šarkáň a ostatné ocove hračky

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
oco13

Re: šarkáň a ostatné ocove hračky

#6856 Nový příspěvek od oco13 »

Danko sorry ale gazdiná je predsa len gazdiná, neviem ako by si ty vyzeral v minisukni a na štekloch. :smich:

Čárls

#6857 Nový příspěvek od Čárls »

Kdo se bojí nesmí do lesa :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oco13

#6858 Nový příspěvek od oco13 »

Mladý mi včera tak opatrne poslal len jednu fotku - zase bludáril traktorom po dedine :tyty: Ale líste vyviezť treba . :-/
Obrázek
Tieto železné klietky na IBC sa mi pozdávajú najlepšie - pri vysýpaní sa nerozbije paleta na ktorej stoja. Drevenné dosť trpia.

ota

#6859 Nový příspěvek od ota »

Oco já mám velmi hodnou a chápající manželku. Ona ví, že ty všechny krámy a verky nám se synem usnadňují práci. Když si něco se synem vezmeme do palice, postupně ji to ,,servírujeme" 8) Nebo že se jedeme podívat ke známému na ,,něco". A pak že to potřebujeme. Jak jsem tu psal manželka že ,,potřebujeme doma další traktor"? A syn že ,,bez něj se asi nedá žít"! A jedeme se na něj podívat. Samo, nekoupíme taky napoprvé. Ale musí to jet samo a fungovat. Jak je to vrak tak pindá. Takže se nechá i připlatit, hlavně aby to fungovalo. Mám teď schválenej nákup Japonce. S kabinkou. Čekám jen na peníze. Už vybírám v inzerátech. Už jsem i na pár volal. Zatím jen sonduju. Ale až budou koruny, bude Japonec. Manželce pak generálka kuchyně. To chce zase ona. Tak napůl. Každej něco. 8)

oco13

#6860 Nový příspěvek od oco13 »

U nás je to tiež v pohode, veď onedlho to bude 40 rokov čo sme spolu. Ale zase niekto musí držať stádo na uzde. Ja vláčim železo, mladý drevo, pes kosti z chotára a ona chuďa to musí všetko prekračovať. :smich: Teraz došla zima tak zase mačky začali myši nosiť dnu. Už dostali podmienečné vysťahovanie. :typek:

oco13

#6861 Nový příspěvek od oco13 »

Dnes druhé skladanie a skúšanie 15Hp motora. Je to slepá ulička. Mám tam namiesto kluky len hriadel so zotrvákom a to je na neho asi vela. Pri štarte to dáva neskutočné rany , 2x mi roztrhlo reťaz, 1B8 tam mám. Keď sa rozbehne tak už to ide, ale spomalovenie a rozbeh je katastrofa. Takže upúšťam od tohto spôsobu a pojdem osvedčenou cestou diesel napriamo na prevodovku. :-/
V týždni by som mal ísť pozrieť(zobrať) motor z Xsary TD takže bude aj jeden oturbenec , dúfam. :wink:

jean

#6862 Nový příspěvek od jean »

hod sem foto, jak to mas spravene. Roztrhnut retaz B8, to uz chce trochu snahy :) . Sak aj blba cz favorit dokazala drzat jawu 350 - 17kW

oco13

#6863 Nový příspěvek od oco13 »

Foto tu už bolo Obrázek
celkom nič mimoriadne , ten motor bez prepojenia štartuje na brnk a ide dosť vysoko okolo 1000rpm volnobeh (neviem prečo to tak je), so zotrvákom som ho ledva utiahol šnúrou a potom sa rozbiehal pomaly a poriadna šupa s každou otačkou, ak to vydržal tak po rozbehu už to išlo v pohode. Keď som podložkami došponoval reťaz tak mi rozmyksloval uloženie (provizorne). nemá cenu to siliť za 15 Hp , viem že bežný motor na priamo pojde tak to spravím tak ako na Kubovi. :typek:
Toto som bral ako lahšiu cestu, čo bol omyl. :-/ Zase budem mrzačiť hlavnú kriadel prevodovky. :pistol:

oco13

#6864 Nový příspěvek od oco13 »

A zase niečo z nášho dvora
keď nevieš cúvať :zapomel:
najskôr treba vyložiť
:typek:

oco13

#6865 Nový příspěvek od oco13 »

Chlapi zistil som že niekde v Rusku mám velmi silného konkurenta :shock: :smich:
h:

Čárls

#6866 Nový příspěvek od Čárls »

:smich: :smich: :smich: :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Florian

#6867 Nový příspěvek od Florian »

8) :D
Florian

oco13

#6868 Nový příspěvek od oco13 »

Tak a už sme doma , rozhodol som sa ísť už vyskúšanou cestičkou a Kuba si nechám na pokusy
Obrázek Obrázek
je to Citroen Xsara 1.9TDI 66Kw alebo po sedliacky 90 lošadej. Pán mi ho ráno naštartoval a vysvetlil čo kde ako bude aj vinko auta z ktorého pochadza kvoli prípadným dielom. 8) Uvidíme ako sa bude dariť ďalej. :typek:

winch

#6869 Nový příspěvek od winch »

Ojoj, chúďa prevodovka :) podlož hodne tvrdú gumu pod plynový pedál až nejazdíš ako na plochej dráhe :smich: :smich: :smich:
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

oco13

#6870 Nový příspěvek od oco13 »

Nieto váhy na to aby prevodovka mohla protestovať :-/ Teraz som si to zažil aj s velkým traktorom pri oračke - chytil som peň a traktor na pol plynu si pekne na mieste vykopal jamu. Kubo ma 60Hp a nič moc - keď ho niekde opriem tak len prehrabkáva na mieste. :typek:
Jediná vec ktorá bude môcť byť zaťažená naozaj viac tak to je PTO, ale zase len potial pokial dané naradie unesiem.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“