a dať tam tú z Avie
Napojenie drzhej prevodovky 1202, ktorú chcem dať preč a dať tam tú z Avie
Ešte jeden pohľad na nápravu
Ešte jeden pohľad na nápravu

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

Klidně može, ale nebude ten kloub jednodušší?
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

jurijgagarin

#18 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Asi by aj bol, len neviem nakolko sa da hardy spojka namahat v nejakom ohybe, lebo aj ako na obrazku aspon trosku vidno, tak preto su tam dva kardanove krize, lebo nejak vstup do rozvodovky V3S je nejak mimo výstup z 1202 prevodovky. Ja som ešte rozmyšľal, že na vstup dám miesto hardy spojky, ten malý kardan a na výstupe necham ten väčší, no a tak by cela prevodovka Avie bola jemne zošikma a mohlo by to byť ok. No neviem.
Skoda130Rs píše:Klidně može, ale nebude ten kloub jednodušší?

Mako4991

#19 Nový příspěvek od Mako4991 »

Môže byť ale aby preniesla ten kr. moment. Keď dáš na oboch prevodovkách 1 tak to na ňu bude pekný nápor.

Jiřin

#20 Nový příspěvek od Jiřin »

Jestli je to vyosene, tak kardan je spravna volba. Hardyspojku ne.

Marecek

#21 Nový příspěvek od Marecek »

Čauko vitaj u nás, ak dáš kardan pred prevodovku a za prevodovku tak prevodovka by nemala byť na pevno. Jedine že by si to mal 100% v osi. Mne sa to na 100% nepodarilo. Ak dobre rozumiem lebo dva sa ti pred ňu asi nemestia. Alebo hej? Inak pekný traktorík.

Daddy

#22 Nový příspěvek od Daddy »

Díky za fotku těch řemenic. Sám to máš v popisu fotky - řemenice u kliky je původní (širší), jakou šířku máš na vodní pumpě není vidět, ale alternátor má určitě řemenici na slabší řemen. Jestli to funguje, tak OK, ale měl bych obavu, aby řemen na klice neklouzal. V tom případě by pumpa i alternátor netočili tolik otáček, co by měli. Ale pokud Ti traktor dobíjí a nevaří, tak to zřejmě nevadí.
Jinak stejnou převodovku z AVIE mám také nachystanou na sestavu: motor Š1202, převodovka Š1202, převodovka AVIA a náprava V3S.

jurijgagarin

#23 Nový příspěvek od jurijgagarin »

Dakujem za uvitanie. :) A keby som prevodovku upevnil na silenbloky? Bolo by to dobré? Mala by akú takú vôľu.Dva kardany by vošli jedine v prípade, že na druhéj strane by bola na pevno nejakým spôsobom naviazaná, buď na rozvodovku, alebo keby boli kardany vzadu tak na pevno na prevodovku. Aj to by som musel odrezať zo vstupného hriadeľa na Aviackej prevodovke. Alebo možnosť druhá, rozrezať Traktorček a predĺžiť o 5cm :'(
Marecek píše:Čauko vitaj u nás, ak dáš kardan pred prevodovku a za prevodovku tak prevodovka by nemala byť na pevno. Jedine že by si to mal 100% v osi. Mne sa to na 100% nepodarilo. Ak dobre rozumiem lebo dva sa ti pred ňu asi nemestia. Alebo hej? Inak pekný traktorík.

Marecek

#24 Nový příspěvek od Marecek »

Ja som to vymyslel takto. Funguje to dobre. Silenblok je pri zaťažení namáhaný hlavne na tlak. Čo je v pohode. Silenbloky sú z mäkšej gumy a je to super. Oral som dvojakom a úplná pohoda .Ale možno ti niekto poradí aj iné riešenie.
Přílohy
Bez názvu.jpg

peter1202

#25 Nový příspěvek od peter1202 »

Zdravim, ťa, ten traktorček je velmi pekne urobeny.
A škoda že vyberaš tu prevodovku vonku, inak chcel som ťa uistiť že ta prevodovka 1203 zvladne veľa a zvladla by aj oranie a tahanie dreva, samozrejme že avia je silnejšia.
Ja mam ako druhu prevodovku, taku smiešnu 3 rychlostnu z volgy a stalo sa že som tahal drevo na zadnych, a stalo sa už kade čo, ale prevodovka to vydržala, nevydržal dyferak a poloosi, ale tie ma tiež 1203.
Dalšia skutočnosť je taka že na vystupe z avie prevodovky musiš mať 2x kardaň.kríž, inak rozmlatiš ložiska. ak chceš rezať traktorček, tiež nie dobry napad, poškodiš konštrukciu a krutiaci moment na vystupe z prevodovky bude mať snahu skrucať konštrukciu.
Prednu napravu maš uchytenu celkom dobre, take nazory že to mevydrži su blbe, neni tam žiadna sila, naprava drži iba vahu traktorika.

peter1202

#26 Nový příspěvek od peter1202 »

Ešte dodam že ak si nerozobral traktorík, nezapočal výmenu, tak tu prevodovku avia si nechaj pre motor Nissan 2.0D..
Veľa zdaru

Mako4991

#27 Nový příspěvek od Mako4991 »

peter1202 píše:Zdravim, ťa, ten traktorček je velmi pekne urobeny.
A škoda že vyberaš tu prevodovku vonku, inak chcel som ťa uistiť že ta prevodovka 1203 zvladne veľa a zvladla by aj oranie a tahanie dreva, samozrejme že avia je silnejšia.
Ja mam ako druhu prevodovku, taku smiešnu 3 rychlostnu z volgy a stalo sa že som tahal drevo na zadnych, a stalo sa už kade čo, ale prevodovka to vydržala, nevydržal dyferak a poloosi, ale tie ma tiež 1203.
Dalšia skutočnosť je taka že na vystupe z avie prevodovky musiš mať 2x kardaň.kríž, inak rozmlatiš ložiska. ak chceš rezať traktorček, tiež nie dobry napad, poškodiš konštrukciu a krutiaci moment na vystupe z prevodovky bude mať snahu skrucať konštrukciu.
Prednu napravu maš uchytenu celkom dobre, take nazory že to mevydrži su blbe, neni tam žiadna sila, naprava drži iba vahu traktorika.
Dovolím si s niektorými vecami nesúhlasiť. Prevodovka 1203 síce vydrží no ako druhú by som ju nedával. Predsa len keď sa hodí na prevej prevodovke 1 tak vstupný kr. moment je približne štvornásobný a to už je dosť. Nehovorím že nevydrží nič ale predsa len na to nie je stavaná. Pri rozumnom zachádzaní by stačila. Avia je rozhodne dobrá voľba
Prevodovka z Volgy to je nezmar. Máme na traktore síce iba nápravu z Volgy no vidieť že je to poctivý kus železa hoci už toho tiež pamätá. Tieto dve prevodovky sa rozhodne nedajú porovnávať.
Predná náprava tiež vydrží ale bál by som sa s ňou do tvrdšieho terénu. Jedno koleso vojde do diery alebo pôjde na prekážku a vzniká tam solídny tlak na ten šrob.
Ale všetko je o prístupe. Niekde som tu už písal že jeden od nás má traktor s motorom Octávia+prevodovka+stály prevod 4:1 a za tým nápravu z Octávie a pustila mu iba jedna poloos. Dal nápravu z 1203 a má tam motor nejaký dvojliter a náprava drží no niekto dokáže s tým istým motorom a prevodom očesať aj nápravu z V3S.

peter1202

#28 Nový příspěvek od peter1202 »

Ja suhlasim, ale za danych danosti, to je zadna naprava PV3S ktora ma diferak + portal, a hmotnosť traktoríka a pneumatiky 20" , moj predpoklad je že tu prevodovku nezničí, a pokial zničí, potom ma možnosť meniť za Aviu.
Ale pokial na vystup z Avie prev. neda 2x kard. kríž, zniči prevodovku avia a možno aj napravu, aj pri jazde po pevnej rovnej ceste.

Uchytenie prednej napravy pri prejazde terenom, hoc aj po nerovnostiach jamách, a počom kolvek, može pôsobiť bočna sila a tam je to dostatočne posilnené.
Tu stredovu skrutku može jedine ošúchať pri výkyvoch, ale predpokladam že su tam ložiska.

jurijgagarin

#29 Nový příspěvek od jurijgagarin »

No jar sa blíži aj keď to zatiaľ nevizerá. Tiež rozmýšľam ako ďalej. No momentálne budem asi riešiť nejaké zdvíhacie zariadenie na náradie (pluh, brany, oborávač). Keďže na hydrauliku nemám ešte všetko, tak to idem zatiaľ spraviť cez elektrický naviják. Ináč tiež uvažujem ak teda nestihnem dať tu prevodovku z Avie, že tam necham tu z 1202. Šak hadam niečo vydrží, tak ako aj tá predná náprava. Neplanujem jazdiť na zadných kolesách, ani nijaké relly po oračine :smich: Ešte mám jednu prevodovku 1202 náhradnú a svokor ma aj moskvičovú a aj z Lady. Tak zásoby slušné :) Keďže mám ten motor Nissam 2.0 diesel a už aj tu aviacku prevodovku a aj hydročerpadlo, tak uvažujem, že budem pomaly zháňať komponenty na nový traktorik. Nápravy na V3S sa dajú zohnať v Krupine. Tam je firma čo rozoberá vojensku techniku. Možna tam majú aj iné dobré veci na šrotovisku. No neviem aké sú momentálne ceny :( Kontakt je na http://www.robus.sk Ak to niekomu pomôže. Inač zajtra idem aj zo svokrom na šrotovisko, kde sa odvzdávajú auta po odhlásení, tak som zvedaví čo tam bude, či sa tam niečo bude dať zohnať. :(

Aligator

#30 Nový příspěvek od Aligator »

Tak podobného John Deera mám taky, motor 1202, difer. take a pohon je řešen řetězem přez rozetu. Nemám to taky na žádné závody ani těžkou práci, jen tan něco převézt a tak. Koupil jsem to taky za dvacku ale udělal jsem pár uprav..sedák, rám, elektriku a další věci mě ještě čekají. Mám naviják i s lanem tak se ho tam pokusím nějak pripasovat, hydr. neřeším páč ji nepotřebuju, spíš chci udělat radlici na předek ať můžu zahodit lopatu :)
Malý dotaz...jak ti to žere, mě teda dost ale to je asi bolest těchto starých motorů....do budoucna to chce asi diesel, uvidíme.
Tak ať sa darí a at to slůží.
posílám jedno foto...to ještě bez světel..snad se to načte..ČUS.
Přílohy
johndeere.jpg

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“