Můj modrej mazel

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
skolnik

Re: Můj modrej mazel

#16 Nový příspěvek od skolnik »

tak se podívej sem , to je téma na gazklubu ...http://www.gazklub.cz/diskuze/viewtopic.php?t=3698 ...tam od toho pána jsem je koupil nové jediné co mě dalo hodně shánění je průtokový šroub na válečkách je závit 12*1,5 néé 12*1 a tento průtokáč jsem nemohl sehnat pokud máš někoho kdo ti ho udělá není problém cena obou valečků tuším 700 a k těm aviackým zezačátku jsem si taky nebyl jist co tam dám jelikož tenkrát standa nevěděl přesně z čeho jsou prvně jsem měl doma s furgona ale ty nemají drážku ale plošku na pístu a to by bylo špatné , hlavně protože standa řekl že mu vše perfektně funguje nesnažil jsem se nic vymýšlet ale jen okopírovat gazácký jsou rozměrově akorát tak jsem je sehnal a dnes mohu jenom standovy poděkovat tenkrát byl ochoten sundat kolo a vše nafotit hodně mě tím pomohl
HPIM2698.JPG

dms

#17 Nový příspěvek od dms »

valceky na GAZ/UAZ objednas aj tuto:
http://www.veterandily.prodejce.cz/dily-uaz-gaz-69.htm

skolnik

#18 Nový příspěvek od skolnik »

to máš pravdu ale nejsem si jistý jestli je ten pan má stejný i když to tvrdí posílá to přímo z ruska a mají trochu jiné prachovky taky jsem s nim mluvil tvrdil že jsou stejné tak nevím :(

dms

#19 Nový příspěvek od dms »

Zadne brzdove valceky su rovnake pre GAZ/UAZ/VOLGA. Ja ich napr. kupujem v Bulharsku, ked tam mam cestu :), bo su tam po nejakych 8 - 10 Euro / ks.
Volgove uz maju v sebe samostav, takze odpada problem s vecnym nastavovanym brzd / vymedzovanim vole na pakniach (vo valceku je taky sprajc, co ten piestik pusti naspat len o kusok).
GAZ ma rovnake aj predne, novsi UAZ a VOLGA maju vpredu dvojnabezne brzdy, takze su tam valceky dva....

Andrej Melnikov - ten co to predava to skutocne posiela priamo z Ruska. Mozem len odporucit, posle aj ine veci, drobnosti, ktore vezme posta - tuism do 5kg, kupoval som od neho uz niekolko krat a ziadny problem.

honzajs

#20 Nový příspěvek od honzajs »

Zdravím, jak jsi spokojen s výkonem motoru vzhledem k velikosti traktoru. Stavím něco podobného a pořád mám strach že ten motor bude slabý. Zatím jsem tyto motory viděl pouze v menších traktorem kde byla použita zadní náprava z muliny. V3S ja přece jen váhově trochu jinde.
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš

Marosska
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od Marosska »

Ahoj..Máš skvělý traktor:)Jde vide ze sis vyhral:)Jen bych se chtel zeptat na jednu věc..děda říkal,že mel kdysi postaveny taky traktor z multikáry a že byl upe v klidu stacil na vse do te doby nez vratili jezedaci pole a zacali se rozhoravat meze a podobne..ze potom traktor nestihal..a mel velkou spotrebu atd..jak jsi na tom ty s vykonem a spotrebou..sice nevim na co vsechno ho mas urceny,ale i tak se zeptam;):)

skolnik

#22 Nový příspěvek od skolnik »

odpovím naráz co jsem zatím skoušel proorávat brambory troják oborávačka ,vyorávka brambor čert, kultivátor klasický za 69tku pouze odmontována poslední rada radliček ,podmitka trojáček ,nakonec vlečka zhruba 900kg víc jsem zatím neskoušel zatím jsem neměl problém snad možná jelikož jsem nespočítal převodovou rychlost tak je spřevodovaný celkem do pomala ale nepočítám že s ním budu jezdit na zavody máme políčko asi půl hektaru na to opravdu stačí ,nemám vyskoušenou orbu mám připravenej jednoradličnej pluh ale oral jsem s třicítkou tak nemám vyskoušeno nejvíc se zapotil při kultivaci ale že by nestihal to namohu říct mám motor po generálce jak vršek tak kliku tak at jezdí o víkendu budu zavlačovat tak se poukusím udělat foto no a ke spotřebě co jsem motor poprvé nastartoval měl jsem 5litru nafty v prubehu sezony jsem ještě jednou pětku doléval ..........a to jsem jezdil i sousedovy takže si udělej obrázek o spotřebě sám pokud to shrnu měl jsem možnost porovnání s traktůrkem s motorem octávka a musím upřímě říct že ten dával výkonu víc ale ta ukrutná spotřeba u modráska je spotřeba desetinová :) takže je to hodně o tom jak a naco ten traktůrek použiješ :)

honzajs

#23 Nový příspěvek od honzajs »

No ta spotřeba a chlazení vzducem byly právě důvody proč jsem do tohoto motoru šel. To jsem ale ještě měl v úmyslu dělat menší traktůrek s nápravou z M22. Nakonec jsem skončil u vejtrové nápravy. Ještě když jsem chtěl dělat ten stroj s nápravou z M22 tak jsem měl možnost koupit motor slavia 2s120 s napasovanou převodovkou z roburu, ale tenkrát jsem měl pocit, že je to pro mé potřeby moc velké :vztek:
Jinak ten tvůj stroj je moc pěkný mám alespoň kde čerpat inspiraci i když jdu cestou pouze jedné převodovky a reduktoru z vejtry.
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš

skolnik

#24 Nový příspěvek od skolnik »

mě zase lákal mtor jako takový nikdy jsem s ním neměl žadnou skušenost ale uchvátil mě vzhled samozřejmě i spotřeba ta je vice než luxusní k těm převodům dnes už vím že jsem tam arackou převodovku nemusel dávat staličlo by to bez ní v pohodě díky reduktorům v napravě ale když jsem spasovával tak mě to tak pěkně vycházelo nikde žadnej kardan pěkně všechno za sebou tak jsem to neřešil pokud by jsi ho používal na velké políčko nebo do lesa nevím jestli by ti výkon stačil ale já opravdu nemohu říct že by byl slabý tet jsem spokojen :)

skolnik

#25 Nový příspěvek od skolnik »

foto motoru:
DSC02379.JPG
DSC02565.JPG
DSC02896.JPG
traktor_047 (Large).jpg
DSC02906.JPG

jirik610

#26 Nový příspěvek od jirik610 »

je tak krásný a jak mu ty nové hlavy sluší a tan lesk, OH- je nový ????........NE -vypraný v pervolu color magik!!!!!!!! :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:
TY voe to je krásavec to sis hodně práce s GO-ČKEM......co dodat nádhera 8) 8) :pohar:

skolnik

#27 Nový příspěvek od skolnik »

díky díky no je to můj koníček není to první motor takto udělaný ale tento typ jsem dělal poprvé rok shánění dílů a přez zimu skládání s původního motoru zbylo pramálo měl jsem štěstí že jsem se nachomýtnul k rušení skladu tech. služeb tam jsem koupil novej blok a mraky dílů a některé i nové tak jsem to udělal z gruntu měl jsem doma ještě jeden polomotor, blok s klikou a vačkou ale něco je již pryč potom ještě jeden motor jako uloženka na ten se chystám tet přez zimu asi je zadřenej nemohl jsem ho rozhýbat no a další motor tentokrát octavka leží ve stodoly propravený na další sezonu ale to je ještě hodně daleko ..........cena go motoru tímto spůsobem se vyšplhá tak vysoko že si tady koupíš taktůrek celej :'( no ale každej špás něco stojí ne :D

jirik610

#28 Nový příspěvek od jirik610 »

k tobě to mám z kravska 15 minut

skolnik

#29 Nový příspěvek od skolnik »

no vidíš a já do Krvska vozil cca deset let zeleninu k waisům nebo tak nějak se menovaly ,já však v budějkách jen přežívám vše okolo traktůrku dělám v polici u rodičů jen motor jsem dělal tady v budějovicích tady za domem mám poze trávniček a pole nikde :'(

skolnik

#30 Nový příspěvek od skolnik »

Tak tady jsou slíbené fota při zavlačování fota nic moc byla už tma a brány nejsou ještě přidělané k rámu ...nestíhám bylo potřeba zavlačet tak jsem to jen provlekl jedním řetězem ale vše fungovalo tak jak má tet jen kupuji nové žhavičky u jedné se mi přepálila spirála tak tam dam už ty novější pokud mi to zima dovolí plánuji přidělat do systému mazání nové čidlo asi s favorita a budík na tlak oleje .
IMGP1649.JPG
IMGP1647.JPG
IMGP1648.JPG

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“